STTK ja SAK: Tuhannet suomalaiset sanovat STOP työelämän ja hyvinvoinnin heikentämiselle

Lisätietoja:

Antti Palola

puheenjohtaja

Profiili

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK järjestävät tänään torstaina mielenosoituksen maan hallituksen työlainsäädäntöön ja sosiaaliturvaan kaavailemia heikennyksiä vastaan.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta pitää hallituksen päätöksiä monin tavoin palkansaajavastaisina. – Suomalaista työelämää runnotaan nyt uusiksi ennen näkemättömällä tavalla, kun hallitusohjelmaan on suoraan saneltu lainsäädäntömuutokset, joilla työsuhteen ehtoja ja sosiaaliturvaa halutaan heikentää. Jos hallitusohjelma toteutuu sellaisenaan, jatkossa yhä useampi on työelämässä turvaton ja osaton, Eloranta sanoo.

Järjestöt painottavat, että mielenilmausten ja lakkojen tarkoituksena ei ole hakea selkävoittoa hallituksesta, vaan peräänkuuluttaa aitoja neuvotteluita sanelun sijaan.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ei kiistä talouden sopeutustarvetta, mutta hallituksen keinot ovat täysin väärät. – Hallituksen toimilla sopeutus on epäoikeudenmukaista ja eriarvoistavaa. Jos hallitusohjelmaan kirjatut tavoitteet toteutuvat, epävarmuus työelämässä kasvaa, toimeentulo-ongelmat lisääntyvät ja kasaantuvat eikä palkkatasa-arvo toteudu koskaan. Suomi tarvitsee kasvua, mutta sitä ei pidä luoda työehtoja heikentämällä ja kurjistamispolitiikalla, Palola painottaa.

STOP nyt! -tapahtuma järjestetään Helsingin Senaatintorilla klo 12.00–14.00. Eloranta ja Palola kutsuvat paikalle kaikki, jotka ovat huolestuneita suomalaisen työelämän ja hyvinvoinnin heikentämisestä.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Antti Palola, STTK, puhelin 040 509 6030.

Puheenjohtaja Jarkko Eloranta, SAK, haastattelupyynnöt viestintäpäällikkö Marjo Pihlajaniemen kautta, puhelin 0400 969 633.

Ajankohtaista

1.3.2024

EK, KT, SAK, Akava ja STTK: Työttömyys­va­kuu­tus­maksun alennusvaraa ei valtionta­louden tilkkeeksi

Lue
1.3.2024

Minun viikkoni: Monipuolisia viestinnän ja tietohallinnon tehtäviä

Lue
29.2.2024

STTK: Työtaisteluoikeutta rajoitetaan ilman hyväksyttäviä syitä ja poikkeuksellisen vajavaisella lainvalmistelulla

Lue
29.2.2024

Vuokratyövoiman kustannukset kuriin

Lue
28.2.2024

STTK laski Fat Cat Day:n: Johdon ansiot kasvavat Suomessa nopeasti suhteessa talouskasvuun

Lue
27.2.2024

Hallituksen esitys eduskunnalle työttömyyskassojen tehtävien laajentamista koskevaksi lainsäädännöksi

Lue
26.2.2024

Hallitus lakkauttaa aikuiskoulutustuen – mitä ihmettä?

Lue
23.2.2024

Lausunto työryhmän mietinnöstä – julkisuuslain ajantasaistamisesta

Lue