STTK-Opiskelijat: Eläkejärjestelmää pitää kehittää kestävältä pohjalta

STTK-Opiskelijoiden puheenjohtajisto vaatii eläkekeskusteluun malttia. Pääministeri Antti Rinne avasi viime viikolla keskustelun siitä, kuinka tämän hetken matalimmat eläkkeet tulisi rahoittaa eläkerahastoista.

– Ei ole nuorille eikä tuleville sukupolville millään tavoin oikeudenmukaista kajota eläkerahastoihin ja kasvattaa entisestään eläkejärjestelmän painetta. Kyseessä on tulevien sukupolvien eläkkeiden turvaaminen, puheenjohtaja Saana Simonen linjaa.

Eläkejärjestelmän rahoitus ja sen kestävyys on kiinni palkkasumman kasvusta, syntyvyydestä ja sijoitustuotoista. Lisäksi tulee tehdä vakuuttavia toimia työkyvyn ja työhyvinvoinnin edistämisen suhteen.

– Työntekijöiden työkyvystä on pidettävä huolta, jotta hyvinvoivia työntekijöitä olisi jatkossakin ja työurat olisivat mahdollisimman pitkiä ja eläkevaroja kertyisi, muistuttaa STTK-Opiskelijoiden varapuheenjohtaja Valtteri Markula.

STTK-Opiskelijoiden näkemys on, että tällä hetkellä kestävintä eläkepolitiikkaa olisi seurata työllisyyden kehitystä, tehdä toimia työllisyyden kasvun eteen ja kiinnittää huomiota työntekijöiden hyvinvointiin. Eläkejärjestelmän kehittämistä tulee tehdä yhdessä, pitkällä aikavälillä ja kestävästi.

Lisätietoja: STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja Saana Simonen p. 050 517 5212

STTK on poliittisesti sitoutumaton ja moniarvoinen koulutettujen ammattilaisten keskusjärjestö, johon kuuluu 15 jäsenliittoa ja noin 500 000 jäsentä. Visiomme on menestyvä Suomi, jossa yhteistyöllä rakennamme maailman parasta työelämää ja hyvinvointia. Olemme työssämme avoimia, oikeudenmukaisia, uudistusmielisiä ja rohkeita.

***

Palola: Eläkejärjestelmän kehittämisen ydin on nuorten eläkelupauksen varmistaminen

Ajankohtaista

29.4.2024

Ranskassa senioreille oma työsopimus

Lue
29.4.2024

METO Uusia uhkia itärajalla: Metsäasiantuntijat kohtaavat lukuisia työturvallisuushaasteita maastossa työskennellessään

Lue
26.4.2024

Ammattiliitto Pron edustajisto: kehysriihen päätökset eivät rakenna pitkäjänteistä kasvua

Lue
26.4.2024

Raskaus- ja perhevapaasyrjintä – totta vai tarua?

Lue
26.4.2024

SuPer: Hallituksen päätös rokotusoikeuden laajentamisesta on oikea

Lue
25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue