Ammattiliitto Prolta lakkovaroitus Palvelualojen työnantajat PALTAlle

Ammattiliitto Pro jätti tänään lakkovaroituksen valtakunnansovittelijalle sekä Palvelualojen työnantajat PALTA ry:lle Ilmailutekniikan ammattiyhdistys (ITA) ry:n jäsenistä. Lakko on tarkoitus järjestää 3.1.–17.1.2022 välisenä aikana.  

Lakko koskee seuraavien yhtiöiden toimipaikkoja, joissa työskentelee Pron ITA yhdistyksen jäseniä: Finnair Oyj, Finnair Technical Services Oy, TCR Oy, Swissport Oy, Ga Telesis Oy ja Hub Logistics Oy. 

Lakko koskee 3.1.2022 kello 06.00–17.1.2022 kello 06.00 välillä alkavia työvuoroja. 

Lisäksi ITAn jäsenet ovat ylityö-, vuoronvaihto- ja komennustyökiellossa, joka alkaa sunnuntaina 19.12.2021 kello 00:01. 

Prolaisen Ilmailutekniikan ammattiyhdistys (ITA) ry:n jäseniin sovelletaan Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n ja Ilmailualan Unioni IAU:n välistä työehtosopimusta. Ammattiliitto Pro on kuluneen vuoden aikana  yrittänyt käynnistää Paltan ja IAU:n kanssa neuvotteluja ITAn prolaisten jäsenten irrottamiseksi sopimuksesta tai vaihtoehtoisesti mukaan pääsystä sopimuksen osapuoleksi.  IAU ja Palta eivät ole näihin neuvottelukutsuihin vastanneet tai neuvotteluille on asetettu kestämättömiä ennakkoehtoja.  

 – ITA:n prolaiset jäsenet ovat  vankina sopimuksessa, johon heillä ei ole pitkään aikaan ollut aitoja vaikutusmahdollisuuksia. Tilanne on työehtojen ja sopimusneuvottelujen kannalta kestämätön. Sopimuksia pitää olla neuvottelemassa ne tahot, jotka ovat sopimuksessa enemmistönä ja joihin niitä myös sovelletaan, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo. 

Pron vaatimus on, että se pääsee mukaan neuvottelupöytään, osaksi alan yleissitovaa työehtosopimusta tai että se voi solmia ilmailutekniikan jäsenilleen oman työehtosopimuksen tai vaihtoehtoisesti liittää ITAn jäsenet toiseen prolaiseen sopimukseen. 

  – Sen jälkeen, kun tekniikan työntekijät päättivät liittyä Ammattiliitto Prohon, on luonnollista, että Pro on mukana valvomassa heidän etuaan myös työehtosopimuspöydissä. Lisäksi Pro vaatii, että ITAlle annetaan mahdollisuus valita omat luottamusmiehensä, tehdä paikallisia sopimuksia ja vaikuttaa sitä kautta oman jäsenistönsä ja edustamiensa työntekijöiden asioihin työpaikalla. 

 Lisätietoja: puheenjohtaja Jorma Malinen p. 050 576 0389 

Pro – yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista
Ammattiliitto Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta.
Olemme suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva, osaava ja vastuullinen vaikuttaja.
Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia. Tarjoamme monipuoliset, hyödylliset ja rahanarvoiset jäsenedut ja -palvelut.
Meihin kuuluu 120 000 jäsentä ja neuvottelemme 75 virka- ja työehtosopimusta. Olemme STTK:n jäsen. 

Ajankohtaista

29.5.2023

Jessikka Aro Tehyn viestintäjohtajaksi 1.4.2024 alkaen

Lue
29.5.2023

Puheenjohtajan puhe STTK:n edustajiston kokouksessa

Lue
29.5.2023

STTK:n puheenjohtaja kevätedustajistossa: Päättyvä työmarkkinakierros tuo vain välitöntä helpotusta ostovoimahuoliin

Lue
29.5.2023

Edustajiston puheenjohtajan puhe STTK:n edustajistossa

Lue
26.5.2023

Vapaan sivistystyön leikkaukset pahentaisivat osaajapulaa

Lue
26.5.2023

SuPer: Henkilöstömitoitus on yksi ratkaisu hoitajapulaan

Lue
26.5.2023

SuPer: Työnantajan toimet siirtävät lakon vaikutukset muihin kuin lakossa oleviin yksiköihin

Lue
26.5.2023

ETUC teki henkilövalintoja

Lue