STTK och medlemsförbunden ordnar en demonstration den 18 november

De arbetsmarknadsreformer som regeringen föreslår är orimliga för löntagarna. Om regeringsprogrammet genomförs, innebär det betydande försämringar i många rättigheter i arbetslivet och nedskärningar i den sociala tryggheten för olika befolkningsgrupper.

STTK och medlemsförbunden ordnar en demonstration mot dessa mål i regeringsprogrammet på lördag den 18 november. Demonstranter från olika håll i Finland marscherar från Tallbackas fält vid Olympiastadion till Medborgartorget, där programmet inleds klockan 12.00. Demonstrationens tema är: Någon måtta.

STTK anser att regeringen ignorerar och låter bli att ta hänsyn till budskapen från löntagarna som blir mer och mer oroade. Regeringen föreslår inte heller genuina förhandlingar.
– Just nu pågår en snabbare försämring av arbetslivet och tryggheten än någonsin. Våra medlemmar känner stor oro för sin välfärd och sin ställning på arbetsmarknaden och därför ordnas demonstrationen, säger ordföranden Antti Palola.

STTK bereder demonstrationen i samarbete med sina medlemsförbund.
– Vi bjuder också in våra samarbetspartner att delta, dvs. alla arbetstagarorganisationer, andra medborgarorganisationer, intresseorganisationer för studerande, arbetslösa och pensionärer och alla som är oroade för den inverkan som målen i regeringsprogrammet kommer att ha på arbetslivet, utkomsten och tryggheten.

På programmet på Medborgartorget står program för hela familjen, intervjuer med företrädare för STTK och medlemsförbunden, musik och servering.

Mer ingående information om programmet på Medborgartorget och kompletterande information finns på webbadressen www.sttk.fi/mielenosoitus

Mer information: organisationschef Juska Kivioja p. 050 581 4372

Senaste artiklarna

15.5.2024

STTK: EU-valet handlar om arbetstillfällen, ekonomi och säkerhet

3.5.2024

Den avgiftsfria Sommarjobbarinfon är till stöd för sommarjobbare hela sommaren 

18.4.2024

STTK:s styrelse: Det finns ingen alternativlös finanspolitik utan det är fråga om värderingar

8.4.2024

Svenska och finska centralorganisationerna framför sina synpunkter på Europas konkurrenskraft

20.3.2024

STTK:s styrelse: Sysselsättningen och produktiviteten ska stödjas genom att utveckla arbetslivet, inte genom disciplinpolitik

19.2.2024

Arbetsnedläggelse för farttygsbesättning i Ålands förbindelsefartygstrafik

14.2.2024

STTK:s Palola: Finland bör förbinda sig till att utveckla arbetstagarnas välbefinnande och ekonomiska stabilitet i EU

1.2.2024

FFC och STTK: Tusentals finländare säger STOP till regeringens planer på att försvaga arbetslivet och välfärden