STTK:n hallitus: Tulehtunut työmarkkinatilanne ratkeaa vain palkkaohjelmalla ja rahalla

Lisätietoja:

Antti Palola

puheenjohtaja

Profiili

STTK:n hallitus keskusteli tänään monin tavoin tulehtuneesta työmarkkinatilanteesta, erityisesti kuntasektorilla.
– On selvää, että kunta-alan tilanne ei ratkea ilman useammalle vuodelle rakentuvaa palkkaohjelmaa ja siihen osoitettavaa rahaa. Tälläkin hetkellä työvoimapula erityisesti terveys- ja sosiaalialalla sekä pelastustoimessa syvenee ja laajenee. Palkkaohjelmalla varmistetaan hyvinvointiyhteiskuntamme julkisten palvelualojen vetovoima nyt ja tulevaisuudessa ja sen myötä kaikille suomalaisille kattavat ja laadukkaat palvelut, puheenjohtaja Antti Palola toteaa.

STTK:n hallitus tyrmää pakkolait.
– Täysin laillisia työtaistelutoimia ei saa vesittää pakottavalla lainsäädännöllä. Lakko on perusoikeus eikä sitä pidä rajoittaa. Hoitajajärjestöt ovat ilmoittaneet antavansa lakkokohteissa suojelutyötä välittömään hoitoon potilaiden hengen turvaamiseksi tai pysyvän vakavan vammautumisen estämiseksi. Ainoa paikka aukoa työmarkkinoiden umpisolmuja yleensä ja nyt hoitajalakkoa on STTK:n mielestä neuvottelupöytä.

STTK korostaa, että sopiminen on aina parempi kuin sotiminen.
– Elämme vaikeita aikoja, kun huoli koronapandemian vaikutuksista on muuttunut turvallisuuspoliittiseksi. Huoli kansakunnan henkisestä kestävyydestä – resilienssistä – on aiheellinen. Työmarkkinoille tarvittaisiin nopeasti turvaa ja vakautta.

Ajankohtaista

29.9.2023

Ammattiliitto Jyty: Metsäkeskuksen rahoituksesta ja henkilöstöstä ei saa leikata

Lue
29.9.2023

Anoppi ja sinä

Lue
29.9.2023

SuPer nostaa järjestöllistä valmiuttaan

Lue
29.9.2023

Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen mielenilmauksen 3. lokakuuta

Lue
27.9.2023

Haemme joukkoomme juristia

Lue
27.9.2023

Työmarkkinajohtajat tapasivat Orpon

Lue
27.9.2023

Hallituksen työelätoimet voivat lisätä syrjintää

Lue
25.9.2023

Kestävän kehityksen tavoitteet liukumassa tavoittamattomiin

Lue