STTK ja SAK: Tuhannet suomalaiset sanovat STOP työelämän ja hyvinvoinnin heikentämiselle

Lisätietoja:

Antti Palola

puheenjohtaja

Profiili

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK järjestävät tänään torstaina mielenosoituksen maan hallituksen työlainsäädäntöön ja sosiaaliturvaan kaavailemia heikennyksiä vastaan.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta pitää hallituksen päätöksiä monin tavoin palkansaajavastaisina. – Suomalaista työelämää runnotaan nyt uusiksi ennen näkemättömällä tavalla, kun hallitusohjelmaan on suoraan saneltu lainsäädäntömuutokset, joilla työsuhteen ehtoja ja sosiaaliturvaa halutaan heikentää. Jos hallitusohjelma toteutuu sellaisenaan, jatkossa yhä useampi on työelämässä turvaton ja osaton, Eloranta sanoo.

Järjestöt painottavat, että mielenilmausten ja lakkojen tarkoituksena ei ole hakea selkävoittoa hallituksesta, vaan peräänkuuluttaa aitoja neuvotteluita sanelun sijaan.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ei kiistä talouden sopeutustarvetta, mutta hallituksen keinot ovat täysin väärät. – Hallituksen toimilla sopeutus on epäoikeudenmukaista ja eriarvoistavaa. Jos hallitusohjelmaan kirjatut tavoitteet toteutuvat, epävarmuus työelämässä kasvaa, toimeentulo-ongelmat lisääntyvät ja kasaantuvat eikä palkkatasa-arvo toteudu koskaan. Suomi tarvitsee kasvua, mutta sitä ei pidä luoda työehtoja heikentämällä ja kurjistamispolitiikalla, Palola painottaa.

STOP nyt! -tapahtuma järjestetään Helsingin Senaatintorilla klo 12.00–14.00. Eloranta ja Palola kutsuvat paikalle kaikki, jotka ovat huolestuneita suomalaisen työelämän ja hyvinvoinnin heikentämisestä.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Antti Palola, STTK, puhelin 040 509 6030.

Puheenjohtaja Jarkko Eloranta, SAK, haastattelupyynnöt viestintäpäällikkö Marjo Pihlajaniemen kautta, puhelin 0400 969 633.

Ajankohtaista

17.6.2024

Hoivatalous ei aina kestä päivänvaloa

Lue
17.6.2024

Lausunto hallituksen esityksestä laiksi ammatillisen koulutuksen toiminnanohjauksen kokeilusta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Lue
15.6.2024

STTK:n vastauksia RKP:n puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Kokoomuksen puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

Tehy tyrmää HUSin lisäleikkaukset – ”Nähtäväksi jää, haluavatko ammattitaitoiset hoitajat pysyä HUSissa töissä”

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Keskustan puoluekokousaloitteisiin

Lue
13.6.2024

Minun viikkoni: Assistentti on aina apuna

Lue
13.6.2024

Työntekijän osaaminen on parasta muutosturvaa

Lue