Tehylle on valittu uudet päättäjät – äänestysprosentti nousi huimasti

Sosiaaliturvauudistus

Tehyn valtuustovaalit pidettiin 29.3.–21.4.2021. Ehdolla oli kaikkiaan 493 ehdokasta, joista valtuustoon valittiin 83. Vaalipiirinä oli koko maa. Vaalien äänestysprosentti oli poikkeuksellisen hyvä, sillä 33,2 % tehyläisistä käytti äänioikeuttaan. 

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn valtuustovaalit pidettiin ensimmäistä kertaa kokonaan sähköisenä äänestyksenä, jossa tehyläiset pystyivät äänestämään joko vaalisivuston tai Tehyn mobiilisovelluksen kautta. Tehyläiset pystyivät myös vaalikoneessa etsimään sopivia ehdokkaita. 
 
– On huikeaa, että äänestysprosentti nousi näinkin korkeaksi 33,2 prosenttiin asti. Siis joka kolmas tehyläinen äänesti valtuustovaaleissa. Tulos on poikkeuksellisen hyvä ammattiyhdistyskentässä ja siksikin, että kahteen aiempaan valtuustovaaliin verrattuna äänestysprosentti nousi, sanoo Tehyn järjestöjohtaja Tanu Heikkinen tyytyväisenä.  

Edellisen kerran pidetyissä Tehyn valtuustovaaleissa vuonna 2017 äänestysprosentti oli 25,5 % ja sitä edellisissä valtuustovaaleissa vuonna 2013 äänestysprosentti oli 30,4

Nyt pidetyissä vaaleissa myös Tehyn opiskelijajäsenet olivat ensimmäistä kertaa ehdolla, ja opiskelijat saivat myös ensimmäistä kertaa äänestää.  

Tarkemmat tiedot vaalituloksesta, mm. valtuustoon valituista päättäjistä ja ääniharavista, löytyvät vaalien tulospalvelusivustolta  www.tehy.fi/tulospalvelu 

Valtuusto tekee päätökset Tehyn jäsenten edunvalvonnasta, hyväksyy työehtosopimukset, tekee ratkaisuja esimerkiksi työtaistelutoimista sekä päättää liiton toiminnan linjauksista.  

Tehyn valtuuston järjestäytymiskokous pidetään 8.–9.6. Kokouksessa valitaan Tehylle puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja hallitus sekä valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat. Nykyistä puheenjohtajaa Millariikka Rytköstä valtuustoryhmät ovat aiemmin pyytäneet jatkamaan puheenjohtajana

Tehy on perustettu vuonna 1982 ja se on Suomen suurin sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan sekä alan opiskelijoiden ammattijärjestö. Jäseniä on yli 160 000, joista 18 000 on opiskelijoita. Jäseninä on muun muassa sairaanhoitajia, kätilöitä, lastenhoitajia, hammashoitajia, bioanalyytikoita, fysioterapeutteja, ensihoitajia, mielenterveyshoitajia, lähihoitajia ja jalkojenhoitajia. 

Lisätietoja:
Tehyn järjestöjohtaja Tanu Heikkinen, gsm 040 734 5354 
Tehyn viestintäjohtaja Katri Lindqvist, gsm 040 588 3431 

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue