Antti Palola avasi BASTUN-kokouksen Vilnassa

Kirjoittaja:

Antti Palola

puheenjohtaja

Profiili

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola avasi tänään BASTUNin (Baltic Sea Trade Union Network) kokouksen Vilnassa. Suomi on tänä vuonna BASTUNin puheenjohtajamaa.

Kokouksessa keskustellaan ajankohtaisista haasteista, kuten työvoiman oikeuksista, sosiaalisesta vuoropuhelusta ja taloudesta.

Palola painotti puheessaan nykyisten globaalien ja alueellisten haasteiden vakavuutta, mainiten erityisesti Ukrainan sodan, Valko-Venäjän ammattiyhdistysliikkeen tilanteen sekä oikeistopopulismin nousun Euroopassa. Hän korosti tarvetta käsitellä näitä kysymyksiä ammattiyhdistystyön yhteydessä ja puolustaa työntekijöiden oikeuksia sekä hyvinvointiyhteiskunnan periaatteita.

Lisäksi Palola toi esiin tarpeen laajentaa keskustelua ihmisoikeuksiin ja oikeudenmukaiseen vihreään siirtymään. Hän muistutti, että ammattiyhdistysliikkeen ydin on ihmisoikeuksien edistämisessä ja korosti vihreän siirtymän merkitystä sekä oikeudenmukaisuutta työpaikkojen, koulutuksen ja varallisuuden jaon suhteen.

– Odotamme innolla rakentavaa keskustelua ja yhteistyötä, joka auttaa meitä vastaamaan näihin monimutkaisiin haasteisiin, Palola sanoi.

Antti Palolan puhe (englanniksi)

Ajankohtaista

11.12.2023

Vihreä siirtymä on globaali suuntaus

Lue
11.12.2023

Kansainväliselle työjärjestölle (ILO) annettava raportti ratifioimattomista yleissopimuksista ja suosituksista (ILOn perussäännön 19 artikla)

Lue
11.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisia työnseisauksia elintarvikealalla

Lue
8.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14.12. energia-alalla

Lue
8.12.2023

Tilaisuus osatyökykyisten työllisyydestä perjantaina 15.12.

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen työnseisauksen 14. joulukuuta

Lue
7.12.2023

Ammattiliitto Pro jatkaa laajoja järjestöllisiä toimenpiteitä työelämäheikennyksiä vastaan

Lue
7.12.2023

COP28 – jokaiselle jotakin

Lue