STTK vieraili ministeri Thomas Blomqvistin luona palkkatasa-arvon merkeissä

Palkkatasa-arvo

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, johtaja Minna Ahtiainen ja juristi Anja Lahermaa vierailivat tänään tasa-arvoasioista vastaavan ministeri Thomas Blomqvistin luona. Vuosittaisen vierailun tarkoituksena on keskustella palkkatasa-arvon edistämisen eri keinoista ja hallituksen toimista palkkatasa-arvoon liittyen.

– Palkkaeron taustalla on useita eri syitä ja sen kaventaminen vaatii useita keinoja. Niitä ovat muun muassa palkka-avoimuus, tasa-arvoa edistävät palkkaratkaisut ja työehdot, palkkausjärjestelmien ja tasa-arvosuunnitelmien kehittäminen sekä ammattisegregaation lieventäminen, STTK:n Antti Palola muistutti tapaamisessa.

– Useat kansainväliset selvitykset osoittavat korona-ajan kohdanneen naisvaltaisia aloja; toisaalta hoitoaloja ja toisaalta esimerkiksi matkailu- ja palvelualoja. Tämä korostaa entisestään tasa-arvon edistämisen tärkeyttä työelämässä yleensä ja myös palkkauksessa, Palola korosti.

Ajankohtaista

5.12.2023

Kauas karkaa koulutuksen tasa-arvo

Lue
5.12.2023

Lausunto työrauhalainsäädännön kehittämisestä

Lue
5.12.2023

SAK, AKAVA ja STTK: Muutokset työtaisteluoikeuteen horjuttavat työmarkkinoiden tasapainoa entisestään

Lue
5.12.2023

Työtaisteluoikeuksien rajoittamiselle ei ole oikeudellisesti hyväksyttäviä syitä, toteaa Ammattiliitto Jyty lausunnossaan

Lue
4.12.2023

Vammaiset ihmiset kohtaavat edelleen paljon syrjintää

Lue
4.12.2023

Tehy: Hallituksen esitysluonnos työrauhalainsäädännön muutoksista viittaa kintaalla perusoikeuksille

Lue
2.12.2023

STTK-Opiskelijoiden puheenjohtajaksi Valtteri Mäyrälä 

Lue
2.12.2023

Tamperelainen Ida Korsimo on STTK:n Tulevaisuuden tekijä 2023 

Lue