Kohti perheystävällistä työelämää – sanoja ja tekoja

Työn ja perheen hyvä yhteensovittaminen ei ole mahdoton yhtälö, mutta edellyttää työpaikalta tukea ja joustavuutta työntekijän eri elämänvaiheissa.

Työpaikan toimintatavat, käytännöt ja asenneilmapiiri voivat joko tukea tai vaikeuttaa työn ja perheen yhteensovittamista. Työn ja perheen yhteensovittaminen on laajempi kysymys kuin vain perhevapaajärjestelmä tai pikkulapsivaihe, sillä työntekijöillä saattaa olla hoivavastuuta myös esimerkiksi iäkkäistä vanhemmistaan tai aikuisesta vammaisesta lapsestaan.

perhe

Jaa oman työpaikkasi perheystävällinen teko tai lupaus

Mothers in Business (MiB) haastaa kaikki mukaan rakentamaan perheystävällisiä työpaikkoja. Miten teidän organisaatiossanne on edistetty perheystävällisyyttä? Mitä voitte luvata tehdä perheystävällisyyden eteen tulevaisuudessa? Jaa työpaikkasi teko tai lupaus sosiaalisessa mediassa #perheystävällisiätekoja hashtagilla.

Perheystävällisiä tekoja -haaste -kampanja on voimassa syyskuun 2020. Tarkoituksena on edistää perheystävällisyyttä koko Suomessa ja saada mahdollisimman moni työtä antava taho antamaan panoksena tälle tärkeälle asialle. MiB palkitsee yhden tavoitteen Perheystävällinen työelämä -seminaarissa. Lue lisää: Perheystävällisiä tekoja -haaste

Perheystävällinen työelämä -seminaari

Mitä koronakevät opetti meille työn ja perheen yhteensovittamisessa? Mitä perheelliset työntekijät odottavat ja toivovat työnantajalta? Mitä yksittäinen työnantaja voi tehdä ollakseen perheystävällinen? Miten lainsäädäntöä tulisi uudistaa, jotta se mahdollistaisi aidosti joustavan työelämän?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia perjantaina 2.10. klo 12-15 järjestettävässä seminaarissa.

Verkkoseminaarin toteutus on virtuaalinen ja vuorovaikutteinen. Tapahtumassa etsitään yhdessä ratkaisuja siihen, mitä kuka tahansa meistä – työnantajan edustaja, esihenkilö, työntekijä, kollega, työelämävaikuttaja tai päättäjä – voi tehdä. Paneelissa keskustelemassa STTK:n tasa-arvo ja yhdenvertaisuusasioista vastaava juristi Anja Lahermaa sekä Kati Tuovinen (Greenstep), Lotta Savinko (Akava) ja Tommi Koivisto (Isyyspakkaus -bloggaaja). Paneelia moderoi koko tapahtuman juontaja Antti Merilehto. 

Perheystävällinen työpaikka

Ilmoittautuminen ja ohjelma kokonaisuudessaan MiB:n nettisivuilla: Perheystävällinen työelämä -seminaari

Verkkoseminaarin toteutuksessa mukana myös Uudenmaan ELY-keskuksen koordinoima Perhevapaalta työhön -hanke, jossa on mukana Sosiaali- ja terveysministeriö ja Työ- ja elinkeinoministeriö.

Ajankohtaista

25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue