Ammattiliitto Pro ry: Finnair purkanut laittomasti yhteistoimintaedustajana toimineen työsuojeluasiamiehen työsuhteen

Finnairin koneita huoltava Finnair Technical Services on tänään ilmoittanut purkavansa Ammattiliitto Pron jäsenen työsuhteen. Jäsen on toiminut työntekijöiden enemmistön yhteistoimintaedustajana, vaalitoimikuntien vahvistamana työsuojeluasiamiehenä sekä ITA ry:n ammattiosaston puheenjohtajana. Pron näkemyksen mukaan irtisanominen on laiton ja siihen liittyy myös vahva syrjintäepäily.

Työsuhteen purkaminen liittyy keskusteluun siitä, voiko työnantaja muuttaa työntekijän työn tekemisen paikkaa ilman työntekijän suostumusta. Pro on pyytänyt asiasta lausuntoa työ- ja sosiaalioikeuden dosentti Jaana Paanetojalta, jonka mukaan työnantaja ei voi siirtää työntekijää kokonaan toiseen yritykseen ilman työntekijän suostumusta.
Pro tuomitsee Finnairin toiminnan laittomana. Koska asiaan liittyy lisäksi epäilys syrjinnästä ay-liikkeeseen kuulumiseen perusteella, asia on erittäin vakava. AVI odottaa työnantajan vastinetta syrjintäepäilykseen.

-Tulemme viemään asian oikeuteen ja olemme tehneet Finnairin toiminnasta ilmoituksen työsuojeluviranomaisille. Tämä on käsittämättömän ammattitaidotonta toimintaa valtionyhtiössä, jonka pitäisi toimia esimerkillisesti, sanoo Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

Lisätietoja: Jorma Malinen, puheenjohtaja, puh. 050 576 0389 ja Minea Pyykönen, johtaja, puh. 0400 823 008

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue