Keskustelua miesten tasa-arvosta

Keskiviikkona keskustellaan miesten tasa-arvosta SuomiAreenalla STTK:n keskustelussa ”Satavuotias Suomi-neito on pojistaan huolissaan niin – keskustelua miesten syrjäytymisestä”. Lavalle nousevat kolumnisti Arno Kotro, arkkipiista Kari Mäkinen ja puheenjohtaja Maija Pihlajamäki. Keskustelua vetää johtaja Marja-Liisa Rajakangas.

Ovatko syyt miesten syrjäytymiseen suomalaisessa kulttuurissa, koulutuksessa vai henkilökohtaisissa arvoissa? Onko syrjäytyminen yksilön oma vai yhteiskunnan vika? Keskustelussa pohditaan muun muassa sitä miksi Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa joka viides 20-24 –vuotias mies ei ole missään koulutuksessa eikä työssä. Keskustelijat kertovat näkemyksensä siitä mitä kirkko, koulu ja ammattiyhdistysliike ovat tehneet estääkseen syrjäytymisen. Lisäksi mietitään keinoja, joilla ehkäistä syrjäytymistä tulevaisuudessa ja ratkaista jo olemassa olevia ongelmia.

Keskustelu on osa STTK:n Suomi 100 -ohjelmaa.

Arno Kotro
kolumnisti
Kari Mäkinen
arkkipiispa
Maija Pihlajamäki
puheenjohtaja
Marja-Liisa Rajakangas
johtaja

Ajankohtaista

29.9.2022

Juristi, hae meille töihin

Lue
29.9.2022

Tehy tyrmää vanhuspalvelulain mitoituksen lykkäämisen  

Lue
28.9.2022

SuPerin Paavola: Vanhuksilla ja heidän hoitajillaan ei ole aikaa odottaa – hoitajamitoitusta ei saa lykätä

Lue
27.9.2022

Sannamari Mäkelä on STTK:n Vuoden työsuojeluvaltuutettu

Lue
27.9.2022

Pro hakee sopimusasiantuntijaa Helsinkiin ja Lahteen

Lue
26.9.2022

Työn tulevaisuus -tapahtuma Tennispalatsissa

Lue
23.9.2022

Tehy ja SuPer vahvistavat: Oulun kaupungin kotihoidon lakko alkaa 27.9.

Lue
23.9.2022

Suomalaiset tilastoissa

Lue