Erto ja Sote ry ilmoittivat uusista lakoista yksityiselle sosiaalipalvelualalle

Erto ja Sote ry ilmoittivat tänään uusista lakoista yksityisen palveluasumisen yksiköihin.

Ilmoitetut uudet lakot koskevat toteutuessaan 1.6.–3.6. yhteensä 28 palveluasumisen nimettyä yksikköä. Yksiköt sijaitsevat seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kaarina, Karkkila, Kerava, Raisio, Salo, Turku, Uusikaupunki, Vantaa ja Vihti.

Työtaistelujen avulla tavoitelleen sopua poikkeuksellisen vaikeissa sosiaalipalvelualan työehtoneuvotteluissa. Neuvottelujen suurin ongelma on työnantajien haluttomuus noudattaa aiemmin alan työehtosopimuksessa yhdessä sovittua tavoitetta pienentää yksityisen sosiaalipalvelualan palkkaeroa julkiseen sektoriin. 

”Erto vaatii aiemmin sovitusta kiinni pitämistä. Työnantajia edustava Hyvinvointialat HALI ry ja työntekijäliitot ovat aiemmin yhdessä sopineet tavoitteesta pienentää yksityisen sosiaalipalvelualan palkkaeroa julkiseen sektoriin. Nyt työnantajat ajavat päinvastaista linjaa. Emme tietenkään voi hyväksyä työnantajien tavoitetta kasvattaa alojen välisiä palkkaeroja entisestään,” sanoo Toimihenkilöliitto Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen.  

Lisätietoja: 
Juri Aaltonen, Toimihenkilöliitto Erton puheenjohtaja, 040 553 8536 

Katso lakon kohteena olevat yksiköt › 

Toimihenkilöliitto Erto on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä. Erto on yhteiskunnallinen keskustelija ja neuvottelija, jonka 13 000 jäsentä työskentelevät yksityisillä aloilla asiantuntijatehtävissä. Erto neuvottelee ja sen jäsenet hyväksyvät vuosittain useita merkittäviä valtakunnallisia työehtosopimuksia ja palkkasuosituksia.

Erto, SuPer ja Tehy kuuluvat neuvottelujärjestö Sote ry:hyn, joka neuvottelee yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta Hyvinvointiala HALI ry:n kanssa. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee noin 70 000 työntekijää, joista Sote ry edustaa selvästi valtaosaa. Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta noudatetaan sosiaalialan palveluyksiköissä. Sosiaalialan palveluyksiköitä ovat mm. yksityiset vanhusten palvelutalot, mielenterveys- ja vammaispalveluyksiköt, päihdehuollon ja lastensuojelun yksiköt, ensi- ja turvakodit sekä yksityiset päiväkodit.

Ajankohtaista

22.5.2024

Jytyn liittovaltuusto: Suomen on edistettävä pikaisesti palkka-avoimuusdirektiivin saattamista lainsäädäntöön – ”Palkkatasa-arvossa ei pidä tyytyä minimiin”

Lue
22.5.2024

Raskaus- ja perhevapaa ei oikeuta työnantajaa palkkasyrjintään 

Lue
21.5.2024

Tehyyn tulee paljon yhteydenottoja raskaus- ja perhevapaasyrjinnästä

Lue
21.5.2024

Yksinkertaistamisen sijaan EU:n uudet finanssipolitiikan säännöt monimutkaistuvat 

Lue
20.5.2024

SAK, STTK, SEL ja Pro: Leipomotyölain kumoaminen lisää alan terveysriskejä ja alentaa ansioita

Lue
20.5.2024

Hallituksen “tehokkaat” kitkemiskeinot lisäävät raskaus- ja perhevapaasyrjintää 

Lue
17.5.2024

SuPerTk hakee jäsensihteeriä vakituiseen työsuhteeseen

Lue
17.5.2024

Selvitystyö pelastustoimen valtiollistamisesta käynnistettävä pikaisesti

Lue