Tehy haastaa myös Attendon epäkohtien korjaamiseen

Hoitohenkilöstön mitoitus

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy tapasi eilen Attendon johtoa. Tapaamisessa käsiteltiin kyselyä, jonka Tehy toteutti joulukuussa 2018 Attendon palveluksessa työskenteleville tehyläisille.
Attendossa tehdään Tehyn näkemyksen mukaan kyseenalaisia säästöpäätöksiä, jotka kohdistuvat henkilöstökuluihin ja heikentävät hoidon laatua.

Tehyn selvityksen mukaan jatkuvasta kiireestä aiheutuu potilasturvallisuuden vaarantumista ja puutteita mm. lääkehoidon toteuttamisessa. Hoidon laatu kärsii ja esimerkiksi ulkoiluun sekä viriketoimintaan ei ole aikaa.

Tapaamisessa Attendo myönsi osin hoivan epäkohdat ja kertoi suunnitelmansa tilanteen korjaamiseksi. Tehy arvioi, että epäkohtien myöntäminen on ensimmäinen askel niiden korjaamiseen.

Tapaamisessa käsiteltiin myös Tehyn ehdotusta, jonka avulla tilannetta parannetaan. Tehyn mielestä alalle on luotava yhtenäiset toimintaohjeet epäkohtiin puuttumiselle, kun työntekijät kokevat henkilöstömitoituksen riittämättömäksi ja perushoidon vaarantuvan.

– Edellytämme myös ilmoitusjärjestelmää, jonka avulla henkilöstö voi ilmoittaa epäkohdista anonyymisti, Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi sanoo.

Tehy jatkaa Attendon kanssa neuvotteluja toimintaohjeista lähiaikoina. Tehy tapasi myös Esperi Caren viime viikolla. Tapaamisessa Esperi Care sitoutui korjaamaan henkilöstöpolitiikkaansa.

– Tässä tilanteessa yrityksillä ei ole enää varaa työntää päätä pensaaseen ja sanoa, että ongelmia on vain yhdessä yrityksessä. Ongelmia ei saada kitkettyä elleivät kaikki alan suuret toimijat aidosti sitoudu parantamaan henkilöstön hyvinvointia, Kirvesniemi sanoo.

Tehyn tiedote (29.1.) Attendon kyselystä.

Uutinen (29.1.) Esperi Caren tapaamisesta.

www.tehy.fi

Lisätietoja:
Tehyn edunvavontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi, gsm 050 3460 847 tai
johtava lakimies Vappu Okkeri, gsm 0400 913 230

Ajankohtaista

24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue