Erto ja Sote ry ilmoittivat uusista lakoista yksityiselle sosiaalipalvelualalle

Erto ja Sote ry ilmoittivat tänään uusista lakoista yksityisen palveluasumisen yksiköihin.

Ilmoitetut uudet lakot koskevat toteutuessaan 1.6.–3.6. yhteensä 28 palveluasumisen nimettyä yksikköä. Yksiköt sijaitsevat seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kaarina, Karkkila, Kerava, Raisio, Salo, Turku, Uusikaupunki, Vantaa ja Vihti.

Työtaistelujen avulla tavoitelleen sopua poikkeuksellisen vaikeissa sosiaalipalvelualan työehtoneuvotteluissa. Neuvottelujen suurin ongelma on työnantajien haluttomuus noudattaa aiemmin alan työehtosopimuksessa yhdessä sovittua tavoitetta pienentää yksityisen sosiaalipalvelualan palkkaeroa julkiseen sektoriin. 

”Erto vaatii aiemmin sovitusta kiinni pitämistä. Työnantajia edustava Hyvinvointialat HALI ry ja työntekijäliitot ovat aiemmin yhdessä sopineet tavoitteesta pienentää yksityisen sosiaalipalvelualan palkkaeroa julkiseen sektoriin. Nyt työnantajat ajavat päinvastaista linjaa. Emme tietenkään voi hyväksyä työnantajien tavoitetta kasvattaa alojen välisiä palkkaeroja entisestään,” sanoo Toimihenkilöliitto Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen.  

Lisätietoja: 
Juri Aaltonen, Toimihenkilöliitto Erton puheenjohtaja, 040 553 8536 

Katso lakon kohteena olevat yksiköt › 

Toimihenkilöliitto Erto on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä. Erto on yhteiskunnallinen keskustelija ja neuvottelija, jonka 13 000 jäsentä työskentelevät yksityisillä aloilla asiantuntijatehtävissä. Erto neuvottelee ja sen jäsenet hyväksyvät vuosittain useita merkittäviä valtakunnallisia työehtosopimuksia ja palkkasuosituksia.

Erto, SuPer ja Tehy kuuluvat neuvottelujärjestö Sote ry:hyn, joka neuvottelee yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta Hyvinvointiala HALI ry:n kanssa. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee noin 70 000 työntekijää, joista Sote ry edustaa selvästi valtaosaa. Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta noudatetaan sosiaalialan palveluyksiköissä. Sosiaalialan palveluyksiköitä ovat mm. yksityiset vanhusten palvelutalot, mielenterveys- ja vammaispalveluyksiköt, päihdehuollon ja lastensuojelun yksiköt, ensi- ja turvakodit sekä yksityiset päiväkodit.

Ajankohtaista

4.12.2023

Vammaiset ihmiset kohtaavat edelleen paljon syrjintää

Lue
4.12.2023

Tehy: Hallituksen esitysluonnos työrauhalainsäädännön muutoksista viittaa kintaalla perusoikeuksille

Lue
2.12.2023

STTK-Opiskelijoiden puheenjohtajaksi Valtteri Mäyrälä 

Lue
2.12.2023

Tamperelainen Ida Korsimo on STTK:n Tulevaisuuden tekijä 2023 

Lue
1.12.2023

Kirkon alan palkkoja nostetaan – neuvottelutulos on hyväksytty

Lue
1.12.2023

STTK: Työntekijöiden rooli ja osaamistarpeet tunnistettava osana ilmastotoimia

Lue
1.12.2023

Kaisa Rihu Toimihenkilöarkiston johtajaksi

Lue
30.11.2023

Lähde mukaan rakentamaan tervettä ja liikkuvaa Suomea

Lue