Työelämän rajamailla – STTK:n podcast

Työelämän rajamailla -podcast

Työelämän rajamailla on STTK:n podcast sinulle, joka haluat kuunnella suoraa puhetta työelämästä. Hyppäämme vieraidemme kanssa syvään päähän pohtimaan niin työelämän kipukysymyksiä kuin ilon ja innostuksen aiheitakin. Pohdimme mitä on kestävä työ, joka mahdollistaa hyvän elämän.  
 
Juontaja Päivi Laakso johdattelee keskustelua työelämän rajamaille kiinnostavien ja rohkeiden vieraiden kanssa. Yhteisenä intohimonamme on vääryyksien korjaaminen sekä hyvän työkulttuurin vahvistaminen. Miksi työelämä syrjii ja tasapäistää? Onko erilaisuudelle tilaa? Onko hyvä työelämä vain harvojen etuoikeus? Mikä on sopiva määrä työtä? Mitä edellyttää mielekäs ja merkityksellinen työ? Minkälainen olisi kestävä työkulttuuri? Mistä syntyy (työ)elämän ilo ja onni? Podcast-sarjassamme etsimme vastauksia näihin ja moniin muihin hyvän työelämän kysymyksiin parhaassa seurassa, huumoria unohtamatta.

Kuuntele nyt

Jakso 2: Trans-ihmiset työelämässä

Trans-ihmiet työelämässä podcast

Mitä tarkoittaa trans-sukupuolisuus ja trans-ihminen? Millaista syrjintää trans-ihmiset kokevat työelämässä? Entä miten työkaveri voi puuttua syrjintätilanteisiin?

Toisessa Työelämän rajamailla -jaksossa keskustellaan trans-ihmisten kokemuksista työpaikoilla. Tule kuuntelemaan, mitä Anukatariina Saloheimo kertoo tekemiensä kyselyiden sisällöstä sekä havainnoistaan liittyen trans-ihmisten syrjintään. Lisäksi pohditaan keinoja syrjinnän ennaltaehkäisemiseksi.

Vieraana yhdenvertaisuuskouluttaja Anukatariina Saloheimo ja STTK:n edunvalvontajohtaja Minna Ahtiainen. 

Jakso 1: Mikroaggressiot 

Mitä ovat mikroaggressiot? Kuinka oppia havaitsemaan ja tunnistamaan niitä? Entä kuinka pitäisi toimia, kun itse syyllistyt niihin? 

Ensimmäisessä Työelämän rajamailla –jaksossa hypätään näiden pienten, mutta haitallisten eleiden ja käytösmallien maailmaan. Usein mikroaggressiot johtuvat tiedostamattomista ennakko-oletuksista ja tietämättömyydestä. On korkea aika alkaa tarkastelemaan omaa käytöstään, jotta voimme luoda kaikille turvallisempaa työelämää. 

Vieraana työelämän erityisasiantuntija Tiina-Emilia Kaunisto ja STTK:n Elena Gorschkow. 

Lue lisää mikroaggressioista STTK:n julkaisemalta http://monikulttuurinen.fi/-sivustolta

#podcast

Aiheena nyt

Työelämän rajamailla podcastissa keskustellaan mikroaggressioista

| 8.6.2022

Tänään on julkaistu STTK:n Työelämän rajamailla –podcast-sarjan ensimmäinen jakso. Pitkin vuotta julkaistavissa jaksoissa kuullaan suoraa puhetta työelämästä. Hyppäämme... Lue lisää