STTK tyytyväinen vuorotteluvapaajärjestelmän säilymiseen

Vuorotteluvapaa

Vuorotteluvapaan ehdot tiukkenevat huomattavasti vuoden 2016 alusta alkaen. Vuorotteluvapaan enimmäiskesto on lyhenemässä 180 päivään ja työhistoriavaatimusta nostetaan 20 vuoteen. Lisäksi niin sanottu pitkän työuran erillinen 80 prosentin korvaustaso on poistumassa ja jatkossa vuorottelukorvauksen taso olisi kaikilla 70 prosenttia työttömyyspäivärahasta. Vuorotteluvapaan jaksotusmahdollisuus on myös poistumassa.

Vuorotteluvapaajärjestelmä tukee työssä jaksamista

Vuorotteluvapaajärjestelmä on tärkeä STTK:laisille osaajlle ja ammattilaisille.
– Järjestely muun muassa tukee vapaalle jäävien työssä jaksamista ja edistää sijaisten työllistymistä. Vuorotteluvapaata käytetään etenkin naisvaltaisilla aloilla kuten terveyden- ja sairaanhoitoalalla, sosiaalialalla sekä sihteeri- ja toimistotyössä, johtaja Katarina Murto korostaa.

Vaikka vuorotteluvapaan ehdot kiristyvät huomattavasti, myönteistä kuitenkin on, että järjestelmä edelleen säilyy ja korvauksen taso ei laske nykyisestä 70 prosentin tasostaan.
– Tämä on tärkeää, jotta vuorotteluvapaalle on mahdollista käytännössä jäädä muidenkin kuin suurituloisten työntekijöiden.

Lisätietoja STTK:ssa: johtaja Katarina Murto, puhelin 050 568 9188.

Ajankohtaista

13.1.2025

STTK:n hallitus: Kevään tuplavaaleissa äänestetään palveluista, äänestysvarmuus näyttää kohtuulliselta

Lue
10.1.2025

Pro ilmoitti lakoista teknologiateollisuuteen

Lue
10.1.2025

Tekoäly tulee – vai tuleeko älytön teko?

Lue
9.1.2025

Haemme työsuhdeneuvojaa Kesäduunari-infoon

Lue
9.1.2025

Tehy lopettaa viestinnän X:ssä – Propaganda ja vihanlietsonta tukahduttavat kansalaisten sananvapauden sekä aiheuttavat turvallisuusuhkaa

Lue
9.1.2025

Viestintäasiantuntija Linda Horttanainen aloitti STTK:ssa

Lue
8.1.2025

Tehy: Valtion rahoitusvaje pakottaa taas leikkaamaan työntekijöiden hyvinvoinnista ja potilasturvallisuudesta – ensihoitajia vähennetään eri puolilla Uuttamaata

Lue
2.1.2025

Jytyn mielestä laki suojelutyöstä ei ole tarpeen – kertoo 5 syytä miksi

Lue