STTK korostaa henkilöstön osallistamista hyvinvointialueiden startissa

Lisätietoja:

Ida Nummelin

sosiaali- ja terveyspolitiikan asiantuntija

Profiili
sairaanhoitaja

Kauan odotetun sote-uudistuksen valmisteluvaihe on tullut päätökseen ja hyvinvointialueiden toiminta käynnistyy 1.1. 2023. STTK on seurannut valmistelua tiiviisti, korostanut henkilöstön roolia muutoksessa ja resurssien riittävyyden tarkastelua siirtymäaikana ja sen jälkeen.

– Edessä on valtava organisaatiouudistus, jonka muutoskustannukset ovat mittavat. Resursseja tarvitaan esimerkiksi uudelleenorganisointiin, henkilöstön koulutukseen, investointeihin ja palkkaharmonisointiin, STTK:n sosiaali- ja terveyspolitiikan asiantuntija Ida Nummelin korostaa.

STTK:n mielestä henkilöstön näkökulmasta keskeisimpiä seurantakohteita ovat uudistuksen hallittu johtaminen ja työnjaon uudistaminen, henkilöstöedustajien aktiivinen osallistuminen toiminnan edetessä, hoitajamitoituksen riittävä resursointi ja palkkaharmonisointi sekä koronapandemian jälkeisen hoitovelan korjaaminen.  

Vallalla oleva hoitajapula sekä alan veto- ja pitovoiman ongelmat asettavat hyvinvointialueet ratkaisevaan rooliin, jotta olemassa oleva työvoima säilyisi ja myös uusia työntekijöitä saadaan alalle riittävästi.

– Henkilöstön osallistaminen ja sitouttaminen muutostyöhön heti alusta alkaen on avain siihen, että hyvinvointialueet onnistuvat tehtävissään. Avainasemaan nousevat henkilöstön edustajien kuuleminen ja hyödyntäminen muutostilanteissa, viestinnän avoimuus ja selkeys sekä henkilöstöhallinnon järjestelmien toimivuus, Nummelin toteaa.

Lisätietoja STTK:ssa: Ida Nummelin, puhelin 050 547 1927.

Ajankohtaista

15.6.2024

STTK:n vastauksia RKP:n puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Kokoomuksen puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

Tehy tyrmää HUSin lisäleikkaukset – ”Nähtäväksi jää, haluavatko ammattitaitoiset hoitajat pysyä HUSissa töissä”

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Keskustan puoluekokousaloitteisiin

Lue
13.6.2024

Minun viikkoni: Assistentti on aina apuna

Lue
13.6.2024

Työntekijän osaaminen on parasta muutosturvaa

Lue
12.6.2024

Isot säästöt Kelan toimintakuluihin – Lakimuutokset tuovat lisätöitä mutta väki vähenee

Lue
12.6.2024

Suomen sijoitus työelämän oikeuksien rankingissa laskenut

Lue