ILOn pääjohtaja Guy Ryder Suomessa

ILOn pääjohtaja Guy Ryder

Suomi on ollut sata vuotta kansainvälisen työjärjestö ILOn jäsenmaa. Merkkivuotta juhlitaan tänään Helsingissä seminaarissa, jossa ILOn pääjohtaja Guy Ryderin ja työministeri Tuula Haataisen lisäksi paikalla ovat myös Suomen työmarkkinajohtajat. Keskustelun teemana on kansainvälisen työelämän sääntely suomalaisesta ja eurooppalaisesta näkökulmasta.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola korostaa työmarkkinavuoropuhelun ja kolmikannan merkitystä työelämän ja yhteiskuntarauhan luomisessa – niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.
– Koulutuksen ja osaamisen merkitys työelämän kehittämisessä on keskeistä ihmisarvoisen työn edistämiseksi meillä ja muualla, hän toteaa.

Mikä ILO?

ILO perustettiin ensimmäisen maailmansodan jälkeen rauhanprojektina luomaan kansainvälisiä työelämän yleissopimuksia ja valvomaan jäsenmaiden sopimusten noudattamista. Järjestön päätehtävä on edistää ihmisarvoista työtä maailmassa.

Jäsenvaltioiden on perusperiaatteidensa mukaan poistettava pakkotyö, lapsityö ja syrjintä sekä taata yhdistymisvapaus. ILOn rakenne on kolmikantainen. Valtioiden ohella työntekijä ja työnantajajärjestöt osallistuvat tasavertaisesti sen toimintaan.

***

ILO – 100 vuotta työelämän ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kehittäjänä

Ajankohtaista

29.5.2023

Puheenjohtajan puhe STTK:n edustajiston kokouksessa

Lue
29.5.2023

STTK:n puheenjohtaja kevätedustajistossa: Päättyvä työmarkkinakierros tuo vain välitöntä helpotusta ostovoimahuoliin

Lue
29.5.2023

Edustajiston puheenjohtajan puhe STTK:n edustajistossa

Lue
26.5.2023

Vapaan sivistystyön leikkaukset pahentaisivat osaajapulaa

Lue
26.5.2023

SuPer: Henkilöstömitoitus on yksi ratkaisu hoitajapulaan

Lue
26.5.2023

SuPer: Työnantajan toimet siirtävät lakon vaikutukset muihin kuin lakossa oleviin yksiköihin

Lue
26.5.2023

ETUC teki henkilövalintoja

Lue
26.5.2023

Jäsenkysely: Kolme neljästä yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelevistä pohtii työpaikan vaihtamista julkiselle puolelle, jos sektoreiden välinen palkkaero ei häviä

Lue