STTK-Opiskelijat: Eläkejärjestelmää pitää kehittää kestävältä pohjalta

STTK-Opiskelijoiden puheenjohtajisto vaatii eläkekeskusteluun malttia. Pääministeri Antti Rinne avasi viime viikolla keskustelun siitä, kuinka tämän hetken matalimmat eläkkeet tulisi rahoittaa eläkerahastoista.

– Ei ole nuorille eikä tuleville sukupolville millään tavoin oikeudenmukaista kajota eläkerahastoihin ja kasvattaa entisestään eläkejärjestelmän painetta. Kyseessä on tulevien sukupolvien eläkkeiden turvaaminen, puheenjohtaja Saana Simonen linjaa.

Eläkejärjestelmän rahoitus ja sen kestävyys on kiinni palkkasumman kasvusta, syntyvyydestä ja sijoitustuotoista. Lisäksi tulee tehdä vakuuttavia toimia työkyvyn ja työhyvinvoinnin edistämisen suhteen.

– Työntekijöiden työkyvystä on pidettävä huolta, jotta hyvinvoivia työntekijöitä olisi jatkossakin ja työurat olisivat mahdollisimman pitkiä ja eläkevaroja kertyisi, muistuttaa STTK-Opiskelijoiden varapuheenjohtaja Valtteri Markula.

STTK-Opiskelijoiden näkemys on, että tällä hetkellä kestävintä eläkepolitiikkaa olisi seurata työllisyyden kehitystä, tehdä toimia työllisyyden kasvun eteen ja kiinnittää huomiota työntekijöiden hyvinvointiin. Eläkejärjestelmän kehittämistä tulee tehdä yhdessä, pitkällä aikavälillä ja kestävästi.

Lisätietoja: STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja Saana Simonen p. 050 517 5212

STTK on poliittisesti sitoutumaton ja moniarvoinen koulutettujen ammattilaisten keskusjärjestö, johon kuuluu 15 jäsenliittoa ja noin 500 000 jäsentä. Visiomme on menestyvä Suomi, jossa yhteistyöllä rakennamme maailman parasta työelämää ja hyvinvointia. Olemme työssämme avoimia, oikeudenmukaisia, uudistusmielisiä ja rohkeita.

***

Palola: Eläkejärjestelmän kehittämisen ydin on nuorten eläkelupauksen varmistaminen

Ajankohtaista

18.3.2024

Hoitajien rekrytointi Suomeen ei voi perustua pelkkiin hankkeisiin

Lue
18.3.2024

Mitä Minna Canth tekisi?

Lue
15.3.2024

Ulkomaanliikenteen kansipäällystöä koskeva sovintoehdotus hyväksytty

Lue
14.3.2024

SuPerin Paavola: Lääkehoito on turvallisia tekoja

Lue
14.3.2024

Ammattiliitto Pro: EK jäsenyrityksineen rikkoo työsopimuslakia edistääkseen tavoitteitaan

Lue
13.3.2024

Missä EU, siellä energiatehokkuus

Lue
12.3.2024

Ulkomaanliikenteen työehtosopimusten aluksissa työskentelevän henkilökunnan työnseisaus

Lue
12.3.2024

Palkaton harjoittelu antaa huonon ensivaikutelman työelämästä

Lue