Ammattiliitto Pro ilmoitti ylityökiellosta ja liukumasaldojen kerryttämiskiellosta vakuutusalalle

Pro on päättänyt ylityökiellosta ja liukumasaldojen kerryttämiskiellosta vakuutusalalle. Ylityökielto alkaa maanantaina 27.2. kello 7 ja on voimassa siihen asti, kunnes uusi työehtosopimus solmitaan.

Vakuutusalan työehtosopimusneuvotteluja on käyty jo viikkotolkulla. Neuvottelut alkoivat rakentavassa hengessä, mutta ratkaisuvaiheessa työnantajaliitto Paltalla ei ollutkaan valmiutta tehdä neuvottelutulosta.

– Valitettavasti emme saaneet ratkaisua aikaan eilen 22.2. eikä neuvottelujen jatkaminen tällä viikolla sopinut Paltalle, Ammattiliitto Pron finanssisektorin johtaja Antti Hakala sanoo.

Neuvottelut ovat venyneet poikkeuksellisen pitkiksi ja edellinen työehtosopimus päättyi jo tammikuun lopussa. Osapuolten näkemyserot esimerkiksi palkankorotuksista ovat edelleen suuret. 

– Pääosa palkankorotuksista tulee maksaa kaikille kohdentuvina yleiskorotuksina. Taloustilanne tulee jatkumaan vaikeana myös ensi vuonna eikä ostovoimaa pystytä turvaamaan ilman yleiskorotuksia.

– On ilmeistä, että neuvottelutulosta ei saada aikaan pelkästään neuvottelemalla, Hakala jatkaa.

Tästä syystä Pro on päättänyt koko alaa koskevasta ylityökiellosta ja liukumasaldojen kerryttämiskiellosta. Kiellot alkavat maanantaina 27.2. kello 7 ja ovat voimassa siihen asti, kunnes uusi työehtosopimus solmitaan.

Ylityökiellon aikana toimihenkilöt tekevät töitä vain työehtosopimuksen mukaisen säännöllisen työajan verran. Liukumasaldojen kerryttämiskielto tarkoittaa sitä, että kukaan ei tee plustunteja eli kerrytä työaikasaldoja. Neuvottelut jatkuvat vasta 13.3.2023. Pro on toki valmis jatkamaan tarvittaessa neuvotteluja viipymättä, ja tavoitteena on mahdollisimman nopeasti saavuttaa työehtosopimusratkaisu.

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut. Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

5.3.2024

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen toiminnasta perittävät maksut

Lue
5.3.2024

Ammattiliitto Jyty: Kolmasosa henkilöstöstä jätettiin ammattikorkeakouluja koskevan työehtosopimuksen ulkopuolelle

Lue
5.3.2024

Ammattikorkeakoulujen rahoitusmalli

Lue
5.3.2024

Yliopistojen rahoitusmalli

Lue
4.3.2024

Tehy: Paikallisesta sopimisesta ei saa tulla vain uusi keino heikentää työehtoja

Lue
4.3.2024

SAK, Akava ja STTK: Työuralla tapahtuva opiskelu vaatii tukea

Lue
1.3.2024

EK, KT, SAK, Akava ja STTK: Työttömyys­va­kuu­tus­maksun alennusvaraa ei valtionta­louden tilkkeeksi

Lue
1.3.2024

Minun viikkoni: Monipuolisia viestinnän ja tietohallinnon tehtäviä

Lue