Oletko kokenut raskaus- tai perhevapaasyrjintää? – Vastaa kyselyyn

Naiset kohtaavat työelämässä vuodesta toiseen raskaus- ja perhevapaasyrjintää. Syrjintää voivat kokea niin raskaana olevat henkilöt kuin myös sen ikäiset, joiden oletetaan jäävän lähitulevaisuudessa perhevapaille. Syrjintää on esimerkiksi määräaikaisen työsuhteen jatkamatta jättäminen sekä työnhakutilanteessa haastateltavalle esitetyt epäasialliset kysymykset perhetilanteesta- ja suunnitelmista. Syrjinnäksi lasketaan myös se, että perhevapaalta palaamisen jälkeen tarjotaan huonompi palkkaisia tai vähemmän osaamista vaativia työtehtäviä kuin mitä on aiemmin tehnyt.  

Järjestämme kansainvälisenä naistenpäivänä perjantaina 8.3. keskustelutilaisuuden, jonka aiheena on raskaus- ja perhevapaasyrjintä. Keräämme tämän kyselyn avulla kokemuksia ja ajatuksia liittyen raskaus- ja perhevapaasyrjintään. Käytämme kyselyn vastauksia tilaisuudessa järjestettävässä paneelikeskustelussa ja mahdollisesti muussa aiheeseen liittyvässä viestinnässä.

Kysely on täysin anonyymi. Kysely sulkeutuu maanantaina 4.3. Jaa kyselyä eteenpäin omille verkostoillesi!

Lisää tietoa naistenpäivän tilaisuudesta julkaistaan viikolla 9.

Ajankohtaista

4.7.2024

Yleistukea pukkaa

Lue
1.7.2024

Seuraavaksi saksitaan palkkatuki

Lue
28.6.2024

Toimisto suljettu 1.7.-4.8.

Lue
28.6.2024

SAK, Akava ja STTK vastustavat yhteistoimintalakiin esitettyjä muutoksia

Lue
28.6.2024

Mitä uusi EU-parlamenttikausi merkitsee palkansaajille?

Lue
28.6.2024

STTK: Samapalkkaisuus­ohjelman jatkaminen on tärkeää, myös liittojen yhteistyötä tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan 

Lue
28.6.2024

Työtapaturma- ja ammatti-tautivakuutuksen, liikennevakuutuksen ja potilasvakuutuksen lainsäädännön muuttaminen, HE

Lue
28.6.2024

Lausunto Euroopan unionin hiilirajamekanismia koskevan asetuksen toimeenpanosta

Lue