Pro ilmoitti ylityökiellosta elintarviketeollisuuteen

Pro on päättänyt ylityö-, liukuma-, vuoronvaihto- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kielloista elintarviketeollisuuteen. Kiellot alkavat maanantaina 6.3. kello 7 ja ovat voimassa toistaiseksi.

Neuvotteluja elintarvikealan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta käytiin viimeksi 28.2. Osapuolten näkemykset erityisesti palkankorotusten tasosta ovat kaukana toisistaan. On ilmeistä, että neuvottelutulosta ei saada aikaan pelkästään neuvottelemalla.

Tästä syystä Pro on päättänyt koko alaa koskevista ylityö-, liukuma-, vuoronvaihto- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kielloista elintarviketeollisuuden toimihenkilöille.

–  Tilanne on valitettava, mutta Pron neuvottelijoiden tavoite on turvata edes jotenkin kaikkien prolaisten ostovoimaa ennätyskorkean inflaation aikana, Pron teollisuussektorin johtaja Anssi Vuorio toteaa.

Kiellot alkavat maanantaina 6.3. kello 7 ja ovat voimassa toistaiseksi.

Ylityökiellon aikana toimihenkilöt tekevät töitä vain työehtosopimuksen mukaisen säännöllisen työajan verran. Liukumasaldojen kerryttämiskielto tarkoittaa sitä, että kukaan ei tee plustunteja eli kerrytä työaikasaldoja.

Neuvottelut jatkuvat 10.3.2023. Vuorio korostaa, että Pro on tarvittaessa valmis jatkamaan neuvotteluja nopealla aikataululla, ja tavoitteena on mahdollisimman nopeasti saavuttaa työehtosopimusratkaisu.

Lisätiedot: teollisuussektorin johtaja Anssi Vuorio p. 050 564 5376

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut. Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen.

Ajankohtaista

31.3.2023

Luottotieto- ja perintäalalle syntyi uusi työehtosopimus

Lue
31.3.2023

Ammattiliitto Pro hakee sopimusalavastaavaa vakuutusalalle

Lue
31.3.2023

SuPer on irtisanonut yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen päättymään 30.4.

Lue
31.3.2023

Keskustelu vihreästä siirtymästä kaipaa lisää Amerikkaa

Lue
31.3.2023

Yliopistojen uusi työehtosopimus on hyväksytty

Lue
30.3.2023

Palkka-avoimuusdirektiivi EU-parlamentissa maaliin – mikä muuttuu?

Lue
30.3.2023

Ammattiliitto Pron hallitus: Kiky-maksut palautettava työnantajan maksettavaksi

Lue
28.3.2023

Optikoiden uusi työehtosopimus on hyväksytty

Lue