STTK: Suomalaiset työpaikat kiinnostuneita parantamaan työhyvinvointia

STTK haastoi huhtikuun alussa suomalaiset työpaikat panostamaan työhyvinvointiin sekä jakamaan parhaat ideansa myös muiden käyttöön. Haaste poiki runsaasti keskustelua työhyvinvoinnista sekä lukuisia yhteydenottoja haasteeseen tarttuneista suomalaisyrityksistä.

– Monet työpaikat vakuuttuivat työhyvinvoinnin tuotoista. Hyviä kehittämisideoita ja toimia saatiin runsaasti jakoon. Jaetut vinkit liittyivät esimerkiksi fyysisen ja henkisen työhyvinvoinnin parantamiseen, parempaan johtamiseen ja esimiestyöhön sekä työkyvyn ennakoivaan edistämiseen. #6euroatakaisin -kampanja jatkuu koko kevään ajan. Toivomme, että haasteeseen tarttuu vielä lisää työpaikkoja, STTK:n edunvalvontajohtaja Katarina Murto kertoo.

STTK:n #6euroatakaisin -työhyvinvointihaasteen taustalla on Sosiaali- ja terveysministeriön arvio menetetyn työpanoksen aiheuttamista vähimmäiskustannuksista työpaikoille ja yhteiskunnalle. Kustannukset ovat arviolta 24 miljardia euroa vuodessa. Työterveyslaitos taas on arvioinut, että yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa jopa kuusi euroa takaisin.

Työnantajille velvoite panostaa johtamiseen

STTK:n esittää työnantajalle velvoitetta varmistaa johtajien ja esimiesten riittävä osaaminen.

– Suomessa on paljon työhyvinvoinnillaan tulosta parantavia työpaikkoja. Ongelman muodostavat ne, joissa asiaa ei ole vielä tiedostettu. Haluamme työnantajille lakisääteisen velvoitteen tarjota esimiestehtävissä työskenteleville mahdollisuus osallistua koulutukseen esimiestaitojen kehittämiseksi, Murto esittää.

– Työpahoinvoinnin kustannukset kansantaloudelle ovat niin suuret, että tilanteen korjaamiseksi pitää etsiä velvoittavia keinoja. Työhyvinvointia edistämällä työnantaja panostaa samalla kilpailukykyyn ja parempaan tuottavuuteen. Näin tehdään parempaa tulosta, mikä tuottaa työnantajalle ja Suomelle selvää rahaa.

Lisätietoja STTK:ssa: edunvalvontajohtaja Katarina Murto, puhelin: 050-568 9188

Katso video: STTK haastaa työpaikat tienaamaan kuusi euroa takaisin

Ajankohtaista

26.4.2024

Ammattiliitto Pron edustajisto: kehysriihen päätökset eivät rakenna pitkäjänteistä kasvua

Lue
26.4.2024

Raskaus- ja perhevapaasyrjintä – totta vai tarua?

Lue
26.4.2024

SuPer: Hallituksen päätös rokotusoikeuden laajentamisesta on oikea

Lue
25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue