Työmarkkinakeskusjärjestöt tuomitsevat rasismin

Lisätietoja:

Antti Palola

puheenjohtaja

Profiili
Maahanmuuttajat työelämässä

Työntekijä- ja työnantajakeskusjärjestöt tuomitsevat rasismin kaikissa muodoissaan. Ne muistuttavat, että Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin ja yhteiseen Eurooppaan. Maahanmuuttovastaisuus ja rasismi eivät ole Suomen ratkaisu pakolaisvirtojen aiheuttamaan maahanmuuttotulvaan.

Suomeen on saapunut tänä vuonna yli 8 000 turvapaikanhakijaa. Määrä on jo nyt kaksinkertainen verrattuna koko viime vuoden tulijamäärään, joka edelleen lisääntyy.

– Maahanmuuttaja on aina myös lähimmäinen ja hänet on kohdattava inhimillisyyttä korostaen. Suomalaisten asenteella ja yhteisvastuulla on korostunut merkitys tilanteessa, jossa ihmiset pakenevat omilta kotiseuduiltaan tuntemattomiin maihin, ilmasto-olosuhteisiin, kielelliseen ympäristöön ja kulttuurisiin tapoihin, järjestöt painottavat.

– Suvaitsevaisuuden ja yhteisymmärryksen merkitystä on korostettava kaikissa kohtaamisissa, joissa rasismi, muukalaisvastaisuus ja vihamielisyys nostavat päätään: kodeissa, kouluissa, työpaikoilla tai harrastustoiminnassa. Jokainen voi tehdä jotain ja pieninkin teoin voimme osoittaa, että suomalaiset välittävät ja kantavat yhteisvastuunsa.

Maahanmuuttajat kohtaavat monenlaisia haasteita myös työelämässä. Järjestöt korostavat, että Suomessa kaikilla työntekijöillä on yhtäläiset vastuut, oikeudet ja velvollisuudet riippumatta esimerkiksi etnisestä taustasta, ihonväristä, kielestä tai sukupuolesta. Tämän hetken vaikeasta talous- ja työllisyystilanteesta huolimatta Suomi tarvitsee tulevaisuudessa uutta työvoimaa ja myös ulkomailta.

Akava

Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Kirkon työmarkkinalaitos KiT

KT Kuntatyönantajat

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK

Valtion työmarkkinalaitos

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue