Jaa oma osaamisesi!

Millaista osaamista sinulle on kertynyt työssä, opinnoissa tai työajan ulkopuolella harrastuksissa, luottamustoimissa tai muissa aktiviteeteissa? Jotain sellaista, jonka koet erityisen hyödylliseksi vaikka useammallakin eri elämän osa-alueella? 

Osaaminen näkyviin

Jaa oma osaamisesi Facebookissa tai LinkedInissä ja haasta samalla mukaan työkaverisi ja muut ystäväsi. Kerro millaista erityistä osaamista sinulle on kertynyt työssä tai työn ulkopuolella. Osaaminen voi olla jotain, jota jo pääset hyödyntämään työssäsi, tai jotain mitä haluaisit hyödyntää.

Esimerkiksi näin:

Olen ollut pitkään mukana harrastajateatterissa ja saanut sieltä harjoitusta esiintymisestä. Vaikka roolit ovat olleet pieniä, niin kokemus on auttanut minua selviytymään erilaisista esiintymistilanteista. Nykyään pääsen hyödyntämään esiintymiskokemustani tehdessäni myyntityötä ja tavatessani asiakkaita päivittäin.
Haastan mukaan ystäväni xx, xx ja xx.

Oman osaamisen sanoittaminen on tärkeää esimerkiksi työtä hakiessa tai palkkaneuvotteluihin valmistautuessa. Moni kokee oman osaamisensa tunnistamisen ja sanoittamisen haastavaksi. Sitran #OsaaminenNäkyviin-kampanjan aikana kannustamme kaikkia harjoittelemaan oman osaamisen sanoittamista.

Apua saat katsomalla Sitran tallenteen kampanjaviikkojen avajaistapahtumasta, jossa annettiin vinkkejä ja keinoja osaamisen näkyväksi tekemiseen. Osaaminen näkyviin -avajaistapahtuman tallenne

Voit myös lukea osaamistarinoita, joissa STTK:laisten ammattiliittojen jäsenet kertovat omasta osaamisestaan. Tutustu osaamistarinoihin.

Lue lisää Sitran kampanjasta.

Ajankohtaista

23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue