Ammattiliitto Pro: Lakkovaroitus teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle

Ammattiliitto Pro on tänään jättänyt lakkovaroituksen teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle. Suunnittelu- ja konsulttialan lakko koskee työtä, jota tehdään teknologiateollisuuden lakon piirissä olevaan työpaikkaan. Lakon piirissä olevat työpaikat on listattu liitteessä.

Lakko koskee 1.2.2023 kello 00.00 ja 3.2.2023 kello 24.00 välillä alkavia työvuoroja.

Lisäksi Pro on päättänyt koko teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan sopimusaloja koskevasta ylityökiellosta, joka alkaa välittömästi ja on voimassa toistaiseksi.

Pron ja Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n väliset neuvottelut teknologiateollisuuden toimihenkilöiden uudesta työehtosopimuksesta aloitettiin lokakuussa 2022. Palkkaratkaisua koskevat neuvottelut eivät ole johtaneet tulokseen. Pro on esittänyt kahden vuoden sopimusta, jonka aikana palkkoja korotettaisiin 8,5 prosentilla. Osapuolten näkemysero palkankorotusten tasosta ja toteutusmallista on tällä hetkellä suuri.

– Pron jäsenet vaativat, että liitto turvaa sopimusratkaisulla heidän toimeentulonsa näinä vaikeina aikoina. Riittävä yleiskorotus on käytännössä ainoa tapa taata toimihenkilöiden ostovoima. Ennustettu inflaatio edellyttää, että palkankorotukset ovat tuntuvasti korkeampia kuin edellisillä sopimuskierroksilla, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Pron suunnittelu- ja konsulttialan neuvotteluita on käyty samaan tahtiin teknologiateollisuuden toimihenkilöiden neuvotteluiden kanssa. Myöskään näissä neuvotteluissa ei ole saavutettu tulosta. Tämän vuoksi suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöt osallistuvat teknologiateollisuuden lakkoon.

– Jäsenet ovat valmiita työtaistelulla painostamaan työnantajaa, jotta asiallinen palkkaratkaisu saavutetaan molemmille sopimusaloille, Malinen sanoo.

Malinen korostaa, että Pro on valmis hyvin nopealla aikataululla etsimään ratkaisua neuvottelemalla, mikäli työnantajaliitolta löytyy tahtoa sopia.

Lisätietoja:
Jorma Malinen, Pron puheenjohtaja, p. 050 576 0389
Anssi Vuorio, Pron teollisuussektorin johtaja, p. 050 564 5376

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.

Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.

Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut. Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen.

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue