Työmarkkinakeskusjärjestöt päivittivät työ- ja virkaehtosopimusten sukupuolivaikutusten arviointia koskevan suosituksen

Hallituksen ja kaikkien työmarkkinakeskusjärjestöjen kolmikantaisessa samapalkkaisuusohjelmassa on yhtenä toimenpiteenä sovittu työmarkkinakeskusjärjestöjen työ- ja virkaehtosopimusten sukupuolivaikutusten arviointia koskevan suosituksen päivittämisestä. Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat nyt päässeet sopuun suosituksen päivitetystä sisällöstä ja kaikkien järjestöjen hallinnot ovat sen hyväksyneet. Nyt on tärkeää, että päivitetty suositus tavoittaa kaikki työ- ja virkaehtosopimusosapuolet, jotta suositusta voidaan hyödyntää sopimustoiminnassa.

Sukupuolivaikutusten arvioinnilla tarkoitetaan toimenpiteiden, hankkeiden tai määräysten arvioimista siltä näkökulmasta, mitkä niiden vaikutukset ovat eri sukupuoliin. Arvioinnin tavoitteena on estää niin välitön, suora syrjintä kuin myös välillinen, epäsuora syrjintä. Erityisesti välillisen, epäsuoran syrjinnän havaitseminen voi olla haastavaa, koska näennäisesti sukupuolineutraalilta näyttävällä toimenpiteellä, hankkeella tai määräyksellä voi olla erilaisia vaikutuksia eri sukupuoliin. Sukupuolivaikutusten arvioinnilla on tarkoitus löytää tällaiset mahdollisesti eriarvoisuuteen ja syrjintään johtavat tilanteet ja rakenteet, jotta ne päästään korjaamaan. Sukupuolivaikutusten arviointi on tärkeässä roolissa sukupuolten välistä tasa-arvoa edistettäessä.

Työelämä ja työmarkkinasopimustoiminta ovat muuttuneet merkittävästi viime vuosina. Oletettavaa on, että muutokset jatkuvat tulevaisuudessakin. Tämä aiheuttaa tasa-arvon edistämiselle ja syrjimättömyyden varmistamiselle uusia haasteita, mitkä on huomioitava myös työ- ja virkaehtosopimustoiminnassa.  Työ- ja virkaehtosopimuksiin on tarpeen kehittää uusia, tasa-arvon toteutumisen varmistavia kirjauksia. Myös koko sopimusjärjestelmää on yhdessä kehitettävä edistämään nykyistä tehokkaammin sukupuolten välistä tasa-arvoa ja erityisesti palkkatasa-arvoa. Tämän merkitys korostuu nyt kun sopimusjärjestelmä on hajaantumassa.

Suosituksessaan työmarkkinakeskusjärjestöt pyrkivät antamaan työ- ja virkaehtosopimusosapuolille useita konkreettisia keinoja tasa-arvon edistämiseksi sopimustoiminnassa. Toivottavaa on, että työ- ja virkaehtosopimusosapuolet ottavat mahdollisimman laajasti käyttöön suositukseen sisältyvän keinovalikoiman.

Lue myös: Työmarkkinakeskusjärjestöjen työ- ja virkaehtosopimusten sukupuolivaikutusten arviointia koskeva suositus

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue