Suunnittelu- ja konsulttialalle ylityökielto ja työasioissa vapaa-aikana matkustamisen kielto

Neuvottelut työnantajia edustavan teknologiateollisuuden työnantajat ry:n ja palkansaajia edustavien järjestöjen kanssa katsesivat eilen. Neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta suunnittelu- ja konsulttialalle on käyty elokuun lopusta lähtien, alan työehtosopimukset päättyivät marraskuun 2022 lopussa.

Ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestö YTN aloittaa painostustoimet, jotka koskevat ylempiä toimihenkilöitä suunnittelu- ja konsulttialalla.

YTN julisti teknologiateollisuuden ja suunnittelu- ja konsulttialan sopimusaloja koskevat ylityökiellon, työasioissa matkustamisen kiellon ja saldojen kerryttämiskiellon, jotka astuvat voimaan välittömästi.

Nämä toimet koskevat myös rialaisia ylempiä toimihenkilöitä suunnittelu- ja konsulttialalla.

Suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta neuvotteleva ammattiliitto PRO on tänään jättänyt lakkovaroituksen teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle. Suunnittelu- ja konsulttialan lakko koskee työtä, jota tehdään teknologiateollisuuden lakon piirissä olevaan työpaikkaan. Lakon piirissä olevat työpaikat on listattu liitteessä. Lisäksi PRO päätti aloittaa toimihenkilöitä koskevat ylityökiellon välittömästi.

Tiedotamme myöhemmin miten toimihenkilöinä työskentelevien rialaisten tulee menetellä lakkotilanteessa. Rialaiset osallistuvat ylityökieltoon muiden toimihenkilöiden ohella.

Lisätietoja RIAssa: edunvalvontapäällikkö Antti Aarnio, 0400-381 634, antti.aarnio​@ria.fi

Ajankohtaista

17.6.2024

Hoivatalous ei aina kestä päivänvaloa

Lue
17.6.2024

Lausunto hallituksen esityksestä laiksi ammatillisen koulutuksen toiminnanohjauksen kokeilusta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Lue
15.6.2024

STTK:n vastauksia RKP:n puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Kokoomuksen puoluekokousaloitteisiin

Lue
14.6.2024

Tehy tyrmää HUSin lisäleikkaukset – ”Nähtäväksi jää, haluavatko ammattitaitoiset hoitajat pysyä HUSissa töissä”

Lue
14.6.2024

STTK:n vastauksia Keskustan puoluekokousaloitteisiin

Lue
13.6.2024

Minun viikkoni: Assistentti on aina apuna

Lue
13.6.2024

Työntekijän osaaminen on parasta muutosturvaa

Lue