Palkansaajajärjestö Pardia: Alkon myymäläpäälliköitä koskeneissa yt-neuvotteluissa kovia päätöksiä

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola pitää valitettavana, että Alkossa päädyttiin yhteistoimintaneuvotteluissa myymäläpäälliköiden kannalta rankimpaan vaihtoehtoon. Alkon noin 210 myymäläpäälliköstä vain 133 säilyttää uudessa organisaatiossa esimiehen eli palvelupäällikön tehtävät ja palkkauksen.

– Erittäin kokenut ja sitoutunut henkilöstö on huolissaan Alkon myymäläverkon toiminnasta jatkossa. Muutos on raju, sillä noin 35 prosenttia nykyisistä myymäläpäälliköistä menettää esimiesasemansa.
Simolan mielestä olisi ollut toivottavaa, että myymäläpäälliköistä myyjiksi siirtyville olisi tullut siirtymävaiheessa parempi muutosturva kuin nyt tarjottiin.

– Myyjiksi siirtyvien myymäläpäälliköiden taloudellinen tilanne heikentyy merkittävästi. Siirtymäajaksi tarjottu muutosturvan taso ja kesto ei ole riittävä sopeuttamaan henkilökohtaista taloutta.

Palkansaajajärjestö Pardian kokonaisjäsenmäärä on 40 000 jäsentä, joista enemmistö työskentelee valtion virastoissa ja laitoksissa sekä merkittävä osa liikelaitoksissa, yrityksissä, yliopistoissa ja Kelassa. Pardia on STTK:n suurimpia jäsenliittoja.
Lisätietoja: Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola, gsm 040 566 8517 ja Alkoholialan Toimihenkilöt ry:n puheenjohtaja Riina Väntsi, gsm 040 731 3824.

Ajankohtaista

18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue
16.4.2024

STTK: Kehysriihen lisäsopeutukset pidentävät taantumaa

Lue