Ratkaisuja työvoimapulaan

Painava konsortio rahoittaa käytännönläheistä tutkimusta, jossa etsitään ratkaisuja työvoimapulaan.

Millaista on ulkomaalaisen työntekijän elämä Suomessa? Missä on odotettavissa polarisaatiota ja mistä löytyy hyviä malleja työelämän muutosten kohtaamiseen? Miten sukupolvien yhteistyöllä voidaan parantaa jaksamista ja ehkäistä työvoimapulaa?

Näihin kysymyksiin vastataan Tulevaisuuden Suomen tekijät -tutkimushankkeessa, jota rahoittavat Ammattiliitto Pro, Hyvinvointiala HALI, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, oikeusministeriö, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Rakennusteollisuus RT, STTK, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK, Teollisuuden palkansaajat TP ja Työeläkevakuuttajat TELA.

Työn toteutuksesta vastaa monitieteinen, riippumaton tutkimuslaitos E2 Tutkimus. Ensimmäisiä tuloksia julkistetaan kevään 2023 eduskuntavaalien alla.

─ Väestön ikääntyminen tulee näkymään monin tavoin Suomessa. Menestyäksemme meidän on oltava vetovoimainen maa nuorille, ikääntyville ammattilaisille ja kansainväliselle työvoimalle. Ratkaisuja haettaessa on pidettävä huolta ihmisoikeuksista, sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Suomi kärsii työvoimapulasta, jonka ratkaisemiseksi tarvitaan tietoa työpaikoilta ja uutta ajattelua. Arvaamattomana aikana korostuu myös toimialarajat ylittävä, rakentava yhteistyö, siksi tähän tutkimuskonsortioon oli tärkeää lähteä mukaan, painottaa SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Selvitysten mukaan rakennusalan työvoimapula on Suomessa suurempi kuin muualla Euroopassa. Alan yritykset arvioivat, että rekrytointi on vaikeaa jatkossakin. Meille on tärkeää tietää työntekijöiden ajattelusta, jotta osaajat pysyvät alalla ja voimme houkutella lisää ammattilaisia sekä kotimaasta että ulkomailta, sanoo Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Aleksi Randell.

Nostamme tutkimushankkeella esiin työelämän käytännön ongelmia, mutta myös hyviä ratkaisuja, joita voidaan soveltaa eri aloilla. Tutkimustieto auttaa torjumaan työntekijäpulaa ja sen aiheuttamia yhteiskunnallisia ongelmia, kertoo E2 Tutkimuksen johtaja Karina Jutila.

Tutkimushankkeessa on monimenetelmällinen ote. Aineistoa kerätään haastatteluilla, kyselyillä, työpajoissa ja työpaikoilla tapahtuvan havainnoinnin avulla. Tutkimuskohteena ovat suorittavaa työtä tekevät työntekijät.
Hankkeen seurantaryhmän puheenjohtaja on Juha Antila (SAK) ja varapuheenjohtaja Arja Laitinen (HALI).

Lisätietoa:
E2 Tutkimus, hankkeen johtaja, VTT, dosentti Ville Pitkänen, ville.pitkanen@e2.fi, p. 040 7770 869

Ajankohtaista

28.11.2022

RI Esa Kankaisesta Vuoden rialainen 2022

Lue
28.11.2022

RA Tommi Luukkonen jatkaa RIA-liiton puheenjohtajana

Lue
28.11.2022

Suomi tarvitsee korkeaa osaamista ja hyvää sopimuskulttuuria

Lue
25.11.2022

Suomi ei ole Ruotsi – edes lakkoillessaan

Lue
24.11.2022

Tehyssä työhyvinvointi tutkitusti hyvää ja henkilöstön vaihtuvuus pientä 

Lue
24.11.2022

SuPerin edustajisto: Osaamista hukataan sote-sektorilla ja varhaiskasvatuksessa joka päivä

Lue
24.11.2022

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry: Hätäkeskuspäivystäjien ammattiliitto HAL: Työnantajan puututtava työhyvinvointiongelmiin

Lue
23.11.2022

Jytyn liittovaltuusto: Tukipalveluhenkilöstön asemasta on huolehdittava hyvinvointialueuudistuksessa

Lue