Hallitus vie meiltä rahat ja oikeudet -mielenosoitus 20.9.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy järjestää mielenosoituksen ”Hallitus vie meiltä rahat ja oikeudet” Helsingissä Rautatientorilla keskiviikkona 20.9. kello 16 alkaen.

Mielenosoitus järjestetään sote-alan pelastamiseksi. Hallituksen kaavailemat heikennykset heikentävät niin työntekijöiden oikeuksia, naisvaltaisen alan palkkatasoa kuin sosiaali- ja terveyspalveluiden toteutumista.
Tehy on tehnyt listan heikennyksistä ja kommentoinut miten ne vaikuttaisivat sote-alan työntekijöiden oikeuksiin ja työelämään.

Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemen blogissa ”Petteri Orpon hallitusohjelma on kuin satu keisarin uusista vaatteista” kerrotaan lisää heikennysten vaikutuksista sote-alan työntekijöihin.

Mielenosoitukseen on kutsuttu tehyläisten lisäksi kansalaisia, jotka ovat huolestuneita sosiaali- ja terveyspalveluiden tulevaisuudesta.

Mielenosoittajat marssivat Rautatientorilta eduskuntatalolle ja palaavat marssin jälkeen takaisin Rautatientorille.
Mielenosoituksen juontana toimii Katja Ståhl, joka haastattelee Rautatientorilla muutamia tehyläisiä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen on paikalla ja tavattavissa Rautatientorilla kello 15.30 ennen mielenosoituksen alkua, minkä jälkeen hän siirtyy hieman ennen kello 16 jatkamaan mielenosoituksen ohjelmaa.
Mikäli Millariikka Rytköstä on tarve haastatella etukäteen mielenosoituksesta pyynnöt erityisavustajan p. 0400 540 005, mila.huovinen@tehy.fi

Mielenosoituksesta ja sen järjestelyistä yhteys Tehyn tiedottajaan Jaana Reijonahoon (p. 040 356 8409, jaana.reijonaho@tehy.fi), joka on myös paikalla yhteyshenkilönä mielenosoituksessa.

Ajankohtaista

17.5.2024

Selvitystyö pelastustoimen valtiollistamisesta käynnistettävä pikaisesti

Lue
17.5.2024

Kim Nikula jättää SPALin järjestön johtajan tehtävät 

Lue
17.5.2024

EU-vaaleissa kannattaa äänestää 

Lue
16.5.2024

Työvoimapalveluiden palveluprosessin uudistustarpeet ja yksityisen työnvälityksen mahdollisuus saada tietoja työnhakijasta

Lue
16.5.2024

STTK: Suomi vastaa kasvaviin osaamisvaatimuksiin koulutusleikkauksilla

Lue
16.5.2024

Puheenjohtaja Antti Palola: Suomi tarvitsee menestyäkseen osaamista

Lue
16.5.2024

Edustajiston puheenjohtaja Kristiina Lindroos: Tarvitaan vaikuttavampaa ja tiiviimpää yhteistyötä

Lue
15.5.2024

Valtiovarainministeriö aliarvioi sopeutuksen haittavaikutuksia

Lue