Minun kaksi viikkoani: ILOn 111. työkonferenssi

Kansainvälisen työjärjestö ILOn 111. työkonferenssi järjestettiin Genevessä kesäkuun alussa. STTK:ta konferenssissa oli edustamassa juristimme Katariina Sahlberg. Mille Katariinan työviikot näyttivät kesäisessä Genevessä? Minun viikkoni -artikkelisarja seuraa STTK:laisten työarkea.

Sunnuntai 4.6.

Saavuimme SAK:n kollegoiden kanssa Sveitsiin lauantaina, jolloin haimme yhdessä konferenssin kuvalliset tunnistekortit. Varsinainen työ alkoi sunnuntaina, jolloin järjestettiin ITUC:n työntekijäryhmän ja niin sanotun normaalin työntekijäryhmän kokous. Molemmissa käsiteltiin konferenssissa käsiteltäviä aiheita ja tulevaa työtä.              

Maanantai 5.6.–tiistai 6.6.

Ensimmäisenä maanantaina konferenssin komiteoiden työ alkoi. Itse osallistuin työntekijöiden edustajana Suomen delegaatiosta työntekijöiden suojelua käsittelevään komiteaan. Sekä maanantai että tiistai sisälsivät työntekijäryhmän kokouksia, komitean työntekijäryhmän kokouksia sekä varsinaista komiteatyöskentelyä. Komiteatyöskentely alkoi yleiskeskustelulla aiheesta, jonka jälkeen siirryttiin keskustelemaan teeman tarkemmista kysymyksistä.

What have been the main trends and their implications regarding access to labour protection since the last Recurrent Discussion on labour protection in 2015? How, in particular, has access to such protection evolved for workers vulnerable to exclusion from adequate protection and with regard to gender equality? What are the priorities for providing adequate, inclusive and effective labour protection for all workers in a world of work marked by transformative changes and multiple crises?

What policy and regulatory measures have ILO constituents introduced or could they introduce to harness opportunities and address challenges in achieving adequate, inclusive, and effective labour protection for all workers, contributing to sustainable economic and social development? How have the ILO constituents seized these opportunities and addressed the challenges, in law and practice, through implementation of ILO’s standards, policies and technical assistance?

What action does the ILO need to undertake to better fulfil its constitutional mandate for achieving adequate, inclusive and effective labour protection, including through its interrelationship with the other strategic objectives of Decent Work, as laid down in the ILO Declaration on Social Justice for a Fair Globalization 2008, as amended in 2022, and reaffirmed in the ILO Centenary Declaration for the Future of Work 2019? What further action is needed to ensure that the ILO’s body of standards and the Office’s means of action can respond to new challenges and foster policy coherence? In a context marked by green, digital, and demographic transformations and major socio-economic disruptions caused by multiple crises and climate change, what are the required targeted actions for promoting access to adequate, inclusive and effective labour protection for all workers, contributing to sustainable enterprises and more equality in the world of work? How can the ILO strengthen its role in the multilateral system and promote alliances and cooperation with other organisations to advance labour protection in the context of the achievement of the Sustainable Development Goals, notably Goal 5, Goal 8 and Goal 10?

Keskiviikko 7.7.

Keskiviikkona tapasimme työntekijäryhmän kanssa. Varsinainen komiteatyö oli kuitenkin tauolla, sillä ILOn toimisto kirjoitti keskiviikkona valmiiksi alustavat johtopäätökset maanantain ja tiistain puheenvuorojen perusteella.

Torstai 8.7.–perjantai 9.7.

Torstaina ja perjantaina komiteatyö keskittyi keskusteluun alustavista johtopäätöksistä. Työntekijä- ja työnantajaryhmä sekä valtioita edustava ryhmä valitsivat keskuudestaan niin sanotun valmisteluryhmän. Olin itse osa työntekijäpuolen valmisteluryhmää. Työntekijäpuolelta valmistelu ryhmään osallistui minun eli Suomen lisäksi edustajat Islannista, Filippiineiltä, Belgiasta, Argentiinasta, Beninistä, Marokosta, Ghanasta, Bulgariasta, Alankomaista, Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta ja Meksikosta.

Valmisteluryhmän tärkeimpänä tehtävänä oli suunnitella työntekijäpuolen muutosehdotukset alustaviin johtopäätöksiin, joita käsiteltiin myöhemmin samoina päivinä valmisteryhmän kokouksissa, joihon osallistui työntekijä- ja työnantajapuoli sekä osa valtioiden edustajista. Valmisteluryhmien väliset neuvottelut kestivät aamusta myöhäiseen iltaan.

Lauantai 10.7.

Lauantaina järjestettiin koko työntekijäryhmän sekä komitean työntekijäryhmän kokoukset. Näiden kokousten jälkeen keskustelimme vielä työntekijöiden valmisteluryhmän kanssa muutosehdotuksista, jotka lähetettiin eteenpäin. Lähetettyjä muutosehdotuksia käsiteltiin viikolla 2. Muutosehdotukset piti lähettää lauantaina kello neljään mennessä.

Lauantai-iltana osallistuimme suomalaisten delegaattien sekä STTK:n ja SAK:n puheenjohtajien kanssa yhteiselle pohjoismaiselle illalliselle, jonka järjesti Geneve-koulu. Geneve-kouluun osallistui tänä vuonna neljä suomalaista.

Maanantai 12.7.–keskiviikko 14.7.

Sunnuntaina lähetettyjä muutosesityksiä käsiteltiin maanantaista keskiviikkoon komiteassa kohta kohdalta. Muutosesityksiä oli yhteensä 142 kappaletta. Johtopäätösten teksti saatiin hyväksyttyä lopulta keskiviikkona neuvottelujen päätteeksi. Komiteatyön lisäksi kävin keskiviikkona puhumassa Geneve-koulun opiskelijoille komitean työstä. Keskiviikko alkoi myös World of Work Summit, jonka teemana oli Social justice for all.

Torstai 15.7.–perjantai 16.7.

World of Work Summit jatkui torstaina. Lisäksi molempina päivinä oli täysistuntoja, joissa hyväksyttiin eri komiteoiden tuotokset. Oman komiteani johtopäätökset hyväksyttiin perjantain täysistunnossa.

Kolmea työntekijäryhmän edustajaa pyydettiin pitämään puhe komitean johtopäätöksiin liittyen täysistunnossa.  Minä olin yksi pyydetyistä.

Puheeni löytyy ILOn nettisivuilta kohdasta 01:55:40 ILO Live – Plenary sitting – Morning

Ajankohtaista

13.6.2024

Minun viikkoni: Assistentti on aina apuna

Lue
13.6.2024

Työntekijän osaaminen on parasta muutosturvaa

Lue
12.6.2024

Isot säästöt Kelan toimintakuluihin – Lakimuutokset tuovat lisätöitä mutta väki vähenee

Lue
12.6.2024

Suomen sijoitus työelämän oikeuksien rankingissa laskenut

Lue
12.6.2024

SuPerin Paavola: Terveydenhuollon kriisi ratkeaa vain puuttumalla vanhustenhoidon ongelmiin

Lue
11.6.2024

Puheenjohtaja Antti Palola SuomiAreena-keskusteluissa

Lue
11.6.2024

Suomen yhdennetyn energia- ja ilmastosuunnitelman (NECP) päivitys

Lue
11.6.2024

Tehy, SuPer ja Erto: Sovintoehdotus hyväksytty, yksityisen terveyspalvelualan lakot peruuntuvat

Lue