Antti Palola avasi BASTUN-kokouksen Vilnassa

Kirjoittaja:

Antti Palola

puheenjohtaja

Profiili

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola avasi tänään BASTUNin (Baltic Sea Trade Union Network) kokouksen Vilnassa. Suomi on tänä vuonna BASTUNin puheenjohtajamaa.

Kokouksessa keskustellaan ajankohtaisista haasteista, kuten työvoiman oikeuksista, sosiaalisesta vuoropuhelusta ja taloudesta.

Palola painotti puheessaan nykyisten globaalien ja alueellisten haasteiden vakavuutta, mainiten erityisesti Ukrainan sodan, Valko-Venäjän ammattiyhdistysliikkeen tilanteen sekä oikeistopopulismin nousun Euroopassa. Hän korosti tarvetta käsitellä näitä kysymyksiä ammattiyhdistystyön yhteydessä ja puolustaa työntekijöiden oikeuksia sekä hyvinvointiyhteiskunnan periaatteita.

Lisäksi Palola toi esiin tarpeen laajentaa keskustelua ihmisoikeuksiin ja oikeudenmukaiseen vihreään siirtymään. Hän muistutti, että ammattiyhdistysliikkeen ydin on ihmisoikeuksien edistämisessä ja korosti vihreän siirtymän merkitystä sekä oikeudenmukaisuutta työpaikkojen, koulutuksen ja varallisuuden jaon suhteen.

– Odotamme innolla rakentavaa keskustelua ja yhteistyötä, joka auttaa meitä vastaamaan näihin monimutkaisiin haasteisiin, Palola sanoi.

Antti Palolan puhe (englanniksi)

Ajankohtaista

20.5.2024

Hallituksen “tehokkaat” kitkemiskeinot lisäävät raskaus- ja perhevapaasyrjintää 

Lue
17.5.2024

SuPerTk hakee jäsensihteeriä vakituiseen työsuhteeseen

Lue
17.5.2024

Selvitystyö pelastustoimen valtiollistamisesta käynnistettävä pikaisesti

Lue
17.5.2024

Kim Nikula jättää SPALin järjestön johtajan tehtävät 

Lue
17.5.2024

EU-vaaleissa kannattaa äänestää 

Lue
16.5.2024

Työvoimapalveluiden palveluprosessin uudistustarpeet ja yksityisen työnvälityksen mahdollisuus saada tietoja työnhakijasta

Lue
16.5.2024

STTK: Suomi vastaa kasvaviin osaamisvaatimuksiin koulutusleikkauksilla

Lue
16.5.2024

Puheenjohtaja Antti Palola: Suomi tarvitsee menestyäkseen osaamista

Lue