”Palkansaajien ääntä on kuunneltava”, vaatii Ammattiliitto Jyty Kohtuus kaikessa -mielenosoituksessa

Ammattiliitto Jyty oli lauantaina mukana STTK:n, sen jäsenliittojen ja yhteistyökumppaneiden mielenosoituksessa, jolla vastustetaan hallitusohjelmassa esitettyjä heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin ja sosiaaliturvaan.

Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima pitää hallitusohjelman kirjauksia epäoikeudenmukaisena. 
 
– Palkansaajien ääntä on aidosti kuunneltava. Näennäisellä kuulemisella ja yksipuolisella sanelupolitiikalla ei luoda kestäviä rakenteita, Voima kommentoi.
 
Voima ei usko, että työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämä lausuntokierros vientivetoisesta työmarkkinamallista tuo tilanteeseen ratkaisua. 
 
– Jotta työmarkkinamalli voisi toimia, osapuolten on yhdessä sitouduttava siihen, mikä tarkoittaa, että sen on synnyttävä neuvotteluteitse. Sovittelijan toimintamahdollisuuksia rajoittavaa lakia ei pidä säätää. 

– Työnantajatkaan tuskin haluavat mallia, joka voi pahentaa työvoimapulaa ja lisätä työtaisteluita, Voima lisää. 
 
Esitys vientimallin kirjaamisesta lakiin on Ammattiliitto Jytylle yksi merkittävimmistä syistä olla mukana Kohtuus kaikessa -mielenosoituksessa, mutta painavia syitä on lukuisia muitakin. 
 
– Määräaikaisten työsuhteiden lisääminen, irtisanomisen helpottaminen, palkaton sairauslomapäivä, lakko-oikeuden rajaaminen, muutamia mainitakseni. Lista on pitkä ja kohtuuton, Voima sanoo.  

Kohtuus kaikessa -mielenosoitus lähtee liikkeelle Helsingin Mäntymäen kentältä klo 11.00 ja suuntaa kohti Kansalaistoria, jossa ohjelma alkaa klo 12.00. Jytyn puheenjohtajalla Jonna Voimalla on Kansalaistorilla oma puheenvuoronsa.

Lisätietoja Jytyssä:  puheenjohtaja Jonna Voima, puh. 050 591 2341, jonna.voima@jytyliitto.fi

Jyty on ammattiliitto, jonka jäsenet toimivat kunta-alalla, hyvinvointialueilla, yksityisellä sektorilla, järjestöissä ja seurakunnissa. Jäsenistön suurimpia ammattialoja ovat sihteeri-, hallinto-, asiantuntija- ja ict-työ, nuoriso- ja järjestötyö, sosiaali- ja terveysala, kirjastoala sekä kasvatus ja koulutus. Ammattiliitto Jyty on STTK:n jäsenliitto.

Ajankohtaista

26.4.2024

Ammattiliitto Pron edustajisto: kehysriihen päätökset eivät rakenna pitkäjänteistä kasvua

Lue
26.4.2024

Raskaus- ja perhevapaasyrjintä – totta vai tarua?

Lue
26.4.2024

SuPer: Hallituksen päätös rokotusoikeuden laajentamisesta on oikea

Lue
25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue