Ammattiliitto Pro ry: Finnair purkanut laittomasti yhteistoimintaedustajana toimineen työsuojeluasiamiehen työsuhteen

Finnairin koneita huoltava Finnair Technical Services on tänään ilmoittanut purkavansa Ammattiliitto Pron jäsenen työsuhteen. Jäsen on toiminut työntekijöiden enemmistön yhteistoimintaedustajana, vaalitoimikuntien vahvistamana työsuojeluasiamiehenä sekä ITA ry:n ammattiosaston puheenjohtajana. Pron näkemyksen mukaan irtisanominen on laiton ja siihen liittyy myös vahva syrjintäepäily.

Työsuhteen purkaminen liittyy keskusteluun siitä, voiko työnantaja muuttaa työntekijän työn tekemisen paikkaa ilman työntekijän suostumusta. Pro on pyytänyt asiasta lausuntoa työ- ja sosiaalioikeuden dosentti Jaana Paanetojalta, jonka mukaan työnantaja ei voi siirtää työntekijää kokonaan toiseen yritykseen ilman työntekijän suostumusta.
Pro tuomitsee Finnairin toiminnan laittomana. Koska asiaan liittyy lisäksi epäilys syrjinnästä ay-liikkeeseen kuulumiseen perusteella, asia on erittäin vakava. AVI odottaa työnantajan vastinetta syrjintäepäilykseen.

-Tulemme viemään asian oikeuteen ja olemme tehneet Finnairin toiminnasta ilmoituksen työsuojeluviranomaisille. Tämä on käsittämättömän ammattitaidotonta toimintaa valtionyhtiössä, jonka pitäisi toimia esimerkillisesti, sanoo Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

Lisätietoja: Jorma Malinen, puheenjohtaja, puh. 050 576 0389 ja Minea Pyykönen, johtaja, puh. 0400 823 008

Ajankohtaista

13.5.2024

Euroopan unionin seuraavat 5 vuotta – Mitä voimme odottaa?

Lue
13.5.2024

STTK: Eurovaaleissa on kyse työpaikoista, taloudesta ja turvallisuudesta 

Lue
13.5.2024

Tehy, SuPer ja Erto: Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimusneuvottelut eivät etene – lakkovaroitus kuvantamisessa tehtävään työhön

Lue
13.5.2024

Työrauhapaketin valmistelu oli arvoton näytelmä 

Lue
13.5.2024

Hallitus pyrkii hiljentämään työelämäheikennysten vastustuksen lakkolaeilla

Lue
10.5.2024

Lausunto kirkolliskokouksen ehdotuksesta hallituksen esitykseksi laiksi yhteistoiminnasta evankelis-luterilaisessa kirkossa ja siihen liittyviksi laeiksi

Lue
7.5.2024

Keskustelua Euroopan taloudesta ja työelämästä – Eurooppa-päivää vietettiin 7.5. Oodissa

Lue
7.5.2024

Usko pois – EU on suomalaisen palkansaajan ystävä

Lue