Ammattiliitto Prolta lakkovaroitus teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan työehtosopimusten soveltamisalan työpaikoille

Ammattiliitto Pro on tänään jättänyt lakkovaroituksen teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksen soveltamisalan työpaikoille. Lakon piirissä olevat työpaikat on listattu täällä. Lakko koskee myös suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden työehtosopimuksen soveltamisalan piirissä olevaa työtä, jota tehdään lakossa olevaan yritykseen.

Lakko koskee 14.1.2022 kello 00.00 ja 23.1.2022 kello 24.00 välillä alkavia työvuoroja erikseen nimetyillä työpaikoilla.

Lisäksi Pro on päättänyt koko teknologiateollisuuden alaa koskevasta ylityökiellosta, joka alkaa 14.1.2022 kello 00.00 ja päättyy 23.1.2022 kello 24.00.

Neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta teknologiateollisuuden toimihenkilöille aloitettiin lokakuussa 2021. Palkkaratkaisua koskevat neuvottelut eivät ole johtaneet tulokseen. Työnantajaliiton esitykseen ei ole sisältynyt minkäänlaista palkkojen yleiskorotusta, ja Prolle esitetty korotustaso alittaa reilusti ennakoidun elinkustannusten nousun.

Pro pitää syntynyttä tilannetta valitettavana.

– Pron jäsenet vaativat, että palkkaratkaisu sisältää riittävän yleiskorotuksen. Pro on neuvotteluiden aikana tehnyt useita esityksiä, joissa on huomioitu myös työnantajan tarpeita.  Työnantajaliitto on kuitenkin ollut erittäin passiivinen, eikä ole suostunut tulemaan yhtään vastaan, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Pron suunnittelu- ja konsulttialan neuvottelut ovat edenneet samaan tahtiin teknologiateollisuuden toimihenkilöiden neuvotteluiden kanssa. Työnantajapuolen neuvottelijana on Teknologiateollisuuden työnantajat ry, ja neuvottelut ovat katkenneet samasta syystä. Tämän vuoksi suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöt osallistuvat teknologiateollisuuden lakkoon. Suunnittelu- ja konsulttialalle joulukuun alussa julistettu ylityökielto jatkuu edelleen.

– Lakon tarkoituksena on hakea asiallinen palkkaratkaisu molemmille sopimusaloille, Malinen sanoo.

Malinen korostaa, että Pro on valmis hyvin nopealla aikataululla etsimään ratkaisua neuvottelemalla, mikäli työnantajaliitolta löytyy tahtoa sopia.

Lisätietoja

Jorma Malinen, Pron puheenjohtaja, p. 050 576 0389
Anssi Vuorio, Pron teollisuussektorin johtaja, p. 050 564 5376

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue