Pelastusalan lisäkoulutuspaikkoihin osoitettava resurssit

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL pitää yhteiskunnan turvallisuuden kannalta kriittisen tärkeänä, että pelastusalan oppilaitoksille osoitetaan riittävät määrärahat budjettiriihessä. Pelastusala on huomioitu pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelmassa poikkeuksellisen kattavasti.

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että pelastus-, ensihoito- ja hätäkeskusammattilaisten resurssit varmistetaan.

– Pelastajien ja hätäkeskuspäivystäjien lisäkoulutuspaikat varmistetaan alle kymmenen miljoonan euron vuosittaisella lisämäärärahalla. Tarvittavan investoinnin suuruus on mitättömän pieni suhteutettuna tulipaloista aiheutuviin henkilövahinkoihin ja 200 miljoonan euron omaisuusvahinkoihin, järjestön johtaja Kim Nikula painottaa.

Hallitusohjelmassa luvataan, että yhdenvertaiset pelastuspalvelut turvataan koko maassa. Tavoite on hyvä ja edellyttää sitä, että hallitusohjelman kirjaukset muutetaan euroiksi.

Pelastustoimessa on tunnistettu noin 80 miljoonan euron rahoitusvaje, mikä tulee paikata tulevissa budjettiriihissä. Lisäresurssit tulisi kohdistaa lisäkoulutuspaikkoihin sekä operatiiviseen pelastustoimintaan.

– Sisäministeriön toimintavalmiusohje edellyttää, että pelastusyksiköt ovat suurimmissa kaupungeissa 60 sekunnin lähtövalmiudessa. Välitön toimintavalmius, ammattitaitoinen henkilöstö ja riittävät henkilöstöresurssit varmistavat sen, että kansalaiset saavat hädän hetkellä apua, järjestön johtaja Kim Nikula toteaa. SPAL pitää myös hyvänä hallitusohjelman kirjauksia, jotka edistävät ensihoito-, hätäkeskus- ja pelastusalan ammattilaisten turvallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia.

Lisätiedot:
järjestön johtaja Kim Nikula p. 040 716 1805
viestintäjohtaja Tuula Kukonlehto p. 0400 352 709

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL on Suomen suurin pelastushenkilöstön ammattiliitto. Liitto ajaa ja valvoo pelastus-, ensihoito- ja hätäkeskusammattilaisten etuja ja oikeuksia sekä edistää heidän hyvinvointiaan työelämässä.

Ajankohtaista

4.7.2024

Yleistukea pukkaa

Lue
1.7.2024

Seuraavaksi saksitaan palkkatuki

Lue
28.6.2024

Toimisto suljettu 1.7.-4.8.

Lue
28.6.2024

SAK, Akava ja STTK vastustavat yhteistoimintalakiin esitettyjä muutoksia

Lue
28.6.2024

Mitä uusi EU-parlamenttikausi merkitsee palkansaajille?

Lue
28.6.2024

STTK: Samapalkkaisuus­ohjelman jatkaminen on tärkeää, myös liittojen yhteistyötä tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan 

Lue
28.6.2024

Työtapaturma- ja ammatti-tautivakuutuksen, liikennevakuutuksen ja potilasvakuutuksen lainsäädännön muuttaminen, HE

Lue
28.6.2024

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta

Lue