Työn tulevaisuus -koulutustapahtuma järjestetään joka syksy henkilöstönedustajille: luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille. Tapahtuma järjestetään jälleen tiistaina 3.10.2023. Päivän kantavana teemana on sosiaalinen ja fyysinen turvallisuus työyhteisössä. Puheenvuorojen tehtävänä on antaa ideoita ja tukea työpaikolla toimimiseen.

Aika: tiistaina 3.10.2023 klo 10.00 – 17.00
Tapahtumapaikka: Finnkino Tennispalatsi, Sali 2 toisessa kerroksessa. Käyntiosoite: Salomonkatu 15, Helsinki.
Striimi: tapahtumapäivä striimataan ja linkki lähetetään viimeistään päivää ennen ilmoittautumisessa annettujen tietojen mukaan.
Päivän ohjelma
Tervetuloa saamaan raikkaita ideoita ja tukea työpaikalla toimimiseen.
Tennispalatsissa:
- Narikat löytyvät Tennispalatsin toiseen kerrokseen saavuttaessa – Salia 2 vastapäätä. Narikka on maksuton.
- Ilmoittautumisesta saat tapahtumapassin. Toivomme, että käytät passia, jotta voimme paremmin seurata, ettei tapahtuma-alueella liiku muita.
- Aamiainen on tarjolla Tennispalatsin toisessa kerroksessa salin 2 lämpiössä.
- Tennispalatsi on esteetön tila. Seminaarisaliin pääsee normaaleja kulkureittejä pitkin ja salissa on tarjolla myös muutama pyörätuolipaikka. Sali sijaitsee Tennispalatsin toisessa kerroksessa ja kerroksien välillä pääsee liikkumaan hissillä. Toisessa kerroksessa sijaitsevat myös esteettömät wc-tilat. Kerrothan meille ennakkoon jos voimme olla jotenkin avuksi.
Striimissä:
- Linkki striimiin lähetetään sähköpostiin, jonka olet antanut ilmoittautumisessa.
- Käytä päivitettyä selainta, esimerkiksi Chrome tai Edge.
- Testaa äänen toimivuus. Striimi käynnistyy klo 9.45 ja sinun tulisi kuulla taustamusiikkia.
- Kerro chattiin odotuksistasi päivään liittyen niin saat testattua senkin toiminnan.
- Pidä ohjelmaan merkityt tauot taukoina, jotta jaksat koko päivän virkeänä mukana.
- Ota mukava asento ja nauti!
Totti Karpela on Mielenrauhan toimitusjohtaja ja pääkouluttaja
Totti on toiminut kouluttajana jo vuodesta 1986 alkaen. Nykyisin lähes jokaisella mantereelle vuosittain kouluttava Totti on ehtinyt kerätä kokemuksia laaja-alaisesti eri teollisuuden alojen sekä asiantuntija- ja palvelualojen edustajien kouluttamisesta ja konsultoinnista. Totin koulutusten vaikuttavuus perustuu hänen käytännönläheiseen, energiseen ja organisaatioiden sekä osallistujien erityistoiveet huomioivaan tapaan kouluttaa – keskustelun ja vuorovaikutuksen tärkeyttä unohtamatta.
Puheenvuorossa pohditaan mitä turvallisuus tarkoittaa
Viimeiset kolme vuotta ovat tarjonneet eri tasoisia haasteita ja uhkia enemmän kuin olisi monelle ollut tarpeen. Moni on joutunut ehkä ensimmäistä kertaa käsittelemään isojakin kysymyksiä oman ja läheistensä turvallisuuden tiimoilta. Tapahtumat ovat olleet omiaan heijastumaan myös jäsenten käytökseen ja monilla on ehkä ollut poikkeuksellisen paljon tunnepitoisia kohtaamisia työpaikalla. Totin luento käsittelee turvallisuuden ja turvattomuuden tunteen välistä tasapainoa ja sitä miten me voisimme näitä tunteita käsitellä positiivisella ja toimintaa tukevalla tavalla.
- Mitä turvallisuus työssä tarkoittaa itse kullekin?
- Neljä tapaa suhtautua riskeihin ja kriiseihin?
- Lihaksia epävarmuuden ja pelon voittamiseen
- Kuusi erilaista tapaa käsitellä omien kriisien jälkipyykkejä
Hyvä striimin seuraaja, pidä ohjelmaan merkityt tauot taukoina, jotta jaksat koko päivän virkeänä mukana.
Liisa Puskala on Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija.
Puheenvuorossaan erityisasiantuntija Puskala avaa, miten ajatustamme työhyvinvoinnista tulisi uudistaa ja millaisia uusia riskejä 2020-luvun työelämä on tuonut työhyvinvoinnille.
Lounas on katettu Tennispalatsin toisen kerroksen lämpiöön.
Hyvä striimin seuraaja, pidä ohjelmaan merkityt tauot taukoina, jotta jaksat koko päivän virkeänä mukana.
Puheenvuoro keskittyy sosiaaliseen turvallisuuteen luottamusmiehen arjessa.
Hyvä striimin seuraaja, pidä ohjelmaan merkityt tauot taukoina, jotta jaksat koko päivän virkeänä mukana.
Johanna Pulkkinen on työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja työkykyjohtamisen erityisasiantuntija, tutkija sekä kysytty kouluttaja ja luennoitsija. Yliopistolla Pulkkisen tutkimus on keskittynyt työväkivaltaan ja sen hallintaan. Näkökulmia työväkivallan tutkimukseen tuo monipuolinen työura, sillä Pulkkinen on työskennellyt niin työterveyshuollossa, valvovan viranomaisen roolissa, työnantajan edustajana kuin tutkijanakin.
”Työ ei saa sairastuttaa. Näin ajattelen. Se ei ole kuitenkaan aivan yksinkertaista käytännössä. Uskon, että luento, koulutus ja tutkimus kerrallaan työelämää on mahdollista tehdä vielä paremmaksi. Oma roolini tässä savotassa on tehdä työtä, luennoida ja kouluttaa työhyvinvointiin sekä työturvallisuuteen liittyen, kirjoittaa asioista ymmärrettävästi ja tehdä laadukasta työelämää hyödyntävää tutkimusta.”
Puheenvuorossa herätellään kuulijoita pohtimaan, miten työväkivaltaa voisi hallita paremmin.
Työhön voi liittyä väkivallan uhkaa, mutta väkivalta ei kuulu työhön. Pulkkisen luennossa lähdetään työstämään tätä ajatusta luottamusmiehen arjen näkökulmasta. Liikkeelle lähdetään kuitenkin työväkivallan hallinnan perusteista. Työväkivalta ja sen hallinta on moninainen kokonaisuus. Niinpä Pulkkisen tarkoituksena onkin herätellä kuulijoita pohtimaan, mikä kuulijan oma rooli on työväkivallan hallinnan kokonaisuudessa.
Hyvä striimin seuraaja, pidä ohjelmaan merkityt tauot taukoina, jotta jaksat koko päivän virkeänä mukana.
Hyvä striimin seuraaja, pidä ohjelmaan merkityt tauot taukoina, jotta jaksat koko päivän virkeänä mukana.
Mikko Leppilampi on, näyttelijä, laulaja, puhuja ja juontaja. Leppilampi puhuu yleisöille oman tarinansa kautta päätöksen voimasta, sosiaalisen pääoman tärkeydestä, rohkeudesta, läsnäolosta ja itsensä tuntemisen sekä hyväksymisen merkityksestä.
Puhujana lavalle astuessaan Mikko puhuu kokemuksistaan rooleista riisuttuna. Hän avaa oman tarinansa aidosti, kaunistelematta polkua, jonka on käynyt läpi Suomen lupaavimmasta näyttelijän alusta koko kansan tuntemaksi juontajaksi. Miltä tuntuu etsiä paikkaansa ja tavoitella suuria haaveita? Entä mitä tapahtuu, kun huomaa juuttuneensa lokeroon joka ei vastannutkaan suuria unelmia? Kuinka löytää itsensä, nähdä hyvä, tehdä päätös elää hetkessä, unohtaa jossittelu ja huomata oman tekemisensä arvo? Nämä ovat teemoja, joita Mikko käsittelee motivoivissa ja ajatuksia herättävissä puheissaan.
Mikon luento on inspiroiva kasvutarina, joka koskettaa jokaisen kuulijan elämässä toistuvia teemoja oman paikkansa löytämisestä, elämän käännekohdista sekä rohkeudesta tehdä elämää määritteleviä päätöksiä. Mikko uskookin juuri päätösten määrittelevän elämämme ja kannustaa jokaista tekemään niitä tietoisesti. Luennollaan hän saa kuulijan pohtimaan omia tavoitteitaan, arvojaan ja sitä toteutuvatko ne omassa arjessa ja teoissa. Hän kannustaa kuulijaa huomaamaan hetket, jotka tekevät onnelliseksi ja tekemään ne päätökset, jotka vaaditaan siihen että voi tuntea elävänsä merkityksellistä elämää.
Mikko puhuu elämän yksinkertaistamisen voimasta ja omien valintojen merkityksestä. Hänen luentonsa inspiroi, motivoi, rikkoo ennakkoluuloja, murtaa jokaisen itselle asettamia muureja ja saa näkemään asiat pintaa syvemmältä. Mikolla on ainutlaatuinen taito ottaa yleisö haltuunsa, olla läsnä ja rakentaa vuorovaikutus kuulijan kanssa. Hänen mukaansatempaavat tarinansa ja avoin pohdinta opeista matkanvarrelta johdattavat kuulijan pohtimaan oman elämänsä rakennuspalikoita, näkemään arvon omassa työssään ja paikassaan, sekä kulkemaan rohkeasti kohti tavoitteita.
Kiitämme päivästä ja ensi vuonna näemme jälleen!

Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä Tennispalatsissa tai seuraamalla striimiä. Päivästä ei tehdä tallennetta.
Ilmoittautuminen HED-päivään tapahtuu oman ammattiliiton kautta liiton ohjeiden mukaisesti. Seuraa tapahtumaviestintää tällä sivulla sekä oman ammattiliittosi viestintää.
STTK pidättää oikeudet muutoksiin. Viimeisin päivitys sivulle tehty 28.8.2023.