Ammattiliitto Pro ry: Finnair purkanut laittomasti yhteistoimintaedustajana toimineen työsuojeluasiamiehen työsuhteen

Finnairin koneita huoltava Finnair Technical Services on tänään ilmoittanut purkavansa Ammattiliitto Pron jäsenen työsuhteen. Jäsen on toiminut työntekijöiden enemmistön yhteistoimintaedustajana, vaalitoimikuntien vahvistamana työsuojeluasiamiehenä sekä ITA ry:n ammattiosaston puheenjohtajana. Pron näkemyksen mukaan irtisanominen on laiton ja siihen liittyy myös vahva syrjintäepäily.

Työsuhteen purkaminen liittyy keskusteluun siitä, voiko työnantaja muuttaa työntekijän työn tekemisen paikkaa ilman työntekijän suostumusta. Pro on pyytänyt asiasta lausuntoa työ- ja sosiaalioikeuden dosentti Jaana Paanetojalta, jonka mukaan työnantaja ei voi siirtää työntekijää kokonaan toiseen yritykseen ilman työntekijän suostumusta.
Pro tuomitsee Finnairin toiminnan laittomana. Koska asiaan liittyy lisäksi epäilys syrjinnästä ay-liikkeeseen kuulumiseen perusteella, asia on erittäin vakava. AVI odottaa työnantajan vastinetta syrjintäepäilykseen.

-Tulemme viemään asian oikeuteen ja olemme tehneet Finnairin toiminnasta ilmoituksen työsuojeluviranomaisille. Tämä on käsittämättömän ammattitaidotonta toimintaa valtionyhtiössä, jonka pitäisi toimia esimerkillisesti, sanoo Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

Lisätietoja: Jorma Malinen, puheenjohtaja, puh. 050 576 0389 ja Minea Pyykönen, johtaja, puh. 0400 823 008

Ajankohtaista

22.9.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen mielenilmauksen 26. syyskuuta

Lue
22.9.2023

Huoli toimeentulosta on opiskelijan stressi

Lue
21.9.2023

Ammattiliitto Pro valmistautuu mielenilmauksiin

Lue
21.9.2023

Onko meillä osaajia, kun suhdanne joskus kääntyy?

Lue
21.9.2023

SuPerin Paavola: Vammaispalvelulain voimaantuloa ei saa lykätä

Lue
21.9.2023

Ammattiliitto Pro: Orpon hallitus ottaa työntekijöiltä ja antaa työnantajille

Lue
20.9.2023

Ammattiliitto Jyty on pettynyt budjettiriihen lopputulokseen – ”Historiallisen epäoikeudenmukainen budjettiesitys”

Lue
19.9.2023

STTK: Budjetin talouden sopeuttamiskeinot epäoikeudenmukaisia ja tehottomia

Lue