STTK vieraili ministeri Thomas Blomqvistin luona palkkatasa-arvon merkeissä

Palkkatasa-arvo

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, johtaja Minna Ahtiainen ja juristi Anja Lahermaa vierailivat tänään tasa-arvoasioista vastaavan ministeri Thomas Blomqvistin luona. Vuosittaisen vierailun tarkoituksena on keskustella palkkatasa-arvon edistämisen eri keinoista ja hallituksen toimista palkkatasa-arvoon liittyen.

– Palkkaeron taustalla on useita eri syitä ja sen kaventaminen vaatii useita keinoja. Niitä ovat muun muassa palkka-avoimuus, tasa-arvoa edistävät palkkaratkaisut ja työehdot, palkkausjärjestelmien ja tasa-arvosuunnitelmien kehittäminen sekä ammattisegregaation lieventäminen, STTK:n Antti Palola muistutti tapaamisessa.

– Useat kansainväliset selvitykset osoittavat korona-ajan kohdanneen naisvaltaisia aloja; toisaalta hoitoaloja ja toisaalta esimerkiksi matkailu- ja palvelualoja. Tämä korostaa entisestään tasa-arvon edistämisen tärkeyttä työelämässä yleensä ja myös palkkauksessa, Palola korosti.

Ajankohtaista

7.6.2023

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismiasetuksen toimeenpanosta ja Tullin hallinnosta annetun lain muuttamiseksi

Lue
7.6.2023

STTK:n ja Arenen viesti tulevalle hallitukselle:Suomi tarvitsee ammattikorkeakoulujen ja sieltä valmistuneiden osaamista

Lue
6.6.2023

Yhdenvertaisuuden juhlaa – Pride-kuukausi käynnistyi

Lue
6.6.2023

Kannanotto: Lukukausimaksujen täyskatteellistaminen vähentäisi kansainvälisten osaajien määrää Suomessa

Lue
5.6.2023

Ammattiliitto Pron selvitys: UPM jatkaa ala-arvoista henkilöstöpolitiikkaansa

Lue
5.6.2023

Ei joukkopakoa Suomesta

Lue
2.6.2023

Ay-maksujen verovähennys on säilytettävä

Lue
2.6.2023

Tehyn Rytkönen: Kaikilla oikeus turvalliseen aborttiin, ammattilainen ei voi valita asiakkaitaan

Lue