Työmarkkinakeskusjärjestöt päivittivät tasa-arvosuunnittelun tarkistuslistan

Työntekijä- ja työnantajakeskusjärjestöt ovat päivittäneet työpaikan tasa-arvosuunnittelun tarkistuslistan ja kannustavat työpaikkoja päivittämään tasa-arvosuunnitelmat ajan tasalle.

Tasa-arvon edistäminen työpaikoilla parantaa työn tuottavuutta ja henkilöstön työhyvinvointia

Tasa-arvon edistäminen työpaikoilla parantaa työn tuottavuutta ja henkilöstön työhyvinvointia. Se hyödyttää sekä työnantajia että työntekijöitä, järjestöt muistuttavat.

Vuoden alussa uudistetun tasa-arvolain mukaan vähintään 30 henkilöä säännöllisesti työllistävän työnantajan on tehtävä tasa-arvosuunnitelma ainakin joka toinen vuosi. Työpaikan on tehtävä tasa-arvosuunnitelma, vaikka koko henkilöstö tai suurin osa henkilöstöstä edustaisi samaa sukupuolta. Se on myös oltava, vaikka työpaikalla ei olisi havaittu tasa-arvoon liittyviä ongelmia.

– Työpaikan tasa-arvotilanteen järjestelmällinen seuranta tukee työpaikan yleistä henkilöstön kehittämistyötä. Sen tuloksia hyödyntämällä voidaan parantaa henkilöstön työtyytyväisyyttä, pidentää työuria ja lisätä organisaation houkuttelevuutta työnantajana.

Työpaikan tasa-arvosuunnitelma sisältää selvityksen työpaikan tasa-arvotilanteesta, kartoituksen nais- ja miestyöntekijöiden työtehtävistä sekä palkoista. Suunnitelmassa mainitaan myös tarpeellisiksi arvioidut toimenpiteet tasa-arvon edistämiseksi sekä arvio aikaisempaan tasa-arvosuunnitelmaan sisältyneiden toimenpiteiden toteutumisesta ja tuloksista.

Tarkistuslista (pdf)

Ajankohtaista

22.3.2024

Tehy: Poliittisten lakkojen rajoitukset voivat viedä hoitajilta tosiasiallisen mahdollisuuden vastustaa hallituksen heikennyksiä

Lue
22.3.2024

Rasismiin puuttuminen työelämässä on jokaisen vastuulla

Lue
21.3.2024

Maailman onnellisin kansa – olemmehan me?

Lue
21.3.2024

Ammattiliitto Pro: hallitus sivuutti jälleen suomalaisten enemmistön toiveet

Lue
21.3.2024

Puutu rasismiin

Lue
20.3.2024

Ammattiliitto Jyty sai jäseniltään korttitulvan Orpolle – ”Meille on syntymässä pahoinvointiyhteiskunta”

Lue
20.3.2024

SuPerin Paavola: Hyvinvointialueiden säästötoimet uhkaavat vakavasti ikääntyneiden perusoikeuksia

Lue
19.3.2024

Mitä tarkoittaa poliittinen lakko? – Usein kysyttyjä kysymyksiä lakoista

Lue