Työperäinen maahanmuutto on rikkaus suomalaisessa työelämässä

Kirjoittaja:

Markus Wright

STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja

Profiili
kaksi miesoletettua työskentelee läppäreillä

Opiskelijana – tullessasi uuteen harjoittelupaikkaan tai vaikkapa kesätöihin – ensimmäiset askeleesi työnteon aloittamiseen ovat usein perehdytyskansio ja työtoverit. Oman kokemukseni perusteella voin näistä sanoa, että useimmiten työtoverit toimivat merkittävimpänä tiedon lähteenä erityisesti käytännön asioissa. Työntekijöiden merkitys perehdytyksen kannalta on siis äärimmäisen suuri. 

STTK julkaisi alkuviikosta Aula Researchin kanssa toteutetun kyselyn maahanmuuttajien työllistymisestä ja maahanmuuttajataustaisiin työntekijöihin suhtautumisesta. Yli puolet vastaajista totesi, että maahanmuuttajataustaisilta työntekijöiltä voi oppia lisää työtapoja. Tästä olen ehdottomasti samaa mieltä: Työkokemus vastaavanlaisista tehtävistä ulkomailla monipuolistaa ja avartaa työyhteisön katsetta omaan työntekoon sekä siihen, millä tavoin sitä toteutetaan. Innovaatioiden kulkeutuminen muualta Suomeen nopeutuu, kun niitä tuovat mukanaan koulutetut työntekijät. Näin niitä päästään soveltamaan suomalaiseen työelämään huomattavasti nopeammin kuin tilanteessa, jossa niiden esittelyä odotettaisiin muita kanavia pitkin.  

Monikulttuurisuus tuo työpaikalle hyvin erilaista osaamista – innovaatioiden ja työntekotapojen ohella. Usein harjoitteluissani eri sairaalaosastoilla, päivystyksissä ja ensihoidossa vastaan on tullut huomattavan paljon eri kulttuureita. Maailmaamme mahtuukin valtava määrä erilaista suhtautumista esimerkiksi hoitotyön suorittamiseen. Sen tiedostaminen ja oikeanlainen suhtautuminen on äärimmäisen tärkeä kohtaamisen hetki työssämme. Tässä maahanmuuttajien osaaminen omasta ja muiden kulttuurista tuo rikkautta työpaikalle. Kollegat voivat oppia uusilta työntekijöiltä ja kehittää myös omaa toimintaansa kohdatessaan muita kulttuureita. 

Samalla tavoin opiskelijat tuovat mukanaan omaan kulttuuriin liittyvää osaamista, mitä tulisi juhlia. Suomeen tulee esimerkiksi vaihto-opiskelijoita ympäri maailmaa, joten kehotankin työpaikkoja ottamaan heitä huomaansa ja oppimaan heidän kokemuksestaan sekä uniikista osaamisestaan. 

Markus Wright 
Kirjoittaja on STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja.

Ajankohtaista

1.7.2022

Näin työn murros otetaan haltuun – Antti Palola SuomiAreenan keskustelussa torstaina 14.7.

Lue
30.6.2022

Tehy, SuPer ja ERTO: Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimus hyväksyttiin

Lue
30.6.2022

SuPer, Tehy ja ERTO: Yksityisen sosiaalipalvelualan vetovoimaa parannetaan palkkaratkaisulla

Lue
30.6.2022

Onnettomuuspaikoilta leviävät kuvat eivät huoleta vain ammattilaisia – valtaosa suomalaisista pitää onnettomuuspaikkakuvien jakamista sosiaalisessa mediassa paheksuttavana

Lue
29.6.2022

Katso Oikeus olla oma itsensä työpaikalla – SAK:n, Akavan ja STTK:n Helsinki Pride -tapahtuman tallenne

Lue
29.6.2022

Millaisia ovat trans-ihmisten kokemukset työelämässä? Podcastin toinen jakso kuunneltavissa

Lue
28.6.2022

Toimistomme lomailee 4.7.-5.8.

Lue
28.6.2022

Ammattiliitto Pron selvitys: UPM ei kohtele toimihenkilöitään tasapuolisesti

Lue