Minun viikkoni: Monipuolisia viestinnän ja tietohallinnon tehtäviä

Minun viikkoni -artikkelisarja seuraa STTK:laisten työarkea. Tietohallinto- ja viestintäpäällikkö Kirsi Suominen kertoo viikostaan, joka jakaantuu kahden eri vastuualueen vuoksi hyvin erilaisiin töihin.

Maanantai

Usean vuoden ajan osallistuin STTK:n hallituksen kokouksiin henkilöstön edustajana. Tammikuussa luovutin sen tehtävän eteenpäin, mutta päätin kuitenkin kuunnella hallituksen Teams-kokousta muiden töiden ohella. Viestinnän on tärkeää olla tietoinen ajankohtaisesta tilanteesta.

Valmistelin Rahat tänne – sakkaako sote? -talousseminaarin viestintää. Asiantuntijatiimimme kokosi kirjoituksia Ratkaiseeko raha? Hyvinvointialueet kahden tulen välissä -pamflettiin, joka julkaistiin seminaarin yhteydessä tiistaina. Viestinnän tehtävänä oli huolehtia julkaisun kieliasusta, taitosta ja tekstien julkaisusta nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.

Ratkaiseeko raha pamfletti
Jokaisen julkaisun taakse kätkeytyy iso joukko tekijöitä ja vaiheita aina tekstin ideoinnista painamiseen asti.

Tiistai

Yhdessä ekonomistien kanssa suunniteltu infografiikka valmistui, kun sovin graafikon kanssa viimeisistä muutoksista. Sosiaalisessa mediassa julkaistavalla infografiikalla konkretisoidaan hallituksen esittämien toimeentuloleikkausten taloudellisia vaikutuksia kolmen esimerkkihenkilön elämään.

Iltapäiväksi suuntasin Musiikkitalolle talousseminaariin. Keskustelu oli hyvin ratkaisuhakuista ja kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikosen puheenvuoro päätti onnistuneen tilaisuuden.

Seminaarin jälkeen toimistolla oli perinteinen Antti rokkaa -sidosryhmätilaisuus, jossa tapasin useita tuttuja.

ministeri Ikonen
Kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen piti talousseminaarin päätöspuheenvuoron.

Keskiviikko

Keskiviikon etäpäivät pyrin aina keskittymään tietohallintoon liittyviin asioihin. Ratkoin muun muassa O365-käyttäjähallintaan liittyviä pulmia ja selvitin tietoturvaohjelmistosta saamiani uhkailmoituksia. Lisäksi suunnittelin Microsoftin ”tekoälykumppanin” eli Copilotin käyttöönottoa ja pilottiryhmän käynnistämistä.

Pidin Teams-palaverin toimiston ict-ryhmän kanssa. Ryhmä auttaa minua erilaisten työtehtävien tarpeiden ja haasteiden hahmottamisessa. Toimistolla työskentelevien ihmisten työtehtävien erilaisuus on huomioitava, jotta tekemäni tietotekniset ratkaisut palvelevat kaikkia.

Kaksi näyttöä
Etänä työskentelen kahden ruudun tekniikalla.

Torstai

Tiimipalaverissa keskusteltiin muun muassa lähestyvän Fat Cat Day:n viestinnästä. Fat Cat Day:tä vietetään päivänä, jolloin palkansaaja on ansainnut pörssiyhtiön toimitusjohtajan yhden päivän palkan. Tänä vuonna siihen meni 42 päivää.

Iltapäivällä osallistuin kahteen eri koulutukseen, joista toinen käsitteli kuvien hallintaportaalia. Kiireisessä viestinnässä sopivan kuvan löytämiseen menee usein liikaa aikaa. Toivon, että tekoälyä hyödyntävä kuvien hallintaportaali helpottaa tiimimme työtä.

Kahvikuppi kädessä
Olen vähentänyt kahvin juontia ja iltapäivällä hörppäsin kahvimukillisen vettä.

Perjantai

Lähitukipäivä. Suunnittelen tarkan työlistan päiville, kun lähituki on paikalla toimistolla, jotta jokaisen tietokone- ja puhelinongelma ehditään ratkaista. Varaan myös aikaa kehityskohteista keskustelemiseen. Ennakointi on tärkeää tietoturvallisen ja toimivan työympäristön ylläpidossa.

Takana oli kiireinen viikko ja edessä lomaviikko, joten palkitsin itseni sokeripommilla lounaan jälkeen. Irtokarkkien voimin jaksoin olla aktiivinen vielä viimeisen Teams-palaverin ajan. Päivän päättyessä aktivoin poissaoloviestin sähköpostiin, sammutin puhelimen Teams-ilmoitukset ja käänsin lähtiessäni ajatukset edessä olevaan lomaan!

karkkipussi
Kokoushuonetta tuli tälläkin viikollakin käytettyä ahkerasti. Huomasin myös istuvani aina samalla tuolilla.

Ajankohtaista

19.6.2024

Ay-liike on vastavoima työelämää heikentäville voimille

Lue
17.6.2024

Hoivatalous ei aina kestä päivänvaloa

Lue
17.6.2024

Lausunto hallituksen esityksestä laiksi ammatillisen koulutuksen toiminnanohjauksen kokeilusta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Lue
15.6.2024

STTK:n vastauksia RKP:n puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Kokoomuksen puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

Tehy tyrmää HUSin lisäleikkaukset – ”Nähtäväksi jää, haluavatko ammattitaitoiset hoitajat pysyä HUSissa töissä”

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Keskustan puoluekokousaloitteisiin

Lue
13.6.2024

Minun viikkoni: Assistentti on aina apuna

Lue