Kansainvälinen ay-liike Ukrainan asialla

Ukrainan lippu valtioneuvoston edessä

Venäjän hyökättyä Ukrainaan, on kansainvälinen ay-liike ryhtynyt auttamaan Ukrainaa monella tavalla. Keinovalikoimaan ovat kuuluneet ruoan, lääkkeiden ja vaatteiden kerääminen sekä kuljetusten ja majoitusten järjestäminen pakolaisille.

Eurooppalainen ay-yhteisö on myös kerännyt miljoonia euroa rahallista apua Ukrainan hyväksi. Apu on kanavoitu mm. Unicefin, Punaisen ristin ja paikallisen ay-järjestöjen kautta. Useat palkansaajajärjestöt ovat myös perustaneet neuvontapisteitä useissa maissa joihin on tullut runsaasti ukrainalaisia pakolaisia. Neuvontapisteet antavat tietoa ja apua joka auttaa ukrainalaisia työllistymään, ja estää heidän joutumista mm. ihmiskaupan uhreiksi.

Ukrainassa FPU ammattiliitto on avannut 10 toimipistettä eri puolilla Ukrainaa, joissa on yöpynyt hätämajoituksessa jo noin 55.000 ihmistä. Myös Puolassa ja Slovakiassa ay-järjestöt ovat järjestäneet hätämajoitusta sadoille pakolaisille. Tämän lisäksi useiden Ukrainan lähialueiden maissa ay-järjestöt tarjoavat pakolaisille ruokaa ja vaatteita, sekä etsivät hätämajoitusta.

STTK on muiden suomalaisten keskusjärjestöjen tapaan lahjoittanut rahaa Ukrainan hyväksi, ja osallistuu kansainvälisen verkostonsa kautta Ukrainan avustamiseen.

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue