STTK mukana Climate Cycling Helsinki -tapahtumassa 11.9.

Climate Cycling Helsinki

STTK osallistuu omalla joukkueellaan 11.9.2019 ensimmäistä kertaa järjestettävään Climate Cycling Helsinki -tapahtumaan. Climate Cycling Helsinki on yritysten ja yhteisöjen hyväntuulinen pyöräkulkue, jolla pyritään kiinnittämään huomiota ilmastonmuutoksen torjunnan tärkeyteen. Climate Cyclingin suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola on mukana STTK:n 5-henkisessä pyöräilyjoukkueessa. Hän pitää tärkeänä, että yhteiskunnan eri toimijat kantavat vastuuta ilmastonmuutoksen torjunnasta.

– STTK on mukana ilmastopyöräilyssä, koska ilmastonmuutoksen torjunta on elintärkeä kysymys ja ansaitsee kaiken mahdollisen näkyvyyden. Ilmastonmuutosta voidaan torjua nopeasti vain konkreettisten tekojen ja valintojen kautta. Valtioiden välisillä sopimuksilla, kansallisilla ratkaisuilla ja myös kansalaisten kulutusvalinnoilla on rooli ilmaston lämpenemiskehityksen kääntämisessä, Palola toteaa.

Palolan mielestä työpaikkojen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa on vielä toistaiseksi alihyödynnetty mahdollisuus.

– Haluammekin haastaa suomalaisia työpaikkoja sekä työelämän toimijoita mukaan osoittamaan tahtonsa ja taitonsa ilmastoystävällisten ratkaisujen ja prosessien kehittämisessä. Jokaisella työpaikalla ja jokaisella työntekijällä on mahdollisuus ottaa edelläkävijän rooli, Palola korostaa.

Ilmastotoimet ovat arjen valintoja ja kulttuurin muutosta

STTK selvitti vuonna 2018 oman toimintansa ilmastovaikutukset yhtenä ensimmäisistä järjestöistä maailmassa. Hiilijalanjäljen laskenta kuvasi, miten ilmastotoimet ovat pitkälti arkisia valintoja, kuten kestäviä hankintapäätöksiä ja ennen kaikkea päätöksiä jättää hankkimatta.

–  Jokaisella työpaikalla on asioita, joita voi muuttaa helposti ilmastoystävällisemmiksi. On myös asioita, kuten energiankulutukseen liittyvät ratkaisut, joihin yksittäisen toimijan voi olla haastava vaikuttaa. Havaitsimme, että meidän ilmastojälkeämme voi olla vaikea pienentää merkittävästi nopealla aikataululla. On kuitenkin erittäin tärkeää, että pyrimme siihen. Valintojemme vaikutusten pitää olla tiedossa, jotta voi syntyä myös toimintaa, Palola painottaa.

Lisätietoja Climate Cycling Helsinki -tapahtumasta: https://www.climatecycling.com/

***

STTK laski hiilijalanjälkensä ja haastaa muut järjestöt mukaan hankkeeseen

Ilmastonmuutoksen supervuosi

Ajankohtaista

25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue