Kansainvälisenä naistenpäivänä keskustellaan raskaus- ja perhevapaasyrjinnästä

STTK järjestää perinteisen keskustelutilaisuuden kansainvälisenä naistenpäivänä perjantaina 8.3. Tänä vuonna aiheena on raskaus- ja perhevapaasyrjintä.

Naiset kohtaavat työelämässä vuodesta toiseen raskaus- ja perhevapaasyrjintää. Syrjintää voivat kokea niin raskaana olevat henkilöt kuin myös sen ikäiset, joiden oletetaan jäävän lähitulevaisuudessa perhevapaille. Syrjintään törmätään esim. työnhakutilanteissa, työsuhteen aikana ja perhevapailta palatessa.

Tasa-arvovaltuutetun vuosikertomusten mukaan raskaus- ja perhevapaasyrjintään liittyvät yhteydenotot ovat vuosikymmenten ajan olleet suurin työelämäsyrjintään liittyvä tasa-arvovaltuutetulle tulevien yhteydenottojen aihe. Niiden osuus työelämää koskevista yhteydenotoista oli runsaat 50 % myös vuonna 2022.

STTK:n naistenpäivän keskustelussa pohditaan, miten raskaussyrjintään voitaisiin puuttua. Millaisia syrjintätilanteita suomalaisessa työelämässä esiintyy? Pitäisikö nykyistä lainsäädäntöä muuttaa, jotta raskaussyrjintää voitaisiin torjua tehokkaammin? Miten asenteisiin voidaan vaikuttaa? Lisäävätkö nykyisen hallituksen työelämäuudistukset riskejä raskaussyrjinnän lisääntymiselle? Muun muassa näihin ja muihin kysymyksiin etsimme naistenpäivänä vastauksia!

Mitä, missä, milloin?

  • Naistenpäivän aamutilaisuus pe 8.3.2024 klo 9-10
  • Musiikkitalon ravintola-klubi, Mannerheimintie 13 (Kansalaistorin puolella oma sisäänkäynti ravintolaan.)
  • Tilaisuutta voi seurata myös striimissä

Osallistu jo ennakkoon keskusteluun vastaamalla kyselyyn raskaus- ja perhevapaasyrjinnästä. Vastausaikaa on maanantaihin 4.3. asti. Käytämme kyselyn vastauksia paneelikeskustelussa ja mahdollisesti muussa aiheeseen liittyvässä keskustelussa.

Ajankohtaista

26.4.2024

Ammattiliitto Pron edustajisto: kehysriihen päätökset eivät rakenna pitkäjänteistä kasvua

Lue
26.4.2024

Raskaus- ja perhevapaasyrjintä – totta vai tarua?

Lue
26.4.2024

SuPer: Hallituksen päätös rokotusoikeuden laajentamisesta on oikea

Lue
25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue