”Palkansaajien ääntä on kuunneltava”, vaatii Ammattiliitto Jyty Kohtuus kaikessa -mielenosoituksessa

Ammattiliitto Jyty oli lauantaina mukana STTK:n, sen jäsenliittojen ja yhteistyökumppaneiden mielenosoituksessa, jolla vastustetaan hallitusohjelmassa esitettyjä heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin ja sosiaaliturvaan.

Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima pitää hallitusohjelman kirjauksia epäoikeudenmukaisena. 
 
– Palkansaajien ääntä on aidosti kuunneltava. Näennäisellä kuulemisella ja yksipuolisella sanelupolitiikalla ei luoda kestäviä rakenteita, Voima kommentoi.
 
Voima ei usko, että työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämä lausuntokierros vientivetoisesta työmarkkinamallista tuo tilanteeseen ratkaisua. 
 
– Jotta työmarkkinamalli voisi toimia, osapuolten on yhdessä sitouduttava siihen, mikä tarkoittaa, että sen on synnyttävä neuvotteluteitse. Sovittelijan toimintamahdollisuuksia rajoittavaa lakia ei pidä säätää. 

– Työnantajatkaan tuskin haluavat mallia, joka voi pahentaa työvoimapulaa ja lisätä työtaisteluita, Voima lisää. 
 
Esitys vientimallin kirjaamisesta lakiin on Ammattiliitto Jytylle yksi merkittävimmistä syistä olla mukana Kohtuus kaikessa -mielenosoituksessa, mutta painavia syitä on lukuisia muitakin. 
 
– Määräaikaisten työsuhteiden lisääminen, irtisanomisen helpottaminen, palkaton sairauslomapäivä, lakko-oikeuden rajaaminen, muutamia mainitakseni. Lista on pitkä ja kohtuuton, Voima sanoo.  

Kohtuus kaikessa -mielenosoitus lähtee liikkeelle Helsingin Mäntymäen kentältä klo 11.00 ja suuntaa kohti Kansalaistoria, jossa ohjelma alkaa klo 12.00. Jytyn puheenjohtajalla Jonna Voimalla on Kansalaistorilla oma puheenvuoronsa.

Lisätietoja Jytyssä:  puheenjohtaja Jonna Voima, puh. 050 591 2341, jonna.voima@jytyliitto.fi

Jyty on ammattiliitto, jonka jäsenet toimivat kunta-alalla, hyvinvointialueilla, yksityisellä sektorilla, järjestöissä ja seurakunnissa. Jäsenistön suurimpia ammattialoja ovat sihteeri-, hallinto-, asiantuntija- ja ict-työ, nuoriso- ja järjestötyö, sosiaali- ja terveysala, kirjastoala sekä kasvatus ja koulutus. Ammattiliitto Jyty on STTK:n jäsenliitto.

Ajankohtaista

11.12.2023

Vihreä siirtymä on globaali suuntaus

Lue
11.12.2023

Kansainväliselle työjärjestölle (ILO) annettava raportti ratifioimattomista yleissopimuksista ja suosituksista (ILOn perussäännön 19 artikla)

Lue
11.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisia työnseisauksia elintarvikealalla

Lue
8.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14.12. energia-alalla

Lue
8.12.2023

Tilaisuus osatyökykyisten työllisyydestä perjantaina 15.12.

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14. joulukuuta

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro jatkaa laajoja järjestöllisiä toimenpiteitä työelämäheikennyksiä vastaan

Lue
7.12.2023

COP28 – jokaiselle jotakin

Lue