Kansainvälisenä naistenpäivänä keskustellaan raskaus- ja perhevapaasyrjinnästä

STTK järjestää perinteisen keskustelutilaisuuden kansainvälisenä naistenpäivänä perjantaina 8.3. Tänä vuonna aiheena on raskaus- ja perhevapaasyrjintä.

Naiset kohtaavat työelämässä vuodesta toiseen raskaus- ja perhevapaasyrjintää. Syrjintää voivat kokea niin raskaana olevat henkilöt kuin myös sen ikäiset, joiden oletetaan jäävän lähitulevaisuudessa perhevapaille. Syrjintään törmätään esim. työnhakutilanteissa, työsuhteen aikana ja perhevapailta palatessa.

Tasa-arvovaltuutetun vuosikertomusten mukaan raskaus- ja perhevapaasyrjintään liittyvät yhteydenotot ovat vuosikymmenten ajan olleet suurin työelämäsyrjintään liittyvä tasa-arvovaltuutetulle tulevien yhteydenottojen aihe. Niiden osuus työelämää koskevista yhteydenotoista oli runsaat 50 % myös vuonna 2022.

STTK:n naistenpäivän keskustelussa pohditaan, miten raskaussyrjintään voitaisiin puuttua. Millaisia syrjintätilanteita suomalaisessa työelämässä esiintyy? Pitäisikö nykyistä lainsäädäntöä muuttaa, jotta raskaussyrjintää voitaisiin torjua tehokkaammin? Miten asenteisiin voidaan vaikuttaa? Lisäävätkö nykyisen hallituksen työelämäuudistukset riskejä raskaussyrjinnän lisääntymiselle? Muun muassa näihin ja muihin kysymyksiin etsimme naistenpäivänä vastauksia!

Mitä, missä, milloin?

  • Naistenpäivän aamutilaisuus pe 8.3.2024 klo 9-10
  • Musiikkitalon ravintola-klubi, Mannerheimintie 13 (Kansalaistorin puolella oma sisäänkäynti ravintolaan.)
  • Tilaisuutta voi seurata myös striimissä

Osallistu jo ennakkoon keskusteluun vastaamalla kyselyyn raskaus- ja perhevapaasyrjinnästä. Vastausaikaa on maanantaihin 4.3. asti. Käytämme kyselyn vastauksia paneelikeskustelussa ja mahdollisesti muussa aiheeseen liittyvässä keskustelussa.

Ajankohtaista

12.4.2024

Ammattiliitto Jytyn mielestä lakiesitys paikallisesta sopimisesta voi johtaa työsuhteen ehtojen polkumyyntiin

Lue
12.4.2024

SuPerin Paavola: Varhaiskasvatuksen työskentelyolot saatava kuntoon

Lue
12.4.2024

Paikallisen sopimisen edistäminen hallituksen tavalla ei paranna sopimisen edellytyksiä työpaikoilla

Lue
12.4.2024

Tehy: Lakiesitys paikallisesta sopimisesta johtaisi umpikujaan työpaikoilla

Lue
12.4.2024

Aikuiskoulutustuen korvaamista pohtineen työryhmän loppuraportti on pettymys

Lue
12.4.2024

Lausunto TE-palvelut 2024 -asetuskokonaisuudesta

Lue
12.4.2024

Aikuiskoulutustuen lakkauttaminen heikentää toimeentuloa jopa 70 prosenttia – STTK laski vaikutukset esimerkkihenkilöille 

Lue
11.4.2024

SAK, Akava ja STTK: Aikuiskoulutustuelle ei onnistuttu luomaan korvaavaa mallia  

Lue