Työelämän rajamailla – STTK:n podcast

Työelämän rajamailla -podcast

Työelämän rajamailla on STTK:n podcast sinulle, joka haluat kuunnella suoraa puhetta työelämästä. Hyppäämme vieraidemme kanssa syvään päähän pohtimaan niin työelämän kipukysymyksiä kuin ilon ja innostuksen aiheitakin. Pohdimme mitä on kestävä työ, joka mahdollistaa hyvän elämän.  
 
Juontaja Päivi Laakso johdattelee keskustelua työelämän rajamaille kiinnostavien ja rohkeiden vieraiden kanssa. Yhteisenä intohimonamme on vääryyksien korjaaminen sekä hyvän työkulttuurin vahvistaminen. Miksi työelämä syrjii ja tasapäistää? Onko erilaisuudelle tilaa? Onko hyvä työelämä vain harvojen etuoikeus? Mikä on sopiva määrä työtä? Mitä edellyttää mielekäs ja merkityksellinen työ? Minkälainen olisi kestävä työkulttuuri? Mistä syntyy (työ)elämän ilo ja onni? Podcast-sarjassamme etsimme vastauksia näihin ja moniin muihin hyvän työelämän kysymyksiin parhaassa seurassa, huumoria unohtamatta.

Kuuntele nyt

Jakso 4: Rasismista antirasismiin

https://open.spotify.com/episode/1JzbnrghsoHeKJGsDeZtsN?si=283712c2bf2947b2

Miten työelämä voi kehittyä rasistisista tavoista antirasismiin? Millaisia haasteita ruskeat henkilöt kohtaavat työnhaussa? Entä työpaikoilla?

Neljännessä Työelämän rajamailla -jaksossa keskustellaan Mixed Finns -yhteisön kokemusten pohjalta suomalaisesta rasismista työelämässä. Jaksossa käydään läpi kuvitteellisen Annan tarina työelämän alkumetreiltä asiantuntijatehtäviin.

Päivi Laakson juontamassa jaksossa vieraana ovat Mixed Finns ry:n perustajat ja tietokirjailijat Alice Jäske ja Priska Niemi-Sampan.

Jakso 3: Nuorten hyvä elämä

Nuorten hyvä elämä
https://open.spotify.com/episode/1NWqprYPumODwk1eSb3JdJ?si=mFqs1AriQY6Ikjs7KCJraw

Haluavatko nuoret mainetta ja mammonaa – vai riittääkö vaatimattomampi elämä? Miten nuoret voivat, kun maailma liikkuu kriisistä kriisiin? Kenen ehdoilla yhteiskuntaa rakennetaan ja mitä asialle voisi tehdä?

Kolmannessa Työelämän rajamailla -jaksossa keskustellaan nuorista E2 Tutkimuksen Nuorten hyvä elämä -hankkeen pohjalta. Tietoa saatiin moninaiselta joukolta 20–29-vuotiaita nuoria. Poikkeuksellisen laaja aineisto kerättiin koronapandemian ja osin Ukrainan sodan aikana. 

Päivi Laakson kanssa keskustelemassa hankkeen koordinaattori Eija Eronen ja tutkimusassistentti Vilma Niskanen.

Jakso 2: Trans-ihmiset työelämässä

Trans-ihmiet työelämässä podcast
https://open.spotify.com/episode/4mwI5oGW809P3qnFjlprJ7?si=8542e80c6c5e4aa8

Mitä tarkoittaa trans-sukupuolisuus ja trans-ihminen? Millaista syrjintää trans-ihmiset kokevat työelämässä? Entä miten työkaveri voi puuttua syrjintätilanteisiin?

Toisessa Työelämän rajamailla -jaksossa keskustellaan trans-ihmisten kokemuksista työpaikoilla. Tule kuuntelemaan, mitä Anukatariina Saloheimo kertoo tekemiensä kyselyiden sisällöstä sekä havainnoistaan liittyen trans-ihmisten syrjintään. Lisäksi pohditaan keinoja syrjinnän ennaltaehkäisemiseksi.

Vieraana yhdenvertaisuuskouluttaja Anukatariina Saloheimo ja STTK:n edunvalvontajohtaja Minna Ahtiainen. 

Jakso 1: Mikroaggressiot 

https://open.spotify.com/episode/1pB2vWlqlXKwniKlEeqa6Y?si=c208381b263c44bb

Mitä ovat mikroaggressiot? Kuinka oppia havaitsemaan ja tunnistamaan niitä? Entä kuinka pitäisi toimia, kun itse syyllistyt niihin? 

Ensimmäisessä Työelämän rajamailla –jaksossa hypätään näiden pienten, mutta haitallisten eleiden ja käytösmallien maailmaan. Usein mikroaggressiot johtuvat tiedostamattomista ennakko-oletuksista ja tietämättömyydestä. On korkea aika alkaa tarkastelemaan omaa käytöstään, jotta voimme luoda kaikille turvallisempaa työelämää. 

Vieraana työelämän erityisasiantuntija Tiina-Emilia Kaunisto ja STTK:n Elena Gorschkow. 

Lue lisää mikroaggressioista STTK:n julkaisemalta http://monikulttuurinen.fi/-sivustolta

#podcast

Uutinen

Uusin podcast jakso käsittelee ruskean kokemuksia työelämässä

Taina Vallander | 3.10.2022

Podcastin uusimmassa jaksossa käsitellään rasismia ja antirasismia Annan-tarinan avulla. Työelämän rajamailla -jaksossa #4 keskustelemassa Alice Jäske ja Priska... Lue lisää

Aiheena nyt

Työelämän rajamailla podcastissa keskustellaan mikroaggressioista

| 8.6.2022

Tänään on julkaistu STTK:n Työelämän rajamailla –podcast-sarjan ensimmäinen jakso. Pitkin vuotta julkaistavissa jaksoissa kuullaan suoraa puhetta työelämästä. Hyppäämme... Lue lisää