Prolaiset osoittivat lauantaina sankoin joukoin mieltään hallituksen työelämä- ja sosiaaliturvaheikennyksiä vastaan

Kohtuus kaikessa -mielenosoituksen järjestävät keskusjärjestö STTK ja sen jäsenliitot lauantaina 18. marraskuuta. Mielenosoittajat vastustavat maan hallituksen esittämiä rajuja heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin ja sosiaaliturvaan, jotka toteutuessaan lisäävät työelämän epävarmuutta ja yhteiskunnan eriarvoisuutta.

Mielenosoituksen tarkoituksena on vaikuttaa Suomen hallituksen päätöksiin, jotka liittyvät työnteon ehtojen sekä sosiaaliturvan heikentämiseen. Hallitus aikoo muun muassa helpottaa työntekijän irtisanomista, mahdollistaa määräaikaisen työsuhteen solmimisen, lyhentää muutosneuvotteluaikoja, lakkauttaa aikuiskoulutustuen ja vuorotteluvapaajärjestelmän, tehdä ensimmäisestä sairauspoissaolopäivästä palkattoman omavastuupäivän sekä puuttua ammattiliittojen sopimusautonomiaan ja lakko-oikeuksiin.  

Samanaikaisesti hallitus leikkaa sosiaaliturvaa, kuten ansiosidonnaista päivärahaa ja asumistukea. Vaikutus työttömän työnhakijan tuloihin on pahimmillaan satoja euroja kuukaudessa.  

—  Jäsenemme ovat huolissaan ja jopa peloissaan erityisesti sosiaaliturvaan suunniteltujen heikennysten vaikutuksista. Emme voi vain seurata vierestä, kun hallitus aikoo lisätä epävarmuutta työelämässä, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.  Ammattiliitto Pro on syksyn aikana järjestänyt työpaikkakohtaisia mielenilmauksia, joilla on vastustettu Suomen hallituksen esittämiä työelämäheikennyksiä. Pron tavoitteena on, että Suomen hallitus neuvottelee uudistuksista työmarkkinaosapuolten kanssa aidosti.

Lisätietoja: puheenjohtaja Jorma Malinen p. 050 576 0389

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue