Hallitus vie meiltä rahat ja oikeudet -mielenosoitus 20.9.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy järjestää mielenosoituksen ”Hallitus vie meiltä rahat ja oikeudet” Helsingissä Rautatientorilla keskiviikkona 20.9. kello 16 alkaen.

Mielenosoitus järjestetään sote-alan pelastamiseksi. Hallituksen kaavailemat heikennykset heikentävät niin työntekijöiden oikeuksia, naisvaltaisen alan palkkatasoa kuin sosiaali- ja terveyspalveluiden toteutumista.
Tehy on tehnyt listan heikennyksistä ja kommentoinut miten ne vaikuttaisivat sote-alan työntekijöiden oikeuksiin ja työelämään.

Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemen blogissa ”Petteri Orpon hallitusohjelma on kuin satu keisarin uusista vaatteista” kerrotaan lisää heikennysten vaikutuksista sote-alan työntekijöihin.

Mielenosoitukseen on kutsuttu tehyläisten lisäksi kansalaisia, jotka ovat huolestuneita sosiaali- ja terveyspalveluiden tulevaisuudesta.

Mielenosoittajat marssivat Rautatientorilta eduskuntatalolle ja palaavat marssin jälkeen takaisin Rautatientorille.
Mielenosoituksen juontana toimii Katja Ståhl, joka haastattelee Rautatientorilla muutamia tehyläisiä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen on paikalla ja tavattavissa Rautatientorilla kello 15.30 ennen mielenosoituksen alkua, minkä jälkeen hän siirtyy hieman ennen kello 16 jatkamaan mielenosoituksen ohjelmaa.
Mikäli Millariikka Rytköstä on tarve haastatella etukäteen mielenosoituksesta pyynnöt erityisavustajan p. 0400 540 005, mila.huovinen@tehy.fi

Mielenosoituksesta ja sen järjestelyistä yhteys Tehyn tiedottajaan Jaana Reijonahoon (p. 040 356 8409, jaana.reijonaho@tehy.fi), joka on myös paikalla yhteyshenkilönä mielenosoituksessa.

Ajankohtaista

5.3.2024

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen toiminnasta perittävät maksut

Lue
5.3.2024

Ammattiliitto Jyty: Kolmasosa henkilöstöstä jätettiin ammattikorkeakouluja koskevan työehtosopimuksen ulkopuolelle

Lue
5.3.2024

Ammattikorkeakoulujen rahoitusmalli

Lue
5.3.2024

Yliopistojen rahoitusmalli

Lue
4.3.2024

Tehy: Paikallisesta sopimisesta ei saa tulla vain uusi keino heikentää työehtoja

Lue
4.3.2024

SAK, Akava ja STTK: Työuralla tapahtuva opiskelu vaatii tukea

Lue
1.3.2024

EK, KT, SAK, Akava ja STTK: Työttömyys­va­kuu­tus­maksun alennusvaraa ei valtionta­louden tilkkeeksi

Lue
1.3.2024

Minun viikkoni: Monipuolisia viestinnän ja tietohallinnon tehtäviä

Lue