STTK mukana istuttamassa taimia

Taimiteossa yritykset, organisaatiot, yhteisöt tai yksityishenkilöt voivat ostaa kuusen ja männyn taimia, joita paikalliset nuoret istuttavat ympäri Suomea 4H-liiton omistamille maa-alueille.

Taimiteko tukee STTK:n teemoja hiilineutraalisuustavoitteessa ja työllistymisessä. Taimiteossa luodaan uusia hiilinieluja, kun nuoret kesätyöläiset istuttavat männyn ja kuusen taimia 4H-järjestön omistamille maille.

Paikalliset nuoret istuttavat kuusen ja männyn taimia alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä. Näin taimiteossa luodaan uusia hiilinieluja Suomeen. Metsään luotu hiilinielu on pitkäaikainen ja metsittäminen luo uusia elinympäristöjä sekä ekosysteemipalveluita.

Kuvassa 17-vuotias lukiolainen Eemil Luonuansuu istuttaa STTK:n taimia.

STTK:lle on istutettu 2000 taimea Kärsämäelle, Silonevalle. Eemil ei onneksi ole joutunut yksin rehkimään kaikkia STTK:n taimia vaan töissä on ollut useampi nuori.

Näin organisaatio/yhteisö pääsee mukaan tekemään Taimitekoja
1. Organisaatiolla on laskettuna toivottu sidottavan hiilidioksidin määrä tai summa, jonka verran haluaa panostaa hankkeeseen.
2. Laskuri laskee paljonko hiilensitominen tulisi maksamaan ja kuinka paljon taimia istutetaan.
3. Organisaatio/yhteisö ottaa yhteyttä 4H:hon ja maksaa taimet 3 € / taimi.
4. 4H ja paikalliset toimijat etsivät yhdessä metsitettävät maa-alueet.
5. 4H rekrytoi nuoret ja kouluttaa nuoret istutustyöhön.
6. Nuoret tekevät istutustyön ja saavat siitä rahallisen korvauksen.

Taimiteossa ryhdytään konkreettisiin toimenpiteisiin hiilidioksidin sitomiseksi ilmakehästä ja hiilinielujen kasvattamiseksi Suomessa. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä, jolloin uusia puita syntyisi yhteensä noin 20 miljoonaa kappaletta. Tukemalla hiilinielujen kasvattamista niin yritykset kuin yksityishenkilötkin voivat tehdä ilmastoteon.

Samalla tuetaan myös nuorten työllistämistä, sillä taimia istuttavat suomalaiset nuoret. 4H-järjestö on liki 15 vuoden aikana palkannut nuoria istutushommiin kymmeniä tuhansia. (Vuosina 2009-2013 työskenteli yht. 29 477 nuorta.)

Ajankohtaista

14.5.2024

Tehy, SuPer ja Erto: Yksityiselle terveyspalvelualalle lakkovaroitus, keikkailukielto ja hakusaarto

Lue
14.5.2024

EU haluaa parantaa harjoittelijoiden asemaa työpaikoilla

Lue
13.5.2024

Euroopan unionin seuraavat 5 vuotta – Mitä voimme odottaa?

Lue
13.5.2024

STTK: Eurovaaleissa on kyse työpaikoista, taloudesta ja turvallisuudesta 

Lue
13.5.2024

Tehy, SuPer ja Erto: Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimusneuvottelut eivät etene – lakkovaroitus kuvantamisessa tehtävään työhön

Lue
13.5.2024

Työrauhapaketin valmistelu oli arvoton näytelmä 

Lue
13.5.2024

Hallitus pyrkii hiljentämään työelämäheikennysten vastustuksen lakkolaeilla

Lue
10.5.2024

Lausunto kirkolliskokouksen ehdotuksesta hallituksen esitykseksi laiksi yhteistoiminnasta evankelis-luterilaisessa kirkossa ja siihen liittyviksi laeiksi

Lue