STTK:n nuorten aktiivien ja opiskelijayhdistysten valmennus

Tuntuvatko yhdistystoiminnan kiemurat monimutkaisilta? Onko siihen liittyvät vastuut ja velvollisuudet vaikeita hahmottaa? Mietitkö, miten kokouksiin luodaan innostava ja inspiroiva ilmapiiri? Älä jää mietteidesi kanssa yksin, vaan lähde mukaan valmennukseen, joissa ratkotaan näitä kysymyksiä yhdessä!

STTK-opiskelijat järjestää yhdessä TJS Opintokeskuksen kanssa yhdistystoiminnan valmennuksen keväällä 2022. Webinaari toteutetaan Teams-ympäristössä.

Kenelle valmennus on suunnattu?

STTK:n yhteinen opiskelijayhdistysten valmennus tarjoaa perustietoa opiskelijayhdistyksiin valituille uusille toimijoille. Valmennuksen tarkoituksena on auttaa uusia opiskelijayhdistysten hallituksiin valittuja pääsemään jyvälle yhdistystoiminnasta.

Työskentely valmennuksen aikana

Koulutus sisältää fasilitoitua yhdessä työskentelyä sekä lyhyitä asiantuntija-alustuksia aiheeseen liittyen. Koulutuksessa työskennellään TEAMS-ympäristössä ja muita verkko-oppimisympäristöjä hyödyntäen, joten tietokoneen kautta työskentely on sujuvin tapa osallistua koulutukseen.

Hyvä hallitus – innosta ja inspiroi torstai 7.4.2022 klo 17-19

  • ryhmän toiminnan ja muodostumisen keskeisiä vaiheita
  • yhteistyölle hedelmällisen ilmapiirin luomista
  • ryhmän vuorovaikutuksen periaatteita ja motivointia

Oletko joskus osallistunut työryhmään tai kokoukseen, jossa osallistuminen on aktiivista ja aikaansaavaa? Hyvä ja innostava tunnelma ei synny itsestään. Tässä koulutuksessa opit menetelmiä innostavaan ja inspiroivaan kokoustyöskentelyyn.

Yhdistyksen hallitustyöskentelyssä on tärkeää saada joukko toisiaan ennalta tuntemattomia ihmisiä lyhyessä ajassa tutustumaan toisiinsa ja tekemään yhteistyötä positiivisessa ilmapiirissä. Koulutuksessa opit keskeisiä elementtejä ryhmän toiminnasta ja sen muodostumisen eri vaiheista, vuorovaikutuksesta ryhmässä sekä jäsenten motivoinnista.  Koulutuksen tavoitteena on yhdessä kehittäen löytää hyvän ja tuloksellisen hallitustyöskentelyn avaimet.

Kouluttajat

Tanu Heikkinen
rehtori, TJS-Opintokeskus

Tanu on yhdistystoiminnan ja hallinnon rautainen ammattilainen, jolla on pitkä tausta ammattiliittokentällä. Tanulle sydäntä lähellä ovat erityisesti yhdistystoiminnanaktiivien innostaminen ja motivointi.

Paula Antell
koulutus- ja kehittämisasiantuntija
TJS-Opintokeskus

Myös pitkään ammattiliitoissa työskennelleelle Paulalle läheisiäteemoja ovat nuorten jäsenyyden tukeminen ja järjestäytymisenedistäminen. Paulan osaamiseen kuuluvat myös palvelumuotoiluja työhyvinvointi.

Lisätietoja STTK:n järjestöille: STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja Markus Wright markus.wright@sttk.fi & järjestöpäällikkö Juska Kivioja, STTK, juska.kivioja@sttk.fi