Prolaiset osoittivat lauantaina sankoin joukoin mieltään hallituksen työelämä- ja sosiaaliturvaheikennyksiä vastaan

Kohtuus kaikessa -mielenosoituksen järjestävät keskusjärjestö STTK ja sen jäsenliitot lauantaina 18. marraskuuta. Mielenosoittajat vastustavat maan hallituksen esittämiä rajuja heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin ja sosiaaliturvaan, jotka toteutuessaan lisäävät työelämän epävarmuutta ja yhteiskunnan eriarvoisuutta.

Mielenosoituksen tarkoituksena on vaikuttaa Suomen hallituksen päätöksiin, jotka liittyvät työnteon ehtojen sekä sosiaaliturvan heikentämiseen. Hallitus aikoo muun muassa helpottaa työntekijän irtisanomista, mahdollistaa määräaikaisen työsuhteen solmimisen, lyhentää muutosneuvotteluaikoja, lakkauttaa aikuiskoulutustuen ja vuorotteluvapaajärjestelmän, tehdä ensimmäisestä sairauspoissaolopäivästä palkattoman omavastuupäivän sekä puuttua ammattiliittojen sopimusautonomiaan ja lakko-oikeuksiin.  

Samanaikaisesti hallitus leikkaa sosiaaliturvaa, kuten ansiosidonnaista päivärahaa ja asumistukea. Vaikutus työttömän työnhakijan tuloihin on pahimmillaan satoja euroja kuukaudessa.  

—  Jäsenemme ovat huolissaan ja jopa peloissaan erityisesti sosiaaliturvaan suunniteltujen heikennysten vaikutuksista. Emme voi vain seurata vierestä, kun hallitus aikoo lisätä epävarmuutta työelämässä, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.  Ammattiliitto Pro on syksyn aikana järjestänyt työpaikkakohtaisia mielenilmauksia, joilla on vastustettu Suomen hallituksen esittämiä työelämäheikennyksiä. Pron tavoitteena on, että Suomen hallitus neuvottelee uudistuksista työmarkkinaosapuolten kanssa aidosti.

Lisätietoja: puheenjohtaja Jorma Malinen p. 050 576 0389

Ajankohtaista

4.12.2024

Meto ja YT: Metsäalalla työskenteleviin kohdistetut paineet ja kritiikki ovat liikaa

Lue
4.12.2024

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola: Kasvu edellyttää osaamisen vahvistamista

Lue
4.12.2024

KthLiitto: Kela vähentää henkilöstöä ja toimitiloja vuonna 2025

Lue
4.12.2024

Ruotsin mallilla palkkakuoppaan – hallituksen lakiesitys uhkaa naisvaltaisten alojen palkkakehitystä

Lue
3.12.2024

Lauri Kujala STTK-Opiskelijoiden puheenjohtajaksi 

Lue
3.12.2024

Jytyn argumentit: Miksi vientimalli on Suomelle virhe?

Lue
3.12.2024

Tekoälyasetuksen toimeenpanoa koskeva lainsäädäntö

Lue
3.12.2024

Katto pään päälle 

Lue