Tehyn valtuusto hyväksyi neuvottelutuloksen SOTE-sopimuksesta

Tehyn valtuusto hyväksyi 2.6. syntyneen neuvottelutuloksen uudesta kuntasektorin sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksesta yksimielisesti kokouksessaan tänään. Uusi SOTE-sopimus on maan suurin alakohtainen työ- ja virkaehtosopimus ja sen piiriin kuuluu noin 180 000 työntekijää. Sopimus tulee voimaan 1.9.2021.   

-Kokonaan uusi sopimusala kuntasektorille merkitsee jatkossa sitä, että sosiaali- ja terveydenhuollon alakohtaisiin ongelmiin päästään vihdoin pureutumaan omassa sopimuspöydässä. Tämä on valtavan työn tulos ja pitkäaikainen Tehyn tavoite. Historiallinen hetki ilman muuta, sanoo jatkokaudelle juuri valittu Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.   

SOTE-sopimusta sovelletaan kunnan tai kuntayhtymän palveluksessa olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä työskentelevään henkilöstöön. Tämä kokonaisuus irtautuu nyt aiemmasta yleisestä kuntasopimuksesta (KVTES), ja mm. nykyisen KVTES:n palkkahinnoitteluliitteet 3 ja 4 siirtyvät kokonaisuudessaan SOTE-sopimukseen.  

Uuden sopimusalan perustamisesta sovittiin kevään 2020 neuvottelukierroksella. Uusi SOTE-sopimus on sen jälkeen neuvoteltu sopimuskaudella työrauhan voimassa ollessa. Sopimus sisältää kuitenkin jo voimaan tulleessaan syyskuun alussa muutamia parannuksia jaksotyötä koskeviin työaikamääräyksiin.  

Muutoksista sopimusjärjestelmään seuraa myös, että lastenhoitajista tulee KVTES:in suurin henkilöstöryhmä ja heidän edunvalvontansa tehostuu.   

Jäsenille suunnattua yksityiskohtaisempaa tietoa SOTE-sopimuksesta ja siihen liittyvistä muista muutoksista tulee Tehyn verkkosivuille lähipäivinä.   

Lisätietoja:
Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, p. 040 821 0028
Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi, p. 050 346 0847

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue