STTK vieraili ministeri Thomas Blomqvistin luona palkkatasa-arvon merkeissä

Palkkatasa-arvo

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, johtaja Minna Ahtiainen ja juristi Anja Lahermaa vierailivat tänään tasa-arvoasioista vastaavan ministeri Thomas Blomqvistin luona. Vuosittaisen vierailun tarkoituksena on keskustella palkkatasa-arvon edistämisen eri keinoista ja hallituksen toimista palkkatasa-arvoon liittyen.

– Palkkaeron taustalla on useita eri syitä ja sen kaventaminen vaatii useita keinoja. Niitä ovat muun muassa palkka-avoimuus, tasa-arvoa edistävät palkkaratkaisut ja työehdot, palkkausjärjestelmien ja tasa-arvosuunnitelmien kehittäminen sekä ammattisegregaation lieventäminen, STTK:n Antti Palola muistutti tapaamisessa.

– Useat kansainväliset selvitykset osoittavat korona-ajan kohdanneen naisvaltaisia aloja; toisaalta hoitoaloja ja toisaalta esimerkiksi matkailu- ja palvelualoja. Tämä korostaa entisestään tasa-arvon edistämisen tärkeyttä työelämässä yleensä ja myös palkkauksessa, Palola korosti.

Ajankohtaista

2.2.2023

Tehy: Samapalkkaisuusohjelmaa jatkettava, työmarkkinaosapuolet tehokkaammin mukaan

Lue
2.2.2023

Jyty: Palkkatasa-arvoa on edistettävä työehtosopimuksilla

Lue
2.2.2023

STTK kannattaa samapalkkaisuusohjelman kokonaisarvioinnin suosituksia

Lue
1.2.2023

SuPer: Hoiva-avustajat toteuttavat lääkehoitoa ohi koulutuksensa, onko lääkehoidon toteutus turvallista?

Lue
1.2.2023

RIA ja RKL vaativat nopeaa reagointia uhkaavaan taantumaan

Lue
1.2.2023

Nolottaako kertoa, että särkee päätä?

Lue
31.1.2023

SAK, Akava ja STTK: Palveluita ja toimeentuloturvaa on kehitettävä kokonaisuutena

Lue
31.1.2023

Tehy: Hoiva-avustajat jakavat lainvastaisesti luvatta lääkkeitä – valvontaa tiukennettava, sanktiot tarpeen

Lue