STTK vieraili ministeri Thomas Blomqvistin luona palkkatasa-arvon merkeissä

Palkkatasa-arvo

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, johtaja Minna Ahtiainen ja juristi Anja Lahermaa vierailivat tänään tasa-arvoasioista vastaavan ministeri Thomas Blomqvistin luona. Vuosittaisen vierailun tarkoituksena on keskustella palkkatasa-arvon edistämisen eri keinoista ja hallituksen toimista palkkatasa-arvoon liittyen.

– Palkkaeron taustalla on useita eri syitä ja sen kaventaminen vaatii useita keinoja. Niitä ovat muun muassa palkka-avoimuus, tasa-arvoa edistävät palkkaratkaisut ja työehdot, palkkausjärjestelmien ja tasa-arvosuunnitelmien kehittäminen sekä ammattisegregaation lieventäminen, STTK:n Antti Palola muistutti tapaamisessa.

– Useat kansainväliset selvitykset osoittavat korona-ajan kohdanneen naisvaltaisia aloja; toisaalta hoitoaloja ja toisaalta esimerkiksi matkailu- ja palvelualoja. Tämä korostaa entisestään tasa-arvon edistämisen tärkeyttä työelämässä yleensä ja myös palkkauksessa, Palola korosti.

Ajankohtaista

29.9.2022

Juristi, hae meille töihin

Lue
29.9.2022

Tehy tyrmää vanhuspalvelulain mitoituksen lykkäämisen  

Lue
28.9.2022

SuPerin Paavola: Vanhuksilla ja heidän hoitajillaan ei ole aikaa odottaa – hoitajamitoitusta ei saa lykätä

Lue
27.9.2022

Sannamari Mäkelä on STTK:n Vuoden työsuojeluvaltuutettu

Lue
27.9.2022

Pro hakee sopimusasiantuntijaa Helsinkiin ja Lahteen

Lue
26.9.2022

Työn tulevaisuus -tapahtuma Tennispalatsissa

Lue
23.9.2022

Tehy ja SuPer vahvistavat: Oulun kaupungin kotihoidon lakko alkaa 27.9.

Lue
23.9.2022

Suomalaiset tilastoissa

Lue