SuPerilaisille potilasturvallisuuden ansiomerkkejä

Työtä potilasturvallisuuden puolesta

Potilasturvallisuuden ansiomerkit SuPerin puheenjohtajalle, ammatilliselle edunvalvonnalle sekä superilaiselle lähihoitajalle: ”Olemme SuPerissa tehneet vuosia työtä potilasturvallisuuden eteen”

Suomen Potilasturvallisuusyhdistys palkitsi tänään Potilasturvallisuuden ansiomerkeillä SuPerin puheenjohtaja Silja Paavolan, superilaisen lähihoitaja Tarja Parkatin sekä SuPerin ammatillisen edunvalvontayksikön kehittämisjohtaja Jussi Salon ja asiantuntijayksikön asiantuntijat.

Potilasturvallisuuden ansiomerkki myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on osoittanut aktiivisesti varmistavansa tai kehittävänsä potilasturvallisuutta tai joka on merkittävällä teolla toiminut avoimuuden ja potilasturvallisuuskulttuurin kehittämiseksi.

Työtä potilasturvallisuuden puolesta

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on vuosia tehnyt työtä potilasturvallisuuden eteen sosiaali- ja terveydenhuollossa paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla muun muassa selvityksillä, lausunnoilla, kannanotoilla, kanteluilla ja kampanjoilla. Hoivakriisin käynnistäneen superilaisen Tarja Parkatin toiminnan myötä potilasturvallisuuden merkitys sai kasvot myös suuren yleisön silmissä.

SuPerin kehittämisjohtaja Jussi Salo korosti jäsenten viestien kuuntelemisen tärkeyttä. – Liitto toimii jäsenistöltä tulevan viestin vahvana kuuntelijana ja viejänä. Arvostamme tunnustusta todella paljon, koska se kertoo siitä, että muutkin ovat huomanneet sen työn, jota teemme jäsenten ja potilasturvallisuuden epäkohtien korjaamisen eteen, kehittämisjohtaja Jussi Salo sanoi.

Suomen Potilasturvallisuusyhdistys SPTY palkitsi ansiomerkeillä Silja Paavolan, lähihoitaja Tarja Parkatin ja kehittämisjohtaja Jussi Salon lisäksi SuPerin ammatillisen edunvalvonnan asiantuntijayksiköstä asiantuntijat Sari Erkkilän, Leena Kaasisen, Mervi Lehtisen, Elina Kiurun, Soili Nevalan, Elina Ottelan, Johanna Pérezin ja Saija Vähäkuopuksen.

Suomen Potilasturvallisuusyhdistys on potilaiden, ammattilaisten ja asiantuntijoiden yhteinen foorumi, jonka tehtävänä on sosiaali- ja terveydenhuollon potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittäminen.

SuPeriin kuuluu 90 000 sosiaali- ja terveys- sekä kasvatusalan ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Lisätietoja: SuPerin kehittämisjohtaja Jussi Salo, 050 411 0169

Ajankohtaista

19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue