Prolaiset osoittivat lauantaina sankoin joukoin mieltään hallituksen työelämä- ja sosiaaliturvaheikennyksiä vastaan

Kohtuus kaikessa -mielenosoituksen järjestävät keskusjärjestö STTK ja sen jäsenliitot lauantaina 18. marraskuuta. Mielenosoittajat vastustavat maan hallituksen esittämiä rajuja heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin ja sosiaaliturvaan, jotka toteutuessaan lisäävät työelämän epävarmuutta ja yhteiskunnan eriarvoisuutta.

Mielenosoituksen tarkoituksena on vaikuttaa Suomen hallituksen päätöksiin, jotka liittyvät työnteon ehtojen sekä sosiaaliturvan heikentämiseen. Hallitus aikoo muun muassa helpottaa työntekijän irtisanomista, mahdollistaa määräaikaisen työsuhteen solmimisen, lyhentää muutosneuvotteluaikoja, lakkauttaa aikuiskoulutustuen ja vuorotteluvapaajärjestelmän, tehdä ensimmäisestä sairauspoissaolopäivästä palkattoman omavastuupäivän sekä puuttua ammattiliittojen sopimusautonomiaan ja lakko-oikeuksiin.  

Samanaikaisesti hallitus leikkaa sosiaaliturvaa, kuten ansiosidonnaista päivärahaa ja asumistukea. Vaikutus työttömän työnhakijan tuloihin on pahimmillaan satoja euroja kuukaudessa.  

—  Jäsenemme ovat huolissaan ja jopa peloissaan erityisesti sosiaaliturvaan suunniteltujen heikennysten vaikutuksista. Emme voi vain seurata vierestä, kun hallitus aikoo lisätä epävarmuutta työelämässä, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.  Ammattiliitto Pro on syksyn aikana järjestänyt työpaikkakohtaisia mielenilmauksia, joilla on vastustettu Suomen hallituksen esittämiä työelämäheikennyksiä. Pron tavoitteena on, että Suomen hallitus neuvottelee uudistuksista työmarkkinaosapuolten kanssa aidosti.

Lisätietoja: puheenjohtaja Jorma Malinen p. 050 576 0389

Ajankohtaista

11.12.2023

Vihreä siirtymä on globaali suuntaus

Lue
11.12.2023

Kansainväliselle työjärjestölle (ILO) annettava raportti ratifioimattomista yleissopimuksista ja suosituksista (ILOn perussäännön 19 artikla)

Lue
11.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisia työnseisauksia elintarvikealalla

Lue
8.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14.12. energia-alalla

Lue
8.12.2023

Tilaisuus osatyökykyisten työllisyydestä perjantaina 15.12.

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14. joulukuuta

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro jatkaa laajoja järjestöllisiä toimenpiteitä työelämäheikennyksiä vastaan

Lue
7.12.2023

COP28 – jokaiselle jotakin

Lue