STTK korostaa henkilöstön osallistamista hyvinvointialueiden startissa

Lisätietoja:

Ida Nummelin

sosiaali- ja terveyspolitiikan asiantuntija

Profiili
sairaanhoitaja

Kauan odotetun sote-uudistuksen valmisteluvaihe on tullut päätökseen ja hyvinvointialueiden toiminta käynnistyy 1.1. 2023. STTK on seurannut valmistelua tiiviisti, korostanut henkilöstön roolia muutoksessa ja resurssien riittävyyden tarkastelua siirtymäaikana ja sen jälkeen.

– Edessä on valtava organisaatiouudistus, jonka muutoskustannukset ovat mittavat. Resursseja tarvitaan esimerkiksi uudelleenorganisointiin, henkilöstön koulutukseen, investointeihin ja palkkaharmonisointiin, STTK:n sosiaali- ja terveyspolitiikan asiantuntija Ida Nummelin korostaa.

STTK:n mielestä henkilöstön näkökulmasta keskeisimpiä seurantakohteita ovat uudistuksen hallittu johtaminen ja työnjaon uudistaminen, henkilöstöedustajien aktiivinen osallistuminen toiminnan edetessä, hoitajamitoituksen riittävä resursointi ja palkkaharmonisointi sekä koronapandemian jälkeisen hoitovelan korjaaminen.  

Vallalla oleva hoitajapula sekä alan veto- ja pitovoiman ongelmat asettavat hyvinvointialueet ratkaisevaan rooliin, jotta olemassa oleva työvoima säilyisi ja myös uusia työntekijöitä saadaan alalle riittävästi.

– Henkilöstön osallistaminen ja sitouttaminen muutostyöhön heti alusta alkaen on avain siihen, että hyvinvointialueet onnistuvat tehtävissään. Avainasemaan nousevat henkilöstön edustajien kuuleminen ja hyödyntäminen muutostilanteissa, viestinnän avoimuus ja selkeys sekä henkilöstöhallinnon järjestelmien toimivuus, Nummelin toteaa.

Lisätietoja STTK:ssa: Ida Nummelin, puhelin 050 547 1927.

Ajankohtaista

27.1.2023

SuPerin Paavola Kansallisena lähihoitajapäivänä 27.1.: Laadukas lähihoitajakoulutus on merkittävä alan vetovoimatekijä

Lue
27.1.2023

Tehy: Lähihoitajapula heikentää hoidon laatua ja potilasturvallisuutta

Lue
26.1.2023

Pro ja ERTO ovat tänään 26.1. ilmoittaneet lakosta taloushallintoalalle

Lue
26.1.2023

ERTO ja Pro antoivat taloushallintoalalle lakkovaroituksen

Lue
26.1.2023

Suunnittelu- ja konsulttialalle ylityökielto ja työasioissa vapaa-aikana matkustamisen kielto

Lue
26.1.2023

Osaajapula ratkaistaan koulutuksen tasa-arvolla 

Lue
26.1.2023

Vihreä siirtymäkään ei osaamatta onnistu

Lue
25.1.2023

STTK kannattaa luottamusmiehen aseman vahvistamista lainsäädännöllä

Lue