Eduskuntavaaleissa tarvitaan työn ääntä

Kirjoittaja:

Antti Palola

puheenjohtaja

Profiili

Geopoliittinen tilanne lähialueellamme on Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan vuoksi tulehtunut ja elämme myös Suomessa epävarmoja aikoja. Näkymä lähitulevaisuuteen on hyvin rajoittunut, puhumattakaan pidemmästä aikavälistä.

Kaiken epävarmuuden keskellä on silti hyvä muistaa edesmenneen presidentti Mauno Koiviston viisaat sanat: Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.

Ensi kevään eduskuntavaaleissa valittavat päättäjät joutuvat luotsaamaan Suomi-laivaa talouden, väestörakenteen, teknologisen murroksen ja ilmastonmuutoksen ristiaallokossa. Samaan aikaan mahdolliset uudet terveys- ja turvallisuusuhat sekä kansainväliset talouskriisit pakottavat meidät arvioimaan uudelleen toimintatapojamme ja käsityksiämme ympäröivästä maailmasta.

On myös asioita, jotka eivät maailman myrskyissä muutu. Hyvinvoiva ja menestyvä työntekijä on yksi onnistumisemme perusta, jonka varaan yhteiskuntaamme ja hyvinvointiamme on hyvä rakentaa.

STTK:laisen liittoperheen jäsenet ovat koulutettuja ammattilaisia ja asiantuntijoita, jotka pitävät Suomen rattaat pyörimässä – oli sitten kyseessä kriisiaika tai normaalimpi meno. He ovat mukana jokaisen suomalaisen arjessa ja työskentelevät sosiaali- ja terveyspalveluissa, pelastustoimessa, teollisuudessa, logistiikassa maalla, merellä ja ilmassa, energia-alalla, ruoka- ja elintarvikehuollossa sekä maa- ja metsätaloudessa. Heidän tekemänsä työn äänen on kuuluttava seuraavalla vaalikaudella.

Työ muuttuu lähivuosina teknologian kehittymisen ja vihreän siirtymän vuoksi ehkä enemmän ja nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Meidän on kehitettävä työelämää siten, että se on oikeudenmukaista ja lisää ihmisten hyvinvointia. Tämä saavutetaan panostamalla osaamiseen, tasa-arvoon, työssä jaksamiseen ja turvallisuuteen.

Kannustan kaikkia STTK:n jäsenliittojen yhteisistä asioista kiinnostuneita asettumaan ehdolle tulevissa vaaleissa ja vaikuttamaan sitä kautta tulevaisuuden työelämään.

Meidän jokaisen oikeus ja velvollisuus on äänestää kevään vaaleissa. Vaikkakin haastavia, elämme myös monella tavalla mielenkiintoisia aikoja. Keväällä valittavat päättäjät tulevat tekemään päätöksiä, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen.

Äänestäminen kannattaa aina!

Olemme STTK:ssa keränneet omia tavoitteitamme eduskuntavaaleihin ja tulevaan hallitusohjelmaan. Löydät ne osoitteesta www.sttk.fi/eduskuntavaalit  Toivomme niiden osaltaan herättävän kiinnostusta ja intoa osallistua eduskuntavaaleihin itselle sopivalla tavalla!

Antti Palola
STTK:n puheenjohtaja

Ajankohtaista

25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue