Työn tulevaisuus -tapahtuma henkilöstönedustajille

Työn tulevaisuus -koulutustapahtuma järjestetään joka syksy henkilöstönedustajille: luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille. Tapahtuma järjestetään jälleen tiistaina 27.9.2022 teemalla psykososiaaliset voimavarat ja kuormitus.

Työn tulevaisuus 2022

Työkyvyn ihmekolmoset:
Työolot, Osaaminen ja Työ

Etsimässä tasapainoa voimavarojen ja kuormituksen välillä.

Aika: tiistai 27.9.2022 klo 10 – 17
Paikka: Tennispalatsi iSence-sali 3.krs, Salomonkatu 15, 00100 Helsinki

Osallistu Viestiseinällä!

Osallistu keskusteluun päivän aikana chatissa ja kyselyihin. Käytämme viestiseinää, johon voit kirjoittaa kommentteja ja kysymyksiä sekä toisille osallistujille että päivän puhujillemme.

Osallistu keskusteluun lähettämällä viestiä alla olevan viestiseinän avulla. Paina ”Uusi” -nappulaa, kirjoita viesti ja nimesi niille osoitettuihin kenttiin. Paina lähetä ja viestisi tulee näkyviin viestiseinällä. Viestiseinällä näkyy myös twiitit aihetunnisteella #työntulevaisuus ja #STTKHED. Keskustelua moderoidaan.

Ohjelma

Ilmoittautuminen sijaitsee Tennispalatsin kolmannessa kerroksessa iSence-salin edustalla. (Ja Tennispalatsihan löytyy Helsingin Kampista osoitteesta Salomonkatu 15.)

Tennispalatsin kolmannesta kerroksesta löytyvät myös narikat. Ilmoittautumisen jälkeen lämpiön puolella on tarjolla aamiaista.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä Päivi Laaksoon p. 044 533 0230.

*

Striimissä kannattaa olla ruudun äärellä varmistamassa nettiyhteyden toimivuus. Parhaiten yleensä toimii Chrome-selain. Katso myös, että kaista riittää eli että samaa nettiyhteyttä ei käytä muut kotitaloudessanne samaan aikaan.

Ongelmatilanteissa, jotka koskevat striimiä, ota yhteyttä Tuomas Saloniemeen p. 050 413 6134.

Päivää johdattelee STTK:n yhteiskuntavaikuttamisen päällikkö Elena Gorschkow.

Valtiotieteen tohtori Maija-Riitta Ollila on filosofi, tietokirjailija ja luennoija. Hän on kirjoittanut kirjoja muun muassa etiikasta, vallasta ja johtamisesta. Hänen viimeisin kirjansa Tekoälyn etiikkaa ilmestyi 2019.  Maija-Riitta luennoi teknologisesta murroksesta, kestävästä kehityksestä, johtamisesta ja työhyvinvoinnista erilaisissa yrityksissä ja organisaatioissa.

Tällä hetkellä Maija-Riitta on innostunut uusista teknologioista ja niiden vaikutuksesta yhteiskuntiin ja ihmisyksilöihin. Millainen on ihmisyyden tulevaisuus?

Tauolla kannattaa ehdottomasti verrytellä, jotta jaksaa taas istua. Lämpiössä on tarjolla kahvia.

Ota kaikki irti pidemmästä tauostamme ja tutustu muihin seminaarikävijöihin. Teillä on jo yksi aihe kuunneltuna, millä voi murtaa jään. 😉

FT, YTM Marja-Liisa Manka on toiminut työhyvinvoinnin professorina ja edelleen työhyvinvoinnin johtamisen dosenttina ja yrittäjänä. Hän on johtanut lukuisia työhyvinvointia koskevia tutkimus- ja kehittämishankkeita sekä toiminut kehittäjänä ja puhujana.

Marja-Liisa on kirjoittanut työhyvinvointia koskevia tietokirjoja, viimeisin Elämänilon jäljillä – tunne juuresi, vaikuta elämääsi (2022). Erityisesti häntä kiinnostaa työnilo jaksamisen voimavarana ja miten se on mahdollista kiireenkin keskellä.

 

Lounasbuffet on katettu seminaarisalin ulkopuolelle lämpiöön.

Lounaalle on varattu runsaasti aikaa. Syö rauhassa ja pyri löytämään hyvät keskustelut sekä uusia tuttavuuksia verkostoosi.

Mikään ei myöskään estä käymässä pienellä kävelyllä raittiissa ilmassa.

Antti Palola, STTK

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola

Vuoden 2022 tilaisuudessa palkitsemme Vuoden työsuojeluvaltuutetun. Vuoden luottamusmies ja vuoden työsuojeluvaltuutettu on valittu vuorovuosin. Valinnoilla STTK on halunnut korostaa henkilöstön edustajien työn tärkeyttä työelämän muutoksessa.

Kahvia ja jaloittelua.

Keskustelemassa:
työterveyspsykologi Nina Lyytinen
Seija Moilanen, Työturvallisuuskeskus
Olavi Sydänmaalakka, Mielenterveyden keskusliitto
työsuojeluvaltuutettu, Markku Väli-Harju

& STTK:n koulutuksen ja osaamisen asiantuntija Riina Nousiainen.

Kahvia ja jaloittelua.

Suomen Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on tehnyt mittavan uran jääkiekkojoukkueiden valmentajana. Hän on johtanut Leijona joukkueensa olympiakultaan ja useaan maailmanmestaruuteen. Valmentajana Jukka uskoo yksilön johtamiseen ja kohtaamiseen. Menestyvä tiimi koostuu yksilöistä, jotka ovat omassa tekemisessään huippuja. Mutta vasta, kun nämä taitavat, motivoituneet yksilöt tekevät yhteistyötä ollaan voittavan joukkueen salaisuuden äärellä.

Jukka Jalonen tietää, ettei tiimihenki synny itsestään, vaan se tarvitsee taustalleen ajattelua ja tekoja. Jukka uskoo yksilön tekevän parhaansa ryhmän eteen, kun kokee oman roolinsa ryhmän kannalta merkittäväksi. Mitkä ovat arvot, joiden mukaan toimitaan? Kuinka organisaatiokulttuuria vahvistavat asiat näkyvät päivittäisessä toiminnassa? Jukka johdattaa mukaansatempaavilla luennoillaan kuulijan pohtimaan mm. näitä kysymyksiä. Huippuvalmentajan puheenvuorot rakentuvat omakohtaisten tarinoiden ja voittavan joukkueen rakentamisen teeseistä. Jukan puheiden ydinviestinä on luottamus, johon hän näkee kaiken perustuvan. Näillä opeilla rakennetaan voittavia joukkueita!

Summataan päivän opit ja ajatukset.

Lopuksi julkistetaan vuoden 2023 Työn tulevaisuus -tapahtumapäivä.

Ilmoittautuminen HED-päivään tapahtuu oman ammattiliiton kautta liiton ohjeiden mukaisesti. Vuoden 2022 tapahtuma järjestetään fyysisenä tilaisuutena Tennispalatsissa. Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä riippuen oman liiton osallistumisohjeistuksesta. Koulutuspäivän päätteeksi järjestetään myös iltaohjelmaa. Iltaohjelma on tarkoitettu pääsääntöisesti seuraavan päivän ohjelmaan osallistuville. Seuraa tapahtumaviestintää tällä sivulla sekä oman ammattiliittosi viestintää.

STTK pidättää oikeudet muutoksiin. Viimeisin päivitys sivulle tehty 26.9.2022.

#henkilöstön edustaja

Blogi

Luottamusmiesten työssä onnistuminen vaatii laajapohjaista yhteistyötä

Erkki Auvinen | 11.10.2021

Luottamusmiehet tarvitsevat työssään liiton ja henkilöstön tukea. Lisäksi tarvitaan luottamukselliset ja faktoihin keskittyvät välit työnantajan kanssa. Yhteistyön tarpeet... Lue lisää

Tiedote

Marja Mäntylä on STTK:n Vuoden luottamusmies

Juska Kivioja | 28.9.2021

Marja Mäntylä on valittu STTK:n Vuoden luottamusmieheksi. Mäntylä työskentelee hankinta-asiantuntijana Tampereen evankelis-luterilaisessa seurakuntayhtymässä, missä hän toimii ammattiliittonsa Kirkon... Lue lisää

Liittojen tiedotteet

SuPerin Paavola: Henkilöstön edustajat otettava tiiviisti mukaan sote-uudistuksen toteuttamiseen

| 24.6.2021

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola on tyytyväinen, että sote-uudistus on hyväksytty. Palvelujen painopistettä tulee siirtää... Lue lisää