STTK: Työllisyysryhmässä valittava kannustamisen tie

Kolmikantaisessa työryhmässä on valmisteltu esityksiä työllisyyden parantamiseksi. Tänään kokoontuneet ministerit ja työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajat totesivat tapaamisen jälkeen, että työryhmä jatkaa määräajan loppuun.

Puheenjohtaja Antti Palolan mielestä budjettiriihessä annettu toimeksianto on erittäin tiukasti rajattu ja aikataulu monimutkaisille asioille hyvin kireä.
– STTK on kuitenkin neuvotteluissa aktiivinen ja ratkaisuhakuinen.

Palola korostaa, että palkansaajien näkökulmasta työmarkkinapöydissä on viime ajat kannettu vastuuta ja tehty raskaita päätöksiä.
– Kilpailukykysopimus täytti hallituksen toiveet, mutta palkansaajille se on kaikkea muuta kuin hyvä sopimus. Hallituksen omilla päätöksillä työttömyysturvaa on leikattu, vuorotteluvapaan ehtoja entisestään heikennetty sekä työsopimus- ja vuosilomalakiin tehty heikennyksiä. Nyt pitää ensin katsoa niiden vaikutukset ennen kuin kiirehditään tekemään lisäleikkauksia työttömyysturvaan.

Palolan mielestä Hetemäen työryhmä pääsee maaliin, jos hallitus unohtaa työttömän kyykyttämisen ja valitsee kannustamisen.
– Työttömyysturvan pitää aktivoida ja kannustaa työtöntä, mutta se ei saa tarkoittaa turvan heikentämistä. STTK toivoo, että esimerkiksi työttömän laajempi oikeus opiskeluun toteutuisi. Työn vastaanottamiseen kannustettaisiin verohelpotuksin.

Ajankohtaista

9.6.2023

Minun viikkoni: Nuorten ääni kuuluviin Euroopassa

Lue
8.6.2023

Toimihenkilöliitto Erto: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle saavutettiin neuvottelutulos

Lue
8.6.2023

SuPer: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle neuvottelutulos

Lue
8.6.2023

Ammattiliitto Jyty: Yksityisellä sosiaalipalvelualalla saavutettiin neuvottelutulos – työtaistelutoimet päättyvät

Lue
8.6.2023

Tehy: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle neuvottelutulos, meneillään olevat työtaistelutoimet päättyvät

Lue
8.6.2023

Ammattiliitto Pro lahjoittaa Ukrainan tulva-alueen uhrien avuksi 20 000 euroa

Lue
8.6.2023

STTK:n vastauksia RKP:n puoluekokousaloitteisiin

Lue
8.6.2023

Tasa-arvotoimista kasvua

Lue