Työnseisaus 1.3. Ahvenanmaan yhteysalusliikenteessä

Suomen Merimies-Unioni SMU ry:n, Suomen Konepäällystöliitto ry:n ja Suomen Laivanpäällystöliitto ry:n ja Nordic Jetline Finland Oy:n välinen yhteysalusten työehtosopimus päättyy 29.2.2024. Edellä mainitut liitot ovat lähettäneet Nordic Jetline Finland Oy:n tunnetuille edustajille useita yhteisiä pyyntöjä työehtosopimusneuvotteluiden aloittamiseksi uuden työehtosopimuksen aikaansaamiseksi Ahvenanmaan yhteisalusliikenteeseen. Nordic Jetline Finland Oy on useissa kirjallisissa vastauksissaan ilmoittanut, ettei työnantajalla ole kiinnostusta neuvotteluiden aloittamiselle.

Tämän johdosta Suomen Merimies-Unioni SMU ry, Suomen Konepäällystöliitto ry ja Suomen Laivanpäällystöliitto ry ilmoittavat työriitojen sovittelusta annetun lain mukaisesti, että ellei osapuolten välillä ole saatu aikaan ratkaisua hyväksyttävästä työehtosopimuksesta, niiden piiriin kuuluva alushenkilökunta aloittaa työnseisauksen 1.3.2024 klo 6.00 sitä mukaa, kun alukset ovat kiinnittyneet satamaan.

Työnseisaus koskee kaikkia aluksia Ahvenanmaan yhteysalusliikenteessä, joihin on sovellettu edellä mainittujen liittojen ja Nordic Jetline Finland Oy:n yhteysaluksia koskevaa työehtosopimusta ja joilla 1.3.2024 alkaen ei ole voimassa hyväksyttävää työehtosopimusta.

Työnseisauksen alkamisajankohdan jälkeen alusten henkilökunta suorittaa kaikki heille muutoin normaalisti kuuluvat tehtävät, mutta kieltäytyvät seuraamasta alusten mukana niiden pyrkiessä pois satamasta tai pyrkiessä siirtymään satama-alueella. Kaikki tarvittava hätä-, turvallisuus- ja muu suojatyö jää työtaistelun ulkopuolelle.

SUOMEN MERIMIES-UNIONI SMU RY
SUOMEN KONEPÄÄLLYSTÖLIITTO RY
SUOMEN LAIVANPÄÄLLYSTÖLIITTO RY

Ajankohtaista

26.4.2024

Ammattiliitto Pron edustajisto: kehysriihen päätökset eivät rakenna pitkäjänteistä kasvua

Lue
26.4.2024

Raskaus- ja perhevapaasyrjintä – totta vai tarua?

Lue
26.4.2024

SuPer: Hallituksen päätös rokotusoikeuden laajentamisesta on oikea

Lue
25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue