STTK:n naistenpäivä: Keskustelua raskaus- ja perhevapaasyrjinnästä

STTK järjestää perinteisen keskustelutilaisuuden kansainvälisenä naistenpäivänä perjantaina 8.3. Tänä vuonna aiheena on raskaus- ja perhevapaasyrjintä.

Naiset kohtaavat työelämässä vuodesta toiseen raskaus- ja perhevapaasyrjintää. Syrjintää voivat kokea niin raskaana olevat henkilöt kuin myös sen ikäiset, joiden oletetaan jäävän lähitulevaisuudessa perhevapaille. Syrjintään törmätään esim. työnhakutilanteissa, työsuhteen aikana ja perhevapailta palatessa.

Tasa-arvovaltuutetun vuosikertomusten mukaan raskaus- ja perhevapaasyrjintään liittyvät yhteydenotot ovat vuosikymmenten ajan olleet suurin työelämäsyrjintään liittyvä tasa-arvovaltuutetulle tulevien yhteydenottojen aihe. Niiden osuus työelämää koskevista yhteydenotoista oli runsaat 50 % myös vuonna 2022.

STTK:n naistenpäivän keskustelussa pohditaan, miten raskaussyrjintään voitaisiin puuttua. Millaisia syrjintätilanteita suomalaisessa työelämässä esiintyy? Pitäisikö nykyistä lainsäädäntöä muuttaa, jotta raskaussyrjintää voitaisiin torjua tehokkaammin? Miten asenteisiin voidaan vaikuttaa? Lisäävätkö nykyisen hallituksen työelämäuudistukset riskejä raskaussyrjinnän lisääntymiselle? Muun muassa näihin ja muihin kysymyksiin etsimme naistenpäivänä vastauksia!

Mitä, missä, milloin?

Naistenpäivän aamutilaisuus pe 8.3.2024 klo 9-10
Musiikkitalon ravintola-klubi, Mannerheimintie 13 (Kansalaistorin puolella oma sisäänkäynti ravintolaan.)
Tilaisuutta voi seurata myös striimistä

Ohjelma

Tilaisuuden juontajana toimittaja Kirsi Alm-Siira

klo 8.30 Aamiainen tarjolla
klo 9.00 Tilaisuuden avaus, juontaja Kirsi Alm-Siira
klo 9.02 Avauspuheenvuoro, tasa-arvovaltuutettu Rainer Hiltunen
klo 9.15 Keskustelussa mukana
– tasa-arvovaltuutettu Rainer Hiltunen
– kansanedustaja Saara Hyrkkö
– kansanedustaja Nasima Razmyar
– valtiosihteeri Laura Rissanen 
klo 9.50 Tilaisuuden yhteenveto, puheenjohtaja Antti Palola
klo 10.00 Tilaisuus päättyy